Andros Mannenkliniek biedt hulp bij urologische problemen

0
3333

Vanaf 45 jaar verandert het lichaam van de man. Dat kan klachten geven waar mannen eigenlijk niet graag over praten: futloosheid, vaker en moeilijker plassen, erectieproblemen, minder zin in seks… Veel mannen blijven met hun klachten en vragen rondlopen omdat ze denken dat het bij de leeftijd hoort. Toch zijn deze lichamelijke veranderingen goed behandelbaar. Andros Mannenkliniek kan u hierbij helpen.

Wij zijn dé gespecialiseerde kliniek voor de urologische gezondheidszorg van de ouder wordende man. Wij bieden reguliere en verzekerde zorg op het gebied van prostaatkanker, plasklachten, erectieproblemen, testosterontekort en blaaspijn en kennen geen wachttijd. Andros Mannenkliniek onderscheidt zich doordat de specialisten ruim de tijd nemen voor elke patiënt. Volgens ZorgkaartNederland.nl zijn wij één van de meest patiëntvriendelijke klinieken in Nederland. U vindt ons in Amsterdam, Arnhem, Baarn, Den Haag en Maastricht.

ANDROS CENTRUM VOOR PROSTAATKANKERDIAGNOSTIEK

Recent is in onze kliniek in Amsterdam het Andros Centrum voor Prostaatkankerdiagnostiek geopend. Hier wordt een nieuwe en patiëntvriendelijke technologie voor de precisiediagnostiek van prostaatkanker toegepast, de zogenoemde transperineale MRI-TRUS-Fusie Biopsie. Deze aanpak helpt mannen de juiste behandeling te kiezen en voorkomt overbehandeling, onnodige kosten en complicaties. Met deze ontwikkeling loopt Andros Mannenkliniek voor op de reguliere ziekenhuizen.

PRECISIEONDERZOEK

Het precisieonderzoek begint met het bepalen van genetische merkstoffen die kunnen wijzen op prostaatkanker. Dit onderzoek wordt gevolgd door een mp (multiparameter) MRI van de prostaat. Wordt hierop een verdachte afwijking gezien dan is nader onderzoek middels een “fusie-biopsie” nodig. Dit is een onderzoek waarbij MRI-beelden over de “live” echobeelden van de prostaat worden gelegd (gefuseerd) om vervolgens gericht weefsel uit de prostaat (biopten) te kunnen nemen voor microscopisch onderzoek. Deze biopten worden bij ons het niet via de endeldarm genomen maar via het gebied tussen scrotum (balzak) en anus. Het voordeel hiervan is dat de kans op een infectie veel kleiner is en de procedure minder pijnlijk. Uniek is dat deze ingreep onder lokale verdoving plaatsvindt: u kunt direct na het onderzoek weer naar huis.

BEHANDELADVIES

Blijkt het inderdaad om prostaatkanker te gaan dan kan door de precisiediagnostiek beter onderscheid gemaakt worden tussen agressieve en niet-agressieve prostaatkankers en hiermee een beter behandeladvies gegeven worden. In veel gevallen is behandeling niet nodig en kan worden volstaan met reguliere controles zodat ingrijpende behandeltrajecten kunnen worden uitgesteld of zelfs kunnen worden voorkomen. Voor meer informatie ga naar www.andros.nl/prostaatcentrum

MEER WETEN?

Bezoek onze website www.andros.nl of bel 026-3891753 voor het maken van een afspraak. Ook kunt u een voorlichtingsbijeenkomst bijwonen.

VOORLICHTINGSBIJEENKOMSTEN

  • 22 maart, Amsterdam, Plasklachten (en de relatie met de bekkenbodem)
  • 19 april, Arnhem, Diagnostiek en behandeling van prostaatkanker
  • 10 mei, Baarn, Plasklachten en erectieproblemen

De bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk en vinden plaats van 19:00 tot 21:00 uur in onze kliniek in de bovengenoemde steden. Voor meer informatie en om u aan te melden voor deelname aan een voorlichtingsbijeenkomst ga naar www.andros.nl/voorlichting

Fotografie: iStockphoto