Kleinschalig en huiselijk

0
3967

Bij Kinderdagverblijf Pimmie in Bergschenhoek staan kleinschaligheid en huiselijkheid centraal waarbij er veel persoonlijke aandacht is voor elk kind. Gevestigd in een omgebouwd woonhuis en door de verticale groepen ontwikkelt uw kind zich sneller en wordt jong en oud optimaal gestimuleerd. Speciaal voor 3-plussers heeft Kinderdagverblijf Pimmie daarnaast een activiteiten- en stimuleringsprogramma opgesteld. Dat alles onder deskundige en professionele begeleiding tegen een betaalbare prijs.

In maart 2015 vierde Kinderdagverblijf Pimmie haar eerste lustrum. Gevestigd in een stijlvol en vooral gezellig woonhuis heeft het kinderdagverblijf direct een andere uitstraling dan andere organisaties die vaak de nabijheid van scholen kiezen. Het kinderdagverblijf werkt met verticale groepen zodat jong en oud elkaar kunnen stimuleren. Volgens Kimberly Pastorelli is Kinderdagverblijf Pimmie dan ook een bijzonder kinderdagverblijf. “Wij hebben bewust gekozen voor een kleinschalige en huiselijke opzet. Daarbij is het ons doel om uw kindje een tweede thuis van huis aan te bieden. Die visie vindt u niet alleen terug in ons gebouw, maar zeker ook in onze manier van werken. Zo speelt de hele familie een rol. Mijn moeder zorgt voor de warme maaltijden tussen de middag en bij mij en de andere leidsters is uw kind in goede handen.”

Een tweede thuis

Kimberly liep al een aantal jaar met het idee van een eigen kinderdagverblijf rond. “Mijn moeder was vroeger altijd oppasmoeder en zelf heb ik ook de nodige uren op kinderen van anderen gepast.” Na gestart te zijn als een dependence van een ander kinderdagverblijf besloot Kimberly in maart 2010 om toch zelfstandig te worden en op eigen benen te gaan staan. Naast de benedengroep, is ook op de begane grond (bovengroep) een ruimte omgebouwd tot kindvriendelijke speelzaal. Daarnaast zijn er uiteraard slaapvertrekken waar de baby’s hun benodigde rust krijgen. Uiteraard voldoen alle ruimtes aan de gestelde eisen. Doordat het kinderdagverblijf is gevestigd in een woonhuis, met een houtprint op de vloer, ziet het er erg huiselijk uit en voelt iedereen zich snel thuis. Uiteraard kunnen er geen vreemden op het terrein komen, zodat uw kind altijd veilig en geborgen is. “We hebben een hek om het terrein geplaatst en daarnaast hebben we camerabeveiling.”

Moestuin en huisdieren

“En vergeet vooral de buitenruimte niet”, benadrukt Kimberly. “We hebben een fantastische buitenruimte met een eigen moestuin waar de kinderen onder begeleiding onkruid wieden, de groentes water geven en zaadjes planten.” Extra bijzonder is het volgens Kimberly dat de groentes die in de moestuin worden gekweekt ook daadwerkelijk door haar moeder worden gebruikt voor de warme middagmaaltijden. Daarnaast beschikt het kinderdagverblijf over een aantal huisdieren waarmee de kinderen vrij kunnen spelen. “Zo hebben we kippen, konijnen, cavia’s en zelfs twee mini-paarden. Dit is ideaal voor de ontwikkeling van een kind en je hoeft er niet speciaal voor naar een kinderboerderij.”

Persoonlijke aandacht

De gediplomeerde leidsters hebben volop de ruimte om uw kindje persoonlijke aandacht te geven. “We werken immers met kleine groepjes kinderen. Zo kan uw kleintje zich volop ontwikkelen in een veilige en sfeervolle omgeving. De peuters bereiden we voor op school door kringgesprekken en moeilijkere knutselopdrachten. Zo hebben we afgelopen winter vetbollen gemaakt.” Voor de 3-plussers heeft Kimberly een speciaal programma opgesteld, zodat ook zij voldoende uitdagingen en prikkels krijgen om zichzelf verder te ontwikkelen. “Een kind zal zich hier nooit vervelen!” Elke dag gaat de groep (indien het weer het toelaat) met de bolderkarren op pad. “Zo gaan we naar de speeltuin, de kinderboerderij of naar de winkel om boodschappen te doen”, legt Kimberly uit. “Zo komen de kinderen in een ritme dat ze thuis ook hebben.”

Voordeligste van Lansingerland

Daarnaast bewijst Kinderdagverblijf Pimmie dat kinderopvang niet per sé een kostbare aangelegenheid hoeft te zijn. “Wij hebben we al jarenlang de gunstigste prijzen in heel Lansingerland”, benadrukt Kimberly. “Zo hebben we een uurtarief van 6,64 euro voor uw eerste kind en 6,17 euro voor uw andere kinderen.” Dat de kwaliteit niet ten koste gaat van de kosten bewijst onder meer de mooie locatie. Een andere meerwaarde van Pimmie is volgens Kimberly het all-in concept. “Bij ons zijn ‘echte’ pampers, flesvoeding, drinken en een zelfgemaakte warme maaltijd tussen de middag inbegrepen in de prijs”, vertelt Kimberly. “Zo leren de kinderen bovendien om met de pot mee te eten.”

Meer informatie?

U kunt bij Pimmie terecht voor kinderen van 8 weken tot 4 jaar. Kimberly en haar collega’s nodigen u graag uit om zelf een kijkje te komen nemen. U kunt hiervoor een afspraak met Kimberly Pastorelli (010-5223058) maken. Voor overige informatie kunt u altijd terecht op de website: www.kinderdagverblijfpimmie.nl.

Kinderdagverblijf Pimmie
Oosteindseweg 78, Bergschenhoek
T. 06-51033099
www.kinderdagverblijfpimmie.nl

Fotografie: Joke Schut