Individuele woonwensen realiseren

0
3416
OBV Beheer

In Vathorst, de jongste wijk van Amersfoort, wonen ruim 20.000 mensen naar tevredenheid en de wijk groeit gestaag verder. Straks wonen er zo’n 30.000 mensen in 10.000 woningen. Vathorst is opgebouwd rondom het dorp Hooglanderveen en bestaat uit drie herkenbare deelplannen: De Laak, De Velden en De Bron. Deze plannen hebben alle drie een eigen karakter en dat maakt Vathorst architectonisch bijzonder, levendig en afwisselend!

Naast projectwoningen in allerlei typen en prijsklassen, huur en koop, kunt u in Vathorst ook terecht voor een vrije kavel. Een klein, maar belangrijk deel van de groei van de wijk, is toe te schrijven aan de verkoop van vrije kavels. De verkoop van vrije kavels aan particulieren geeft aan hoeveel vrijheid er te vinden is, hoeveel creativiteit, ondernemersgeest en energie. Dat zijn belangrijke bouwstenen voor een wijk in ontwikkeling als Vathorst.

ZET JOUW HUIS OP DE KAART

Ontwikkelingsbedrijf Vathorst (OBV) biedt op verschillende locaties in Vathorst, vrije kavels aan om individuele woonwensen op te kunnen realiseren. Giel van der Vlies, directeur OBV heeft een heldere visie op vrije kavels en wat die locaties voor Vathorst kunnen betekenen. “Een eigen bouwkavel kopen, een woning laten ontwerpen en bouwen sluit goed aan op de individuele vraag van woonconsumenten. In deze tijd is het de kunst om dicht bij de wensen van potentiële kopers te komen en hen zoveel mogelijk de bepalende partij te laten zijn. In Vathorst is veel vrijheid om je huis op de kaart te zetten! Zo zijn er kavels op locaties aan en zelfs in het water, in het groen en op goed bereikbare en meer strategische locaties, bijvoorbeeld dichtbij winkels of openbaar vervoer. Kavels voor een vrijstaande woning, maar ook kavels waarop wonen en werken kunnen samengaan en kavels die ruimte bieden aan een twee-onder-een kap woning of zelfs een rijwoning. Ook voor duurzaam bouwen kunnen kavelkopers in Vathorst terecht.”

IDEALE WOONOMGEVING

Van der Vlies gaat verder: “Kavelkopers kunnen zodoende hun ideale woonomgeving kiezen, zelf hun woning ontwerpen en (laten) bouwen in particulier opdrachtgeverschap. En, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, kunnen ook opdrachtgevers met een meer bescheiden budget onder architectuur een eigen huis laten bouwen in Vathorst. Voor kopers geeft dat maximale vrijheid en voor Vathorst is het belangrijk om deze ondernemende wijkbewoners binnen te halen. Om diverse redenen zien we hen graag komen natuurlijk.”

KAVEL EN WONING COMBINEREN

Ook zijn er in Vathorst projecten die wat minder vrijheid bieden, maar daardoor wat meer (financiële) zekerheid. Het gaat dan om kavellocaties waaraan een voorgeschreven projectwoning is gekoppeld. De kavel wordt van OBV afgenomen en de woning van de ontwikkelaar/bouwer. Binnen het woningprogramma zijn dan vaak individuele keuzes te maken, zoals de realisatie van een extra slaapkamer op de begane grond, al dan niet een erker, garage, extra berging of een dakkapel. Voordeel van dit soort projecten is dat de kavel en de woning optimaal op elkaar zijn afgestemd, dat er minder keuzes gemaakt hoeven te worden en dat er vooraf meer inzicht ontstaat in de kosten. Voorbeelden van deze locaties zijn Hof Ermerveen (uitverkocht) en Plan De Diamant, allebei in De Velden. In dit laatste project zijn nog kavels beschikbaar. Op www.vrijekavelsvathorst.nl is meer informatie te vinden en daar staan bij de button ‘Koperservaringen’ ook diverse filmpjes waarin kavelkopers en optanten vertellen over hun keuzes.

VOOR WIE DUURZAAM WIL BOUWEN: DE GROENE HAGEN

In het hart van Vathorst, in het project Fonteyn Park, ligt de kavellocatie De Groene Hagen. Deze zes kavels, variërend in grootte tussen de 430 en 497 m², nodigen u uit om een duurzame woning te bouwen. Woningen die met aandacht voor het milieu gebouwd worden en die een duurzame uitstraling hebben, door bijvoorbeeld gebruik te maken van duurzaam hout of gerecyclede materialen. Drie soorten hagen omzomen de kavels en zorgen samen met het aanwezige historische groen voor een onderstreping van het groene karakter. Dankzij een doordacht verkeers- en parkeerplan is dit deel van De Bron verkeersluw, wat het duurzame karakter verder versterkt.

MEER WETEN?

Meer informatie over deze andere kavels in Vathorst: www.vrijekavelsvathorst.nl en www.vathorst.nl voor algemene informatie over de wijk en het woningaanbod.