Kliniek Sanders: voor figuurcorrectie en tatoeages verwijderen

0
4084
Kliniek Sanders - Fotografie Nico Brons

Een tatoeage laat u vaak zetten op het moment dat u ervan overtuigd bent dat u die levenslang wilt laten staan. Denk maar eens aan de naam van een geliefde. Toch zijn er tal van omstandigheden waardoor u die tatoeage later eigenlijk weg wilt hebben. Gelukkig is er nu een effectieve methode om veilig donkere en bijna alle gekleurde tatoeages zonder huidbeschadiging of littekenvorming te verwijderen. Kliniek Sanders in Bussum is gespecialiseerd in het verwijderen van tatoeages en figuurcorrectie door middel van onderkoelen van vetcellen: cryolipolyse.

De behandelingen bij kliniek Sanders worden uitgevoerd door de tweelingzussen Angela en Emmy Sanders. Beiden zijn gediplomeerd verpleegkundige en hebben jarenlang ervaring in zowel de reguliere gezondheidszorg als ook in de cosmetische zorg opgedaan. Vier jaar geleden besloten de zussen om samen een eigen praktijk te beginnen en inmiddels hebben ze zo’n naamsbekendheid gekregen dat de klanten uit het hele land komen. “We wilden altijd al iets samen doen. Iets waarmee we mensen blij kunnen maken”, vertelt Emmy. “Daarom hebben we bewust gekozen voor het verwijderen van tatoeages en cryolipolyse.”

Gratis eerste gesprek

“Tijdens een eerste (gratis) informatief consult bespreken wij alles wat met de behandeling te maken heeft”, legt Angela uit. “Wij kijken hoe de tatoeage gezet is, hoeveel inkt gebruikt is, hoeveel behandelingen er waarschijnlijk nodig zijn en welk resultaat er verwacht kan worden. U krijgt van ons altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode daarna. Geen tatoeage is immers hetzelfde en iedere huid reageert anders. “Een tatoeage kan overigens ook gedeeltelijk weggehaald worden om daaroverheen weer een cover-up te plaatsen. In dat geval halen wij ongeveer 70% van de oude tatoeage weg.” Kliniek Sanders zet zich ook in voor de meisjes die door hun loverboy ‘gebrandmerkt’ zijn om zo van hun gedwongen tatoeage af te komen.

Tatoeage verwijderen

Tatoeages worden meestal in onze pubertijd gezet wanneer we nog jong en onbezonnen zijn. Na gemiddeld vijftien jaar besluiten veel mensen echter om hun tatoeages te laten verwijderen. Omdat het niet meer bij hun levensstijl past of er op uitgekeken zijn. “Maar laatst werden we gebeld door een meisje die drie dagen daarvoor een tatoeage had laten zetten en nu al spijt had. Ze had al drie dagen amper kunnen slapen. Ze was hartstikke blij om te horen dat we haar tatoeage kunnen weghalen. Wel vertelden we haar dat ze nog een half jaartje moest wachten. De inkt moet namelijk eerst goed ingekapseld zijn”, aldus Angela. Afhankelijk van de kleur en de ouderdom van een tatoeages zijn er gemiddeld 6 tot 14 behandelingen nodig. Tussen twee behandelingen moet bovendien minimaal zeven weken zitten. Dit komt volgens Emmy omdat het lichaam de tijd moet krijgen om de losgeraakte inktdeeltjes af te voeren en te herstellen.

De behandeling

De behandeling wordt uitgevoerd met de nieuwste laserapparatuur, de Q-Switched ND YAG laser en de Q-Switched Ruby laser. “Deze lasers produceren een zeer smalle lichtbundel, waardoor er met grote precisie gewerkt kan worden”, legt Angela uit. Hiermee is het mogelijk om bijna alle tatoeages zonder huidbeschadiging of littekenvorming te verwijderen. “De laserimpuls verwarmt de inktbolletjes van de tatoeage, zodat deze in kleine deeltjes uiteen vallen. Het lymfesysteem zorgt er vervolgens voor dat deze deeltjes op natuurlijke wijze het lichaam kunnen verlaten. De opperhuid blijft daarbij intact.” Omdat de behandeling niet geheel pijnloos is, wordt de huid voor en tijdens de behandeling gekoeld met coldpacks. Bovendien krijgt u na iedere behandeling een verzorgende en verkoelende crème mee naar huis om uw huid te verzorgen.

Cryolipolyse

Een ander specialisme van Kliniek Sanders is plaatselijke figuurcorrectie door het definitief verwijderen van vetcellen. Dit gebeurt door middel van onderkoelen van de vetcellen. Er komt dus geen naald of operatie aan te pas. Tijdens de behandeling koelen speciale pads gedurende één uur het vetweefsel in het te behandelen gebied op 4oC. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat vetcellen afgebroken worden bij temperaturen onder de 9oC. Omliggende weefsels zijn niet gevoelig voor deze temperaturen en daardoor is deze methode geheel veilig. Elektroforese zorgt ervoor dat de koeling nog dieper en breder in de huid doordringt waardoor meer vetcellen aangepakt worden. Cryolipolyse met de CoolpoTwin is ontwikkeld om de contouren van uw lichaam te verbeteren. “De behandeling is niet geschikt voor gewichtsverlies of om obesitas te behandelen, maar voor de plaatselijke vetophopingen die niet weggaan met een dieet, sport of extra beweging. Denk aan buik, taille, zadeltassen en bovenbenen”, benadrukt Emmy. Voor het mooiste resultaat zijn drie behandelingen nodig. Vetcellen die eenmaal weg zijn komen nooit meer terug.

Kliniek Sanders
De Nieuwe Vaart 28, Bussum
T. 035-6835780
www.klinieksanders.nl

Fotografie: Nico Brons