Pro-actief en betrokken: Michels Administratie & Belastingadvies ontzorgt ondernemers

0
3879

Michels Administratie & Belastingadvies uit Nieuwerkerk aan den IJssel staat vooral bekend als een betrouwbaar en flexibel administratiekantoor voor het midden- en kleinbedrijf. Voor zowel het verwerken van de gehele administratie, het verzorgen van belastingaangiftes en jaarrekeningen als ook uitgebreid belastingadvies bent u bij Peter Michels en zijn collega’s aan het juiste adres.

Gestart op een zolderkamertje heeft Peter Michels de afgelopen 10 jaar een brede klantenkring van zowel ondernemers als ook particulieren opgebouwd. Inmiddels is het bedrijf gevestigd in Nieuwerkerk aan den IJssel en zijn er vijf enthousiaste medewerkers actief. Peter ziet het als een uitdaging om samen met zijn cliënten een optimale situatie te creëren. Precies zoals die bij u past. Of dit nu op fiscaal terrein of op bedrijfseconomisch gebied is. “In mijn beleving leidt een goede samenwerking tot de beste initiatieven, ideeën en adviezen.” Sinds enkele jaren is het kantoor bovendien gekwalificeerd lid van de Nederlandse Orde van Administratie en Belastingdeskundigen (NOAB).

Ontzorgen

Volgens Peter zijn ondernemers goed in hun vak, maar hebben ze vaak geen zin in de administratieve rompslomp die ondernemen met zich meebrengt. “Wij bieden onze zakelijke klanten daarom meerdere mogelijkheden. Zo kunnen wij de gehele administratie uit handen nemen en zowel de boekhouding als ook alle aangiftes verzorgen”, legt Peter uit. “Maar er zijn ook ondernemers die zelf hun boekhouding bijhouden en ons periodiek inschakelen om te sparren over fiscale mogelijkheden of om de boekhouding te controleren.” Daarnaast verzorgt Michels Administratie & Belastingadvies de loonadministratie voor bedrijven die personeel in dienst hebben, krijgen of willen.

Regeren is vooruitzien

Met 2015 in zicht is het volgens Peter voor ondernemers en DGA’s belangrijk om eens kristisch te kijken wat er fiscaal nog mogelijk is:

  • Dividenduitkering in 2014, tarief 22% (in 2015: 25%).
  • Fiscaal vriendelijk tarief voor afkoop van stamrechten.
  • Gaat u dit jaar nog investeren? Of is het verstandiger te wachten tot volgend jaar?
  • Heeft u uw pensioensituatie goed in beeld? Past uw pensioenvoorziening nog wel bij uw huidige persoonlijke situatie en wensen?

Meer tips? Of heeft u vragen? Dan bent u bij Michels Administratie & Belastingadvies aan het juiste adres. “Wij gaan graag voor u aan de slag!”

Michels Administratie & Belastingadvies
Raadhuisplein 12, Nieuwerkerk a/d IJssel
T 0180-310667
www.michelsbv.nl

Fotografie: Joke Schut