Woontrends herfst/winter 2022

0
1220
Woontrends herfst/winter 2022

Trendwatchers van CBW-erkend signaleren twee belangrijke woontrends voor deze herfst en winter. Maatschappelijke ontwikkelingen, zoals de almaar toenemende belangstelling voor de natuur en de behoefte aan een vertrouwde leefomgeving, vertalen zich naar twee concrete woontrends: ‘Existential Power’ en ‘Quiet Glamour’. Meubels en accessoires die passen bij deze trends zijn verkrijgbaar bij CBW-erkende woonwinkels in Nederland.

Existential Power

De aandacht voor natuur en duurzaamheid is een tendens die zich uit in de woontrend ‘Existential Power’. Nieuw is dat hierbij weinig plek is voor subtiele vormen, maar wel voor de robuuste en grillige kant van de natuur. Rots-, steen- en keivormen hebben de overhand. Meubels en accessoires hebben een ruwe, onbehandelde en ruige uitstraling. Ze zijn (hand)gemaakt van natuurlijke materialen en duurzaam geproduceerd. Het kleurenpalet met veel bruin en groen wordt aangevuld met diepe, donkere tinten die de oerkracht van de natuur benadrukken. De combinatie met steenstructuren, reliëfs en grillige strepen zorgt dat je met een interieur op basis van Existential Power’ je een sterke verbinding voelt met de natuur.

Quiet Glamour

Door alle ontwikkelingen en wereldwijde gebeurtenissen van de afgelopen jaren hechten we waarde aan een vertrouwde leefomgeving. Daarbij is er bovendien sprake van nostalgie. Dat zie je terug in de woontrend ‘Quiet Glamour’ die verwijst naar de jaren ‘20 en mid-century van de vorige eeuw. Het is een trend met contrasten: de meubels en accessoires zijn elegant en eenvoudig, maar ze stralen wel luxe uit. Ze zijn herkenbaar, maar hebben een nieuwe vormgeving. Opvallend is het kleurenpalet van donkerrood, smaragdgroen en kobaltblauw. Goud maakt de elegante uitstraling van deze kleurkaart compleet. Samen met klassieke dessins, zoals ruiten die diagonaal geplaatst worden, krijgt het interieur een nieuwe look maar voelt het toch vertrouwd aan.

Moodboards

Met de nieuwste woontrends bieden de CBW-erkende winkels volop inspiratie om je interieur een eigentijds jasje te geven. Breng eens een bezoek aan een van de 3.800 CBW-erkende woonwinkels in Nederland. Je doet er volop inspiratie op en ontdekt diverse woonstijlen. Wanneer je gericht op zoek gaat naar meubels of accessoires is het aan te raden om een eigen moodboard te maken. Vergeet niet om de maten van jouw woonruimte vooraf op te nemen, zo weet je gelijk of meubels passend zijn of niet.

Woontrends herfst/winter 2022

Kijk voor een overzicht van CBW-erkende woonwinkels, voorbeelden van moodboards en meer wooninspiratie op www.cbw-erkend.nl.

Fotografie: CBW-erkend.nl