Bouwkundig Advies en Vastgoedstyling

0
4003

De hedendaagse praktijk wijst uit dat uw woning bij verkoop moet concurreren met tientallen vergelijkbare woningen. De concurrentie is enorm groot en dus verkoopt een woning zichzelf niet meer, ook al is de markt recent sterk aangetrokken. Alles moet kloppen voor de toekomstige bewoner – uw woning moet voor de koper zijn droomwoning zijn. En u krijgt maar één kans van die koper. DTS Advies uit Nesselande heeft alle kennis in huis om dit voor u te kunnen realiseren. Van bouwkundige keuring en het aanvragen van een definitief energielabel tot aan complete vastgoedstyling van uw woning.

Daniëlle Buijt van DTS Advies heeft ruim 22 jaar ervaring in de vastgoedsector. “Ik ben in 1994 eigenlijk ‘per ongeluk’ in deze sector terechtgekomen als assistent opzichter bij diverse vastgoedbeheerders. In 2007 was ik als kopersbegeleider aanspreekpunt voor kopers. Ik zorgde er als aanspreekpunt bij bouwprojecten voor dat alle vragen en verzoeken van kopers eenduidig werden gecommuniceerd naar de aannemer.” Als ‘vrouw in de bouw’ voelde Daniëlle zich soms wel een vreemde eend in de bijt. “Ik moest extra stappen nemen, langere dagen maken en me meer bewijzen dan mijn mannelijke collega’s”, legt Daniëlle uit. “Maar dat heeft er wel voor gezorgd dat ik nu alle ins & outs van de vastgoedsector tot in de puntjes beheers. Van bouwkundige aan- of verkoopkeuring en het aanvragen van een definitief energielabel tot aan complete styling van woningen of het opstellen van meerjarenplanningen voor VVE’s.”

BOUWKUNDIGE KEURING

Heeft u uw droomhuis gevonden, dan is het volgens Daniëlle van groot belang om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. “Tijdens de keuring breng ik de technische staat van een woning volledig in kaart met een duidelijke full-colour rapportage. Zo weet je exact in welke technische staat het huis is. Geen verrassingen achteraf en geen extra kosten die achteraf niet of moeilijk te financieren zijn. Je versterkt je onderhandelingspositie, waardoor een lager aankoopbedrag wellicht mogelijk wordt. Bovendien is een aankoopkeuring fiscaal aftrekbaar.” Maar ook voor verkopers kan een bouwkundige keuring een positieve rol spelen. Het geeft potentiële kopers immers een duidelijk beeld over de staat van de woning. “Niet alleen werkt deze bouwkundige keuring verkoopbevorderend, je voldoet als verkoper ook nog eens aan je meldingsplicht.”

MJOB & ENERGIELABEL

Door het tijdig uitvoeren van onderhoud behoudt een gebouw/appartementencomplex zijn waarde en representatieve uitstraling. “Als Vereniging van Eigenaren (VvE) ben je wettelijk verplicht een reservefonds te hebben voor het onderhoud van gemeenschappelijke onderdelen installaties, zoals het dak, de gevel, trappen en liften enz.” Met een meerjarenonderhoudsbegroting (MJOB) worden kosten bespaard omdat het preventief onderhoud meer aandacht krijgt. Daniëlle is gespecialiseerd in het leveren van onderhoudsadviezen voor gebouwen en installaties conform de methodiek conditiemeten NEN 2767. Verder kunt u bij DTS Advies terecht voor een energielabel. “Door gewijzigde wet- en regelgeving moet elke woning tegenwoordig voor transport een definitief energielabel hebben. Als er op het moment van verkoop of verhuur geen label aanwezig is, loopt de woningeigenaar kans op een boete die kan oplopen tot € 405.”

VASTGOEDSTYLING

Elke verkoper wil zijn woning zo snel mogelijk verkopen. Enerzijds om dubbele woonlasten te voorkomen en anderzijds om snel te kunnen verhuizen naar die nieuwe droomwoning. “Als vastgoedstylist kan ik uw woning verkoopklaar maken en een onderscheidend vermogen geven ten aanzien van vergelijkbare woningen in dezelfde straat of wijk.” Volgens Daniëlle is het beste moment om met een vastgoedstylist te beginnen voordat uw huis in de verkoop komt. Voor die super ‘eerste indruk’. Voor potentiële kopers is het immers zeer belangrijk dat de eerste indruk van een huis de juiste indruk is. Zij moeten zich meteen een goed beeld kunnen vormen van de positieve aspecten van de woning en zich op hun gemak voelen.

DTS Bouwkundig Advies en Vastgoedstyling
Siciliëboulevard 422, Rotterdam
T. 06-38319715
www.dtsadvies.nl

Fotografie: Joke Schut