Soul Water: het meest circulaire alternatief voor verpakt water

0
1231
Soul Water

Soul Water is niet zomaar water. De aluminium blikjes van het merk zijn het duurzaamste alternatief voor drinkwaterverpakkingen. Is kraanwater niet voorhanden en ben je op zoek naar duurzaam gebotteld water? Dan is Soul Water een goed alternatief als je zonder schuldgevoel wil genieten van veilig en kwalitatief hoogwaardig drinkwater. Door water van het merk te drinken steun je de Soul Community, een stichting die helpt om te bouwen aan een groenere, sociale en circulaire planeet. Dit nieuwe alternatief voor verpakt mineraalwater is nu in Nederland verkrijgbaar.

Natuurlijk bronwater, met liefde ontworpen

Elk blikje Soul Water bevat natuurlijk of bruisend mineraalwater. Over elke stap in het productie- en verpakkingsproces is door het bedrijf zorgvuldig nagedacht. De blikjes zijn met liefde ontworpen en oneindig recyclebaar. De waterbronnen van Soul Water bevinden zich in de buurt van de afzetmarkt, zodat het water zo min mogelijk hoeft te reizen voordat het in de winkels ligt. Dat sluit goed aan bij de claim van Soul Water om de laagst mogelijke CO2-voetafsdruk achter te laten.

Alle aluminiumblikjes zijn 100% oneindig recyclebaar en BPA-free. Ze worden verkocht in verpakkingen van 330 en 500 ml en zijn verkrijgbaar bij onder andere horeca, on-the-go retail, tankstations en festivals en evenementen. Je vindt Soul Water daarnaast op plekken die zich aangesproken voelen door de duurzame filosofie van het merk.

Aluminium blikken hebben hoogste recycle-percentage

Bij Soul Water is bewust gekozen voor een verpakking van aluminium. Aluminium blik heeft het hoogste recyclepercentage van alle verpakkingen, maar liefst 75% van al het aluminium ooit op de wereld geproduceerd is vandaag de dag nog in omloop. Bovendien kan het materiaal oneindig en tegelijk gerecycled worden zonder dat het waarde verliest. Een enorm contrast met ander verpakkingsmaterialen voor drinkwater, zoals PET, bioplastics, glas of karton.

Samen bouwen aan een groenere planeet

Soul Water is opgericht door Menno Koopmans. Na een carrière in de koffie- en theebranche en de organisatie van danceparty’s, had hij het gevoel dat er iets in zijn leven miste. Op Ibiza begon er iets te borrelen, het idee voor écht duurzaam gebotteld water werd geboren. Menno begon bewuster te leven en ging op zoek naar duurzame en de meest circulaire mogelijkheden voor de ontwikkeling van Soul Water. Samen bouwen aan een groenere planeet is het doel, waarbij elk stapje helpt. Het merk laat zien dat eenvoudige, bewuste keuzes en groot verschil kunnen maken. Soul Water staat voor truthtelling, no storytelling. Het merk vertelt hoe het is: wij zijn niet perfect, drink water uit de kraan, lukt dit niet? Kies dan voor Soul Water als minder schadelijk alternatief voor verpakt drinkwater.

The Soul Community is als non-profit stichting naast Soul Water opgericht om direct impact te maken. Minimaal 5% van de omzet van Soul Water gaat naar de stichting. De partners van Justdiggit en Movement On The Ground helpen met dit geld mensen wereldwijd die worden geraakt door klimaatverandering, oorlog of armoede. Daarnaast steunen deze doelen projecten die gericht zijn op het vergroenen van onze aarde.

Over Soul Water

Soul Water gelooft dat simpele, bewuste keuzes een groot verschil kunnen maken. Het merk is ontstaan vanuit de overtuiging dat iedereen in staat moet zijn om veilig en kwalitatief drinkwater te drinken. De blikjes van Soul Water bieden de meest circulaire oplossing voor drinkwater buitenshuis. Is het niet mogelijk om water uit de kraan te drinken? Kies dan voor een blikje van het merk als duurzaam alternatief. Alle producten zijn minimaal verpakt en worden vervoerd met een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk. Door Soul Water te drinken steun je The Soul Community, een non-profit stichting die goede doelen helpt om te bouwen aan een groenere, socialere en circulaire planeet.

Meer informatie op: https://nl.soul-water.com/