Ruimte, rust & reuring

0
3845

Strandhuisjes zijn een gewilde recreatiebestemming; vaak is het jaar erop al volgeboekt. In Noord-Holland en Zeeland staan volop huisjes. Maar aan de Zuid-Hollandse kust zijn ze nog spaarzaam. Terwijl in dat gebied ook juist veel te doen is. Vanaf april 2016 komt daar verandering in met de HaagseStrandhuisjes.

Jeroen en Patricia Struving, de initiatiefnemers van de HaagseStrandhuisjes, bezochten met hun gezin vaak strandhuisjes; binnen een of enkele uren op de bestemming, geen jengelende kinderen achterin de auto en geen dagelijks gesjouw met spullen naar het strand. Maar waarom niet aan het rustige deel van de Haagse kust?

EEN MIX VAN CULTUUR EN NATUUR

Dit gezin uit Den Haag vatte daarom zelf het idee om strandhuisjes te ontwikkelen, zoals ze het zelf het liefste zien: op het strand met uitzicht op zee, op loopafstand van een kleine boulevard en veel ruimte rondom. Nergens in Nederland staan de huisjes zo ver van elkaar vandaan als in Den Haag. Dat is prettig voor de gasten (geen ‘hutje mutje’) en bovendien goed voor de natuur die alle ruimte krijgt voor duinaanwas. Daarnaast is het recreatief gezien een bijzondere mix; de locatie is rustig gelegen in de natuur en toch vlakbij het historische centrum van Den Haag, waar van alles te doen is. Denk aan het vernieuwde Mauritshuis en andere musea, maar ook aan fietstochten, wandelingen, pretparken, festivals of een dagje shoppen op het Noordeinde. Zo zit je midden in de natuur maar niet in the middle of nowhere. “Als het een keer minder weer is, hoef je niet de hele dag te knutselen met de (klein)kinderen”, grapt Patricia Heerekop-Struving.

RUIMTE EN STIJL

De strandhuisjes zijn ontworpen op basis van een stijlmix van authentieke strandhuisjes en historische stijlkenmerken uit de Haagse badplaats. Echte Haagse strandhuisjes. “Deze droom is zeven jaar geleden ontstaan en komt nu na veel gesprekken, onderhandelingen, ontwerpen en plannen maken eindelijk uit. Twintig huisjes in totaal”, zo onthult Jeroen Struving trots. Bedacht op het strand en ontwikkeld aan de keukentafel met inzet van veel talentvolle en slimme jonge en oudere mensen die het initiatief een warm hart toedragen.

RESERVEER NU!

Op 1 april 2016 verwelkomt het gezin Struving de eerste gasten en biedt tot en met de herfstvakantie ruimte. Reserveren kan nu al, via www.haagsestrandhuisjes.nl.