Zelfvertrouwen door zelfverdediging

0
3893

Wat is zelfverdediging

Wanneer ik mensen vraag wat zelfverdediging volgens hen betekent zeggen ze al snel: “weten wat je moet doen als je door iemand aangevallen wordt”. Of, “jezelf kunnen verdedigen tegen een aanvaller op straat, of in elke situatie”. Dit is allemaal juist en van groot belang , want helaas is geweld op straat in het verkeer of in andere situatie aan de orde van de dag. Weten wat je wel en niet kunt doen in zo’n situatie kan allesbepalend zijn. maar bij IWKA Kung Fu Lansingerland kijken we breder naar het begrip zelfverdediging. Het begint niet met het fysieke gevecht, maar met het mentale.

Zelfverdediging begint van binnen

Vanuit de Oosterse filosofie en meer specifiek het Taoïstische denken, zijn begrippen als de micro en macro kosmos en het in harmonie brengen daarvan van vitaal belang. De micro kosmos staat voor het innerlijke, alles wat binnen in de mens gebeurt. De macro kosmos voor het uiterlijke, of alles wat buiten ons is of plaatsvindt. In meer moderne termen zou je kunnen zeggen dat dit gaat over, mens en omgeving en de invloed die beiden op elkaar hebben. Het streven naar balans staat bij dit gedachtengoed centraal, zo ook bij het IWKA Kung Fu. Vechtkunst heeft fysieke en mentale aspecten. Om jezelf goed te kunnen verdedigen is een sterke geest even belangrijk als het hebben van een sterk lichaam en de vaardigheid om effectief te kunnen vechten. Sterker nog, het eerste gevecht begint van binnen.

Leer jezelf kennen met IWKA Kung Fu

In een fysieke confrontatie komen er verschillende fysiologische en mentale reacties los. Je hart gaat sneller kloppen, je krijgt een brok in je keel en je lichaam kan gaan trillen. Dit is onder meer het effect van adrenaline, een stof die in het lichaam vrijkomt als het onder hoge druk bijzondere prestaties moet leveren. Hoe je hiermee om kunt gaan bepaalt in grote mate het verschil tussen winst of verlies en in extreme gevallen tussen overleven of niet overleven. Het hebben van innerlijke rust zorgt voor overzicht en kalmte, ook in extreme situaties. Het kennen van jezelf en je eigen krachten, valkuilen angsten en deze leren beheersen of uit te bouwen, geeft zelfvertrouwen.

Waarom IWKA Kung Fu

IWKA Kung Fu leert je dat je op jezelf kunt vertrouwen. Je ontwikkeld een kalme geest die overzicht en rust geeft, ook in stressvolle situaties. Dit stelt je in staat de vechttoepassingen op het juiste moment effectief toe te kunnen passen. De vechttoepassingen zijn gebaseerd op het totaal gevecht. Dat wil zeggen dat technieken op alle vechtafstanden; trap-, stoot- en werpafstand en grond worden geleerd. Het IWKA Kung Fu beperkt zich dus niet tot een bepaalde afstand. Je leert de kracht van je tegenstander tegen hem gebruiken en door middel van trappen, stoten, klemmen en breektechnieken jezelf effectief te verdedigen. Het leren van zelfverdediging bij IWKA Kung Fu Lansingerland geeft vertrouwen. Het vertrouwen dat je op jezelf kunt rekenen, zelfs in de extreme situatie van een gevecht. Dit zelfvertrouwen straal je uit en stelt je in staat de dingen te doen die jij belangrijk vindt. Zo haal je het maximale uit het leven.

Zet de eerste stap naar meer zelfvertrouwen voor jezelf, je kinderen of je partner en meld je aan voor twee gratis proeflessen op onze website: www.kungfulansingerland.nl of bel 06-53135601 en maak een afspraak voor jouw twee gratis proeflessen Kung Fu bij IWKA Kung Fu Lansingerland.

IWKA KUNG FU Lansingerland
Industrieweg 5, Berkel en Rodenrijs
T. 06-53135601
www.kungfulansingerland.nl