fit20 Innovatie en tijdbesparend!

0
3634

We spreken van innovatie als er verandering plaats vindt in een systeem of product met een sprongsgewijs karakter. Innovatie is geen revolutionaire verandering met alle instabiele gevolgen van dien, maar een bestaand systeem dat al dan niet op onderdelen wordt vernieuwd. fit20 is een fitnessmethode die zeker innovatief genoemd mag worden.

Bij fit20 traint u namelijk maar 20 minuten per week. “Je transpireert niet of nauwelijks. Je hoeft je niet om te kleden. Je hoeft geen cardio te doen. En je hebt snel en vaak ongelooflijk goed resultaat”, legt John Ouwendijk uit. “Als wij of één van onze klanten over fit20 praten stuiten we, ondanks de Nederlandse waardering voor innovatie, toch vaak op weerstand. ‘Fit in 20 minuten per week, dat kan niet’. ‘Dat gelooft toch niemand’. ‘Wie verzint dat?’ ‘Zal wel een hype zijn’. Wij hebben alle variaties van ongeloof of scepsis wel gehoord. Wij vragen dan altijd de bereidheid om een oude waarheid opnieuw te bekijken. Of nog liever, zelf te toetsen door kosteloos een kennismakingstraining bij ons te doen.”

Intensief

Iedereen die één fit20 oefening doet voelt volgens John meteen dat het wat met u doet. “Het is intensief, bij fit20 werk je 20 minuten op de top van je kunnen. Om dat veilig te doen train je één op één met personal trainer en op top apparatuur. Je hoeft zelf niets in te stellen of te bepalen welke oefening je doet. Je hoeft je alleen maar te concentreren op je oefening en je inspanning. Daarom bij fit20 geen muziek of andere afleiding, maar een rustige ruimte waar met een focus getraind wordt.”

Bewezen methode

Net zoals andere innovaties is de fit20 methode verankerd in onderzoek, praktijkervaring en gevalideerd door resultaat. Het uitgangspunt van fit20 is dat spieren voldoende prikkel nodig hebben om sterker te worden. Daar is een uitgekiend aantal herhalingen voor nodig en voldoende weerstand. “De weerstand is zwaarder dan je denkt, maar de herhalingen zijn een stuk minder. De fit20 training is daarom intensiever dan je gewend bent, maar dus een heel stuk korter.” Na een intensieve prikkel worden de spieren tijdens een rustperiode groter en sterker. De optimale frequentie van deze sterke trainingsprikkel en herstel is één keer per week trainen, en de rest van de week rust. Zo wordt 20 minuten trainen per week eigenlijk heel gewoon. En dat geeft tijd, ruimte en energie om aan de innovatie van uw bedrijf of product besteden.

Jong en oud

Iedereen heeft volgens John baat bij fit20. “Het maakt niet uit of je sportief bent of niet sportief bent. Jong, oud, slank of gezet. Het is enkel 1,5 tot 2 minuten per oefening, tot het spierfalen optreedt, wat inhoudt dat alle suikers in de spier zijn opgemaakt. Dat haalt iedereen op zijn of haar eigen niveau.” Nieuwsgierig geworden? Kijk op www.fit20gouda.nl en kom fit20 zelf ervaren met een gratis kennismakingstraining.

fit20 Gouda
Zuidelijk Halfrond 1, Gouda
T. 0182-700675
www.fit20gouda.nl