Brustor maakt comeback in het wielrennen bij Alpecin-Deceuninck

0
1066
Handdruk Philip Lieven

Brustor wordt in 2023 partner van Alpecin-Deceuninck. De Belgische fabrikant van oplossingen voor zonwering en terrasoverkappingen maakt daarmee zijn comeback in de wielersport. “De komst van Brustor zorgt er mee voor dat we onze ambities voor de toekomst verder kunnen uitbouwen.”

Alpecin-Deceuninck blijft zowel sportief als extra-sportief stappen zetten. “We kenden de voorbije jaren een explosieve groei maar hebben ons eindpunt nog niet bereikt”, vertelt Philip Roodhooft. “Met de komst van Brustor voegen we opnieuw een sterk merk toe aan onze reeks partners en kunnen we onze ambities verder uitbouwen en waarmaken. Brustor is een écht Belgisch familiebedrijf, maar is ook internationaal zeer actief. Vergelijkbaar met het karakter van het team.”

De naam van het Belgische bedrijf, dat zijn roots in West-Vlaanderen heeft maar over een internationaal cliënteel beschikt, zal bij Alpecin-Deceuninck op de achterkant van de broek en op de kraag prijken.

Brustor-CEO Lieven Brutsaert is verheugd met de nieuwe samenwerking. “We voelen een match met de broers Roodhooft. Het zijn ‘werkers’, dankzij hun hands-on mentaliteit en ambitie hebben ze zich in korte tijd op de kaart gezet. Dit zijn zaken die we ook in het DNA van Brustor herkennen. Daarnaast hebben we een hart voor sport en ook een verleden in wielersponsoring. Zo waren we in 2004 actief als sponsor bij het continentale team van Quickstep en van 2005 tot 2008 als co-sponsor bij het Lotto-team.”

“Dankzij het mulitidisciplinaire team dat Alpecin-Deceuninck in huis heeft, hebben ze het hele jaar door een verhaal te vertellen”, benadrukt Brutsaert nog. “Door actief te zijn in wegwielrennen, veldrijden en mountainbiken, zien we ons merk 12 maanden lang in de picture staan, dat was voor ons erg belangrijk. We zijn blij terug te zijn en kijken uit naar een mooie samenwerking.”

Brustor is een fabrikant van oplossingen van zonwering en terrasoverkappingen en kan rekenen op een stevig uitgebouwd internationaal dealernetwerk, maar daarnaast vindt Brustor het belangrijk ook de eindconsumenten te kunnen bereiken.