Geef uw huid een opfrisbeurt!

0
3427

Na een prachtige en lange zomer waarin we zijn blootgesteld aan veel zon, zee, chloorwater en last but not least airconditioning heeft onze huid wel wat ‘Tender, Love and Care’ (TLC) nodig. Onze huid moet namelijk weer herstellen en transformeren van een zonbeschadigde huid naar een gezonde huid die sterk genoeg is om het geweld van de wintermaanden aan te kunnen. Bij de David Njoo Skin & Laser Clinics in Amersfoort kunt u uw huid weer een ‘nieuw gezicht’ geven.

De nazomer en de herfst zijn volgens dermatoloog dr. David Njoo de ideale periode om onze huid weer te herstellen. Immers, niet alleen de natuur gebruikt de herfst om weer op krachten te komen, onze huid doet dat evenzeer. “Zelfs wanneer u de afgelopen zomer trouw en frequent heeft gesmeerd, is de kans groot dat u toch zonschade heeft opgelopen. De vrije radicalen die tijdens de zomer zijn geproduceerd hebben onze huidcellen namelijk flink beschadigd. Het gevolg is een droge en onrustige huid die er heel wat minder egaal en stralend uitziet dan u gewend bent.” Tijd om uw huid eens een flinke boost te geven.

HUID IS VISITEKAARTJE

Onze huid is het grootste orgaan van het lichaam. Het is een cliché, maar de huid is en blijft ons visitekaartje. U voelt u letterlijk prettiger in uw vel als uw huid er goed uitziet. Om deze redenen doet jong en oud er alles aan om er zo goed, fris en jong uit te blijven zien. “Een mooie gezichtshuid vergroot daarnaast ook uw kansen op de arbeids- en huwelijksmarkt”, aldus dr. Njoo. Gedurende zijn loopbaan heeft dr. Njoo zich gespecialiseerd in het behandelen van de gezichtshuid met injectables en lasers. Als gerenommeerde dermatoloog weet hij als geen ander dat de veiligheid van de klant bovenaan staat. In zijn praktijk kunt u terecht voor medisch-specialistische behandelingen, gericht op huidverjonging en huidverbetering. Ook kunt u hier een afspraak maken voor algemene dermatologische klachten of vragen. Het anti-aging concept van dr. David Njoo behelst een combinatie van behandelingen en maatregelen die samengevat worden onder het acronym ‘LICOS’: Lasers, Injectables, COsmeceuticals en Supplements.

INJECTABLES

Bij het ouder worden, verandert de kwaliteit van onze gezichtshuid. De huid wordt droog, vertoont rimpels en lijntjes en gaat verslappen. Door factoren als zon, stress en luchtvervuiling, wordt dit proces nog versneld. Door middel van injectables kunnen deze ouderdomsverschijnselen worden gecorrigeerd. Hiermee kunnen rimpels worden verminderd en gezichtscontouren worden verbeterd. Het resultaat is een natuurlijk verjongde huid. Het creëren van aantrekkelijker en vollere lippen met fillers is overigens een specialiteit van dr. Njoo. Injecties met botox kunnen worden toegepast in de behandeling van ongewenste rimpels in het gezicht, tegen tandenknarsen en tandvlees lachen en tegen overmatige zweten van de oksels, voorhoofd en de liezen. Uit recent onderzoek is bovendien gebleken dat hoe vaker u een behandeling ondergaat, des te langer het effect aanhoudt. En dat bespaart u veel geld.

LESS IS MORE

Mensen willen volgens dr. Njoo niet een volledig ‘strak gespoten gezicht’. “Dat is logisch, u verliest daarmee uw kenmerkende gelaatstrekken en ook uw expressieve mimiek. Met slechts kleine beetjes van botox of filler op de juiste plekken kunt u vaak al een groot effect bereiken. ‘Het moet niet teveel opvallen dokter’, hoor ik vaak mijn cliënten zeggen. Collega’s op werk of vrienden mogen het niet teveel kunnen zien. Wel vinden mensen het leuk om te horen als de omgeving vindt dat ze er ‘mooier, frisser en uitgeslapen’ uitzien. Dat is natuurlijk, dat is de kunst. Less is more.”

LASERS

Dr. Njoo maakt gebruik van de CO2RE gefractioneerde laser. Dit is een nieuw geavanceerd laserapparaat om de huid van uw gezicht, hals en decolleté voor een aantal jaren te verjongen. Lijnen, rimpels en pigmentvlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon. “De bekende ‘rokerslijnen’ aan de bovenlip zijn na één behandeling met deze laser verleden tijd. Ook voor mensen die al jaren rondlopen met ontsierende acne littekens in het gezicht biedt deze laser de oplossing” Maar wist u ook dat allerlei vormen van goedaardige huidgezwelletjes met deze laser kunnen worden verwijderd? De behandeling van deze diagnosegroep wordt niet meer in de reguliere zorg door uw verzekeraar vergoed, terwijl u met slechts één behandeling van al die hinderlijke (moeder)vlekjes, bultjes en wratjes af bent.

COSMECEUTICALS

De term ‘cosmeceuticals’ verwijst naar een groep topicale middelen die ontstaan zijn door een combinatie tussen een cosmeticum en een farmaceutisch product. Kortom, een middel dat de gezichtshuid kan verbeteren en beschermen met een medicinale werking. “Cosmoceuticals zijn vrij verkrijgbaar en hebben ten opzichte van pure medicinale, op recept verkrijgbare middelen minder bijwerkingen. Zo bevatten cosmeceuticals stoffen die het gehalte aan anti-oxidanten in de huid vergroten en de huid beschermen tegen schadelijke ultraviolette straling. Stoffen op basis van plantaardige extracten, zoals aloë vera, worden gebruikt bij wondgenezingsprocessen en kunnen daardoor de huid na procedures zoals een laserbehandeling of een peeling sneller helpen herstellen”, legt dr. Njoo uit.

VOEDINGSSUPLEMENTEN

De laatste jaren wint de inname van voedingssupplementen steeds meer aan populariteit als methode om huidveroudering tegen te gaan. “Niet alle voedingssupplementen zijn daarvoor echter geschikt en niet alle producenten hebben voldoende kennis en ervaring hierover. Ik werk alleen samen met de meest betrouwbare partners op dit gebied.” Zo is dr. Njoo zeer te spreken over de werking van het supplement Advanced Antioxidant Support van PerfectHealth. “Antioxidanten vormen een groep voedingsstoffen die weefsels, cellen en andere belangrijke bestanddelen, zoals DNA beschermen tegen de beschadigende invloed van vrije radicalen.”

GRATIS INTAKEGESPREK

Het intakegesprek bij de Skin & Laser Clinics is altijd gratis en vrijblijvend en vindt in een ontspannende entourage plaats. Na een korte kennismaking zal dr. Njoo eerst uw klachten en/of wensen aanhoren. Aan welke aspecten van uw gezicht stoort u zich het meest Wat zou u aan uw gezicht willen veranderen? Hij zal daarbij uw gezichtshuid onderzoeken waarbij u voor de spiegel een toelichting kunt geven. Dr. Njoo brengt vervolgens alle klachten en/of wensen in kaart. Met behulp van illustraties zal hij ingaan op de anatomie van de gezichtshuid en de mechanismen van huidveroudering uitleggen. Vervolgens zal hij u een voorstel doen met welke injectables en/of lasers de klachten of wensen behandeld kunnen worden. Alle mogelijkheden, maar ook alle onmogelijkheden zullen de revue passeren. U heeft immers recht op een goed en eerlijk advies. Ook zal hij uitvoerig ingaan op eventuele bijwerkingen, contra-indicaties en eventuele interacties met andere medicijnen die u gebruikt. Tot slot zal hij met u bespreken welke voorzorgsmaatregelen u zelf kunt nemen om de behandeling zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Het intakegesprek duurt 15-20 minuten en is geheel vrijblijvend.

Meer informatie
Dr. David Njoo houdt praktijk in het Gezondheidscentrum Vondelplein en is telefonisch (06-44702873) bereikbaar tijdens kantooruren. Een afspraak maken kan eenvoudig via zijn website www.davidnjoo.nl.

Fotografie: Marc de Jong