Andrea’s Massagesalon – Gewoon tijd voor jezelf!

0
4323

Ooit wel eens een moment gehad dat u dacht om eens tijd voor u zelf te nemen? Even de stress en de drukke tijd achter u te laten? Dan heeft Andrea’s Massagesalon in Zevenhuizen voor u de oplossing. Laat uzelf eens volledig ontspannen door een massage aan het lichaam.

Een ontspanningsmassage is volgens Andrea van den Berg van Andrea’s Massagesalon in Zevenhuizen vooral bedoeld om te ontspannen. “Door de massage en de sfeer er omheen ontspannen namelijk niet alleen de spieren maar ook je geest zal zich ontspannen. Je bent even weg uit de sfeer van alledag. Even een uurtje helemaal voor jezelf, een moment van rust”, aldus de geboren en getogen Zevenhuizenaar. Andrea heeft van origine een administratieve achtergrond, maar besloot in maart 2014 na een massageopleiding om voor zichzelf te beginnen met het geven van ontspanningsmassages. “Ik ben zelf een fervent bezoeker van sauna’s en onderga graag een massage en weet hierdoor als geen ander, dat het voor iedereen waanzinnig belangrijk is om te kunnen ontspannen en af en toe even tijd voor jezelf te nemen.”

Bewustwording

Een ontspanningsmassage is bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest, zodat het lichaam weer ervaart hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn. Door de aandacht op uw lichaam te richten, komt u volgens Andrea in contact met de spanningen en blokkades die daar zitten. “Je wordt je bewust van je lijf en van de spieren die gemasseerd worden. Spieren waarvan je wellicht niet eens wist dat je ze had, laat staan dat ze vastzaten”, zegt Andrea met een glimlach. “Door de massage van de spieren maak ik de spieren soepel. Dit geldt overigens zowel voor de spieren die gespannen zijn als ook voor spieren die reeds ontspannen zijn.”

Blokkades opheffen

Door gespannen spieren los te masseren worden de blokkades daarin opgeheven of soepeler gemaakt. Dit kunnen zowel lichamelijke blokkades zijn (bijvoorbeeld door een verkeerde houding) als ook emotionele blokkades. “Emoties gaan in je lichaam vastzitten. Door te masseren kunnen ze oplossen en verdwijnen”, aldus Andrea. “De energie, die vaak in je hoofd zit, wordt verplaatst naar je lichaam. Bij massage van benen en voeten is de stroming van energie naar je lichaam overigens het sterkst te merken. Als je lijf na een massage weer soepel is en de blokkades zijn opgeheven, zit er niets meer in de weg om terug bij je eigen kracht te komen. Wel is het belangrijk om tijdens de massage aan te geven van wat je wel en niet prettig vindt, zodat ik daar rekening mee kan houden.”

Time to relax

Tijdens de massage bevindt u zich in een ontspannen houding op de massagetafel. Deze wordt daarvoor in een voor u gemakkelijke stand gezet. In de massageruimte heerst een aangename temperatuur, zodat u het niet koud krijgt, wanneer u op de massagetafel ligt. “De massagebehandeling bestaat uit diverse rustige handgrepen waardoor de harde en gespannen spieren zich zullen gaan ontspannen. Ook ontstaat hierdoor een betere doorbloeding in de spieren en worden afvalstoffen uit de spieren versneld afgevoerd. Bij een ontspanningsmassage kan de ademhaling rustiger en dieper worden”, legt Andrea uit. En na een massage voelt u zich weer als herboren. Door aanraking wordt namelijk het hormoon oxytocin aangemaakt, wat ervoor zorgt dat iemand zich blij en ontspannen gaat voelen. “Soms is de massage zelfs zo rustgevend en ontspannend dat een cliënt in slaap valt.”

Andrea’s Massagesalon
Nijverheidscentrum 32, Zevenhuizen
T. 06-45819219

Fotografie: Joke Schut