Woningmarkt openbreken

0
4061

De hedendaagse praktijk wijst uit dat uw woning moet concurreren met maar liefst negenentwintig vergelijkbare woningen. De concurrentie is enorm groot en dus verkoopt een woning zichzelf niet meer. Alles moet kloppen voor de toekomstige bewoner – uw woning moet voor de koper zijn droomwoning zijn. En u krijgt maar één kans van die koper. ViavestA Makelaars & Adviseurs in Gouda heeft mede door de samenwerking met AV2 dé WoningCoaches alle tools en kennis in huis om dit voor u te kunnen realiseren.

ViaViavesta is een actief, deskundig en succesvol makelaarskantoor voor Gouda en omgeving, gevestigd naast de Bibliotheek van Gouda (De Chocoladefabriek). “Wij zetten ons in om uw huis succesvol te verkopen – of helpen te kopen – voor de beste prijs en tegen de beste voorwaarden”, vertelt eigenaar Hermy van der Waal: “Wij gaan doortastend te werk en zoeken de koper bij het huis. Wij makelen zoals makelen bedoeld is.” Hermy van der Waal is sinds 2000 eigenaar en directeur van Viavesta en ook register makelaar en taxateur. Haar werk is haar hobby. Ze leidt haar cliënten graag soepel door het verkoop- of aankoopproces. Het hogere segment van de woningmarkt is haar specialisatie, daarvoor is aan Viavesta het Qualis label toegekend. Voor de makelaars van Viavesta zijn huizen hun passie. Ze treden kordaat op, maar met een persoonlijke aanpak, zo ook in moeilijke procedures

ONDERSCHEIDEND VERMOGEN

“De verkoop of aankoop van een huis is”, zo zegt Hermy, “nog steeds een van de grootste financiële beslissingen in je leven. Wij begeleiden onze klanten stap voor stap in dit traject en verplaatsen ons in hun vragen en wensen. Wij hebben de kennis en ervaring om dat proces uitstekend te begeleiden en onze klanten werk uit handen te nemen. Onze werkwijze kenmerkt zich door een persoonlijke benadering, heldere communicatie en een regelmatige terugkoppeling. Onze klanten waarderen dat en inmiddels hebben wij meer dan 100 beoordelingen op funda.nl. Als actief makelaarskantoor zijn wij altijd op zoek naar mogelijkheden om ons verder te onderscheiden en nog beter te worden”, legt Hermy uit. “Onze werkwijze heeft ervoor gezorgd, dat wij al jaren de kortste verkooptijd hebben in de regio Gouda. Een goede verkooptijd moet natuurlijk samengaan met een zo hoog mogelijke opbrengst en daarom zijn wij vorig jaar een samenwerking aangegaan met AV2 dé WoningCoaches.”

WONINGMARKT OPENBREKEN

In 2004 startte Lidy Zwijnenburg haar bedrijf AV2 uit Schoonhoven. Een geheel nieuw concept in Nederland, met als doel te koop komende woningen optimaal te presenteren en zo een succesvolle verkoop te bevorderen. Snel en tegen de beste prijs. Inmiddels telt het bedrijf 20 medewerkers en is het in heel Nederland actief. “Wij bedenken niet alleen, wij doen ook. En alles wat wij bedenken en doen staat altijd in het teken van het hogere doel: de verkoop van woningen versnellen.” Lidy en haar WoningCoaches gaan niet op de stoel van de makelaar zitten en verkopen ook niet. “Wij zijn een verlengstuk voor de proactieve kwaliteitsmakelaar”, vertelt Lidy. “Wij zorgen ervoor dat makelaars de tools en middelen krijgen om een woning beter en onderscheidend te presenteren. Dat varieert van realistische fotografie waarbij juist de onderscheidende kenmerken van een woning worden uitgelicht tot aan complete 3D Experiences.” De WoningCoaches van AV2 zijn dan ook geen ‘stijlpoppetjes’, maar experts in het verkoopgereed maken en presenteren van een woning. “Natuurlijk hebben ze gevoel voor styling”, benadrukt Lidy, “Maar ze hebben bouwkundige kennis en verf, gereedschappen en een ladder in de auto en maken daar actief gebruik van.”

VERBOUWEN IS VERKOPEN

Daarnaast heeft AV2 het unieke ‘Verbouwen is Verkopen’ concept ontwikkeld voor woningen die al gedurende langere tijd te koop staan of woningen die nieuw op de markt komen en een optimale startpositie willen hebben. “Hierbij stellen wij in samenspraak met de verkoper en de makelaar een verbouwboek op dat de woning enerzijds nog beter verkoopbaar maakt en anderzijds de waarde van de woning doet stijgen.” Het unieke in het concept zit volgens Lidy niet alleen in het feit dat de verbouwing door AV2 wordt uitgevoerd, maar tevens dat de kosten voor de verbouwing worden voorgefinancieerd door AV2 en niet door de verkoper. De verkoper hoeft deze kosten pas op het moment van transport te voldoen. “Wij praten een verkoper dus niets aan en staan 100 procent achter onze dienst. Wij lopen immers het financiële risico. In 2015 zijn de woningen die wij op deze manier hebben aangepakt gemiddeld binnen 11 weken verkocht en kan een waarde tot drie keer de investering bovenop de verkoopprijs worden gerealiseerd”, aldus Lidy.

PRESENTEERBLAADJE

Hermy is zeer te spreken over de voortvarende samenwerking met Lidy en haar WoningCoaches. “Door het brede aanbod kunnen we nu per huis bepalen welke tools we willen inzetten. Dat kan hoogtefotografie zijn, maar ook nachtfotografie of dronefotografie en -video (bekijk de video op www.viavesta.nl). We willen de potentiële koper verliefd laten worden en zeg nu zelf, als verkoper wil je toch ook een mooie presentatie van je woning op Funda en bij de makelaar. Verleiden is immers verkopen”, aldus Hermy. “Bezichtigingen zijn nu veel gerichter en van een hogere kwaliteit, immers de essentie en het gevoel van een woning worden nu gepresenteerd. We zien nu ook dat potentiële kopers meer genegen zijn om hun ‘nieuwe’ woning via Social Media te delen met familie en vrienden.”

INTERESSE?

Wilt u uw woning ook snel en tegen de beste prijs verkopen? Of bent u op zoek naar een nieuwe woning? Neem dan contact op met het toegewijde team van ViaVesta Makelaars om te bekijken wat zij voor u kunnen betekenen.

ViavestA Makelaars & Adviseurs Gouda
Klein Amerika 15, Gouda
T. 0182-511283
www.viavesta.nl

AV2 dé WoningCoaches B.V.
Tiendweg 28, Schoonhoven
T. 0182-384884
www.dewoningcoaches.nl