Parket, planken, laminaat, PVC en kurkvloeren van Holland Parket

0
2175
Holland Parket

Een enorm groot assortiment houten vloeren met keuze uit honderden kleuren, soorten en variaties. Holland Parket heeft alles in huis, inclusief de vakkennis die voor het leggen en renoveren nodig is.

Wijnand van Beek, eigenaar van Holland Parket, is meestal zelf aanwezig in zijn zaak in Amersfoort. Hij is zichtbaar in zijn element in de winkel waar alles op het gebied van vloeren te zien is. Zijn vriendelijke ontvangst past helemaal bij de warme uitstraling van de winkel. “Persoonlijk contact vinden we dan ook belangrijk. We willen graag weten wie onze klanten zijn. We gaan altijd even kijken naar de situatie,” begint Van Beek. “We zijn ook in de wijde omgeving de enige die werken met echt eigen vloerenleggers,” vult hij aan over de manier van leveren van op maat gelegde vloeren. Vakmanschap is dan ook een groot goed bij Holland Parket. “Een mooie vloer leg je op locatie met vakmensen die kennis hebben,” benadrukt Van Beek.

Holland Parket

Natuurlijk is Holland Parket meegegaan met de tijd. “Vroeger bestond een parketvloer uit kleine, losse plankjes. Massief en zes centimeter breed. Nu zijn er planken tot wel achtentwintig centimeter breed. Met los parket kan je nog steeds de mooiste vloeren maken. Met hout kan alles. Visgraat, Hongaarse punt en uiteenlopende patronen in alle kleuren en houtsoorten.” Holland Parket heeft ook een zeer uitgebreid assortiment PVC-vloeren met wel meer dan honderd kleuren en zo’n honderdvijfentwintig kleurenkeuzes in laminaat. En in kurk is keuze uit vijfentachtig kleuren en soorten, inclusief een hoog loop- en warmtecomfort. Bovendien veelal 100 procent klimaatneutraal geproduceerd.

“Het leggen ervan blijft vakmanschap al zien we steeds meer dat vloeren in de fabriek worden geschuurd en afgewerkt. Toch vind ik zelf dat de mooiste vloer ter plaatse wordt gelegd en afgewerkt door een echte parketteur,” verfijnt Van Beek zijn uitleg. “En in hout hebben we wel zo’n vijfenzestig kleuren die we nog met beits en olie kunnen nuanceren.” Ook in de keuze die je kan maken als het gaat om bijvoorbeeld loopgeluid, welke ondervloer je nodig hebt en hoe je het beste onderhoud kan plegen, voorziet Holland Parket je van het beste advies. “Iedereen die bij ons klanten helpt beschikt over een grote dosis praktijkkennis. Al onze mensen hebben veel ervaring.”

Holland Parket
Kamp 37, Amersfoort
Vening Meineszstraat 2, Ede
www.hollandparket.nl