Ontspanning geven & vinden op een ontspannen manier

0
3753

Gezondheid en sporten zijn belangrijke onderwerpen. Iedereen is zich immers bewust van het nut van een gezonde leefstijl. 1ste NVVS in Capelle aan den IJsel verzorgt al 81 jaar erkende massagecursussen en -opleidingen voor professionals en mensen die meer kennis over hun eigen lichaam willen verkrijgen.

De Eerste Nederlandse Vakschool voor Sportmassage (1ste NVVS) bestaat sinds 1934. Jarenlange ervaring en professionele docenten met een specialistische achtergrond in hun vakgebied zijn volgens Jos de Wit een waarborg voor een goede en gedegen opleiding. “Onze docenten zijn leraren lichamelijke opvoeding, fysiotherapeuten en sportmasseurs met veel praktijkervaring.” Jos heeft jarenlange ervaring als sportmasseur en is al ruim 16 jaar verbonden aan het opleidingsinstituut in Capelle aan den IJssel en heeft zes jaar geleden het bedrijf overgenomen.

Breed aanbod

“Wij verzorgen cursussen (sport)massage, opfriscursussen massage en / of verzorging, stoelmassage, bindweefselmassage, ontspanningsmassage, hotstonemassage, reflexzonevoetmassage, shiatsu, Thaise Yogamassage en andere massagevormen. Verder kunt u terecht voor kinesiotaping, tapen en / of bandgaren en reanimatie / AED-cursussen.” Omdat de 1ste NVVS als geregistreerd opleidingsinstituut is opgenomen in het register van de CRKBO zijn alle opleidingen bovendien vrijgesteld van BTW. Alle cursussen en opleidingen worden gegeven in het goed geoutilleerde centrum van de 1ste NVVS in Capelle aan den IJssel. Gratis parkeergelegenheid en openbaar vervoer (metro en bussen) zijn op een steenworp afstand.

Opleiding Sportmassage

De lessen binnen de opleiding sportmassage bestaan onder meer uit de vakken anatomie, fysiologie, en sporthygiëne. Daarbij wordt de theorie ook steeds in de praktijk gebracht. Daarbij oefenen de deelnemers op elkaar om zelf te ervaren wat er goed en fout gaat. De opleiding start twee keer per jaar (januari en september) en wordt na één jaar afgesloten met een landelijk praktijkexamen. Bij gebleken geschiktheid ontvangt u aansluitend het diploma Sportmassage. De benaming Sportmassage wekt volgens Jos overigens onterecht de indruk dat het werkterrein van een sportmasseur beperkt is tot sportmensen. “Niets is echter minder waar. Een sportmasseur mag iedereen masseren, mits deze gezond is. Hierdoor is het diploma een welkome aanvulling voor masseurs die een eigen praktijk willen starten, (jeugd)leiders van sportverenigingen, podologen, schoonheidsspecialisten en verpleegkundigen. Maar de opleiding is ook zeer geschikt voor mensen die wat meer over het functioneren van hun eigen lichaam willen weten, zoals krachtsporters, body builders of beoefenaars van aerobics”, legt Jos uit.

Cursus Wellnessmassage

In september gaat ook de cursus Wellnessmassage van start. Deze cursus duurt 13 weken en is door iedereen te volgen. Het doel is ontspanning. Naast ontspanningoefeningen, wordt aandacht besteed aan diverse vormen van ontspanningsmassage. Verder is er theorie (anatomie en fysiologie) en wordt er aandacht besteed aan ontspanningsoefeningen (bijvoorbeeld yoga en Tai Chi) voorafgaand aan de massage.

eerste Ned. Vakschool voor Sportmassage
Hollandsch Diep 1 C, Capelle aan den IJssel
T. 010-4256357
www.eerste-nvvs.nl

Fotografie: Joke Schut