Genieten van zacht water

0
4205

Met een waterontharder legt u uzelf en uw gezin in de watten. Het water is veel zachter. Douchen en badderen zijn een weldaad voor de huid, omdat de natuurlijke beschermlaag intact blijft. De huid voelt veel prettiger aan, waardoor huidcrèmes niet of nauwelijks meer nodig zijn. Ook handdoeken en ander textiel voelen veel zachter aan. Verder loopt het water je in de mond: de smaak van koffie en thee komt veel beter tot zijn recht met zacht water. En wat heel fijn is: van kalkaanslag is geen sprake meer, zodat u de badkamer binnen de kortste keren glanzend schoon heeft.

GEEF BACTERIËN GEEN KANS

Kalkaanslag is een voedingsbodem voor bacteriën. Hoewel veel bacteriën onschadelijk zijn, is de aangroei van bacteriën in de keuken en het sanitair ongewenst. Minder onschuldig zijn legionella bacteriën. Ook deze nestelen zich in kalkaanslag en zijn moeilijk uit te roeien. In water dat onthard is, bevindt zich geen kalk meer en er ontstaat ook geen kalkaanslag meer. Met een waterontharder voorkomt u dus niet alleen kalkaanslag, maar vermindert u ook de kans op een legionellabesmetting.

BESPAREN OP SCHOONMAAKMIDDELEN

Kalk in het water bindt zich aan de werkzame delen van zeep. De substantie die dit oplevert, vormt een wat kleverige grauwsluier in wasbakken en fonteintjes e.d. Met onthard water voorkomt u dit. U hebt geen zout en glansspoelmiddel voor de vaatwasser en geen wasverzachter voor de wasmachine meer nodig. Bovendien kunt u met aanzienlijk minder waspoeder wassen. Ook kunt u volstaan met aanzienlijk minder shampoo en badschuim. Maar liefst 15% van de boodschappen zijn aan kalk gerelateerd, zo blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) en Unilever. Door het gebruik van zacht water, kunt u met 75% minder van deze middelen doen. Marc Oosterom van Oosterom Installatietechniek: “Tel uit uw winst: als u voor 450 euro per maand aan boodschappen uitgeeft, bespaart u dus ongeveer 600 euro per jaar aan schoonmaakmiddelen. Zo heeft u uw investering er binnen enkele jaren al uit. Dan laten we nog buiten beschouwing dat wasmachines, koffiezetters en andere apparatuur veel langer mee gaan met zacht water. Laatst vertelde een klant me dat het zijn beste investering in jaren was. Ik glim als ik dat hoor.”

EEN DUURZAAM APPARAAT

De waterontharders van Eco Match zijn ontwikkeld met het oog op duurzaamheid. Alle ontharders op basis van ionenwisseling gebruiken zout, maar de ontharders van Eco Match onderscheiden zich doordat zij daarvoor aanzienlijk minder water en zout gebruiken dan andere. Verder is het zo dat
ze door slim ontwerp aanzienlijk veel minder bewegende delen bevatten dan andere waterontharders, waardoor een levensduur van 40 jaar verwacht mag worden. Met uw sterk gereduceerde gebruik van schoonmaakmiddelen, kunt u dus decennialang het milieu ontlasten.

EEN WIN WIN WIN SITUATIE

Besparen op reinigingsmiddelen is één, maar daarbij hoeft u ook nog eens minder te poetsen om uw wasbakken, tegels, douchekoppen en kranen weer schoon te krijgen. U bespaart dus ook tijd. Er gaat ook geen tijd en energie meer verloren met het ontkalken van waterkokers, stoomstrijkijzers, quookers, koffiezetapparaten en wasmachines. U voelt zacht water dus op een prettige manier in uw portemonnee, maar daar komt bovenop dat u het merkt aan uw huid, die veel minder droog aanvoelt, omdat de natuurlijke beschermlaag niet langer door kalk wordt aangetast.

WAT KOST EEN WATERONTHARDER?

Dat hangt af van uw waterverbruik. Bij een verbruik tot 1500 m3 per jaar is de “softline” van Eco Match het populairst. Daarvoor betaalt u 1995 euro, inclusief BTW en 50 kilo zout. Daarmee investeert u in een revolutionaire waterontharder die bijzonder zuinig omspringt met water en zout. Door z’n slimme besturing wordt overbodig spoelen voorkomen en daarbij verbruikt hij ook aanzienlijk minder zout dan de concurrentie. Handig is dat het losse zoutvat en de behandeltank heel weinig ruimte innemen en daardoor praktisch overal geplaatst kunnen worden. Ligt uw verbruik boven de 1500 m3 per jaar, dan adviseren we de Eco Match Softline Large. Deze eveneens bijzonder economische waterontharder kan een nog hoger continu watergebruik aan en kost 2350 euro, inclusief BTW en 50 kilo zout.

Neem gerust contact op met Marc Oosterom van Oosterom Installatietechniek. Hij geeft graag antwoord op al uw vragen en kan exact vertellen welke waterontharder het beste past bij uw waterverbruik.

Oosterom Installatietechniek
Akkerwinde 45
2742 DT Waddinxveen
T. 06-48470119
www.oosterominstallatietechniek.nl

Fotografie: iStockphoto