Zonwering, veranda’s en tuinkamers

0
3404

Wie kent het niet? Op zomerse dagen waarop af en toe een regenbuitje valt, blijft u maar naar binnen en buiten verhuizen. De grens tussen de tuin en woning vervaagt echter steeds meer. Graag willen we de sfeer van de tuin naar de woonkamer brengen en de woonkamer naar de tuin. Bij Kooloos Zon & Huis in Bunschoten-Spakenburg bent u dan aan het juiste adres.

Volgens Christiaan Kooloos van het gelijknamige Kooloos Zon & Huis uit Bunschoten-Spakenburg houdt iedereen van de zon, zelfs de mensen die de kou beter verdragen dan hitte vinden het gezellig als daar een zonnetje bij schijnt. “Uiteraard zijn er uitzonderingen, maar de meeste mensen vinden het heerlijk als de zon schijnt. Mensen worden blij van de zon.” Waarom heeft de zon deze uitwerking op ons? Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat zonlicht een directe invloed heeft op ons hormoonstelsel want ons lichaam maakt namelijk endorfine aan, dit wordt ook wel eens het ‘gelukshormoon’ genoemd. Maar de zon heeft ook negatieve kanten, overdaad schaadt namelijk. De zon is een enorm krachtige energiebron die bij tijd en wijle ook getemperd moet worden.

FAMILIEBEDRIJF

Kooloos Zon & Huis is in staat om met een scala aan producten een maatwerk oplossing te bieden voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Kooloos is een echt familiebedrijf die de klant nog echt centraal stelt, meedenkt in oplossingen en kwalitatief perfect werk aflevert. Voor elk project wordt een bezichtiging op locatie gedaan om de mogelijkheden (ligging, afvoer hemelwater, elektra etc.) te bekijken en alles nauwkeurig in te maken. “Zo komen we bij de installatie nooit voor verrassingen te staan.” Het bedrijf is in 1989 opgericht door Theo Kooloos in Barneveld, maar is sinds 2008 gevestigd in Bunschoten-Spakenburg. Hier werd in de showroom definitief uiting gegeven aan opkomende trends op het gebied van outdoor living en het buitenleven door conceptmatig de producten op een zeer fraaie wijze te presenteren.

BREED ASSORTIMENT

Met de komst van nieuwe producten binnen het assortiment is de naam van het bedrijf aangepast naar Kooloos Zon & Huis. De aanvulling ‘Zon & Huis’ dekt de lading veel beter, want het is niet alleen zonwering wat de klok slaat. Met name producten zoals terrasoverkappingen, veranda’s, glazen schuifwanden, balkonbeglazing en garagedeuren van Novoferm werden toegevoegd aan het al brede assortiment bestaande uit alle vormen van binnen- en buitenzonwering, raamdecoratie en rolluiken. Dit jaar heeft Kooloos Zon & Huis bovendien een primeur: een eikenhouten overkapping met een glazen dak. “Plastic is weliswaar lichter en goedkoper dan glas, maar heeft ook de vervelende eigenschap om dof te worden. Door met glas te werken heeft u altijd een helder en duurzaam dak.”

SPECIALIST IN OVERKAPPINGEN

Voor veel mensen is de tuin een plek om te ontspannen en nieuwe inspiratie op te doen. Natuurlijk moeten de weersomstandigheden zich hier wel voor lenen. Met en terrasoverkapping of veranda begint het buitenseizoen eerder en kunt u daarnaast ook nog tot laat in de herfst buiten zitten en hoeft u niet voor iedere regenbui het huis in te vluchten. “Ook uw tuinmeubilair wordt door onze overkappingen het hele seizoen uitstekend beschermd.” Een tuinkamer gaat volgens Christiaan nog een stapje verder dan een veranda.

TUINKAMERS

Indien wenselijk kunt u van uw terrasoverkapping een heuse tuin- of buitenkamer maken. Zodoende creeërt u een extra ruimte bij uw woning waar u ieder seizoen kunt neerstrijken voor uw dagelijkse ontspanning. In tegenstelling tot een serre of orangerie is de tuinkamer ongeïsoleerd en wordt deze niet gezien als woonruimte, waardoor een bouwvergunning vaak niet nodig is. De tuinkamer wordt volgens Christiaan vaak voorzien van ongeïsoleerd glas en ongeïsoleerde profielen en is een heerlijke ruimte om in het voorjaar, de zomer en het najaar te genieten van uw tuin. Bovendien is het ook mogelijk om uw tuinkamer modulair op te bouwen. “Dit betekent dat u bijvoorbeeld dit jaar een veranda aanschaft en deze volgend jaar voorziet van glazen zijkanten en deuren. Op die manier kunt u de investering spreiden en toch dit jaar al optimaal genieten van uw tuin.” De tuinkamer is uitermate geschikt voor mensen die optimaal van hun vaak beperkte vrije tijd willen genieten, zonder enige concessies. “Ervaringen van onze klanten leert ons dat men de tuinkamer het hele jaar door gebruikt voor allerlei doeleinden zoals feestjes, BBQ-en in zomer en winter en nog veel meer”, vertelt Christiaan.

MEER INFORMATIE

Wilt u ook niet langer afhankelijk zijn van het weer om te genieten van uw tuin? Bent u op zoek naar een garagedeur? Zoekt u raamdecoratie van topmerken als Luxaflex? Of wilt u een carport om uw heilige koe te beschermen? Breng dan een bezoek aan de showroom aan De Kronkels 20 te Bunschoten-Spakenburg. Het hele team van Kooloos Zon & Huis staat voor u klaar.

Kooloos Zon & Huis
De Kronkels 20, Bunschoten-Spakenburg
T. 033-2999922
www.koolooszonenhuis.nl

Fotografie: Nico Brons