SKOTTI, ‘s werelds eerste demonteerbare gasgrill

0
2051
Skotti-Grill

Barbecueën in het park, aan het meer, op het balkon – milieuvriendelijk en spontaan, waar dan ook Onderscheiden met de Red Dot Award Product Design 2019

SKOTTI begint na twee succesvolle jaren in de markt alweer aan zijn derde barbecueseizoen. De slechts 3 kg “lichte” grill scoort vooral onder zijn fans door zijn eenvoudige en veilige bediening, onovertroffen multifunctionaliteit en hoogwaardige afwerking. De afzonderlijke onderdelen zijn in een handomdraai in elkaar te zetten. Geen gereedschap nodig. “Een ingepakte SKOTTI is zo compact, dat hij probleemloos is mee te nemen op een bagagedrager, in een wandelrugzak of onder je arm in de tram en hij is uitermate geschikt voor een klein stadsbalkon”, legt ontwerper Christian Battel uit.

Skotti-Grill

De eenvoudigste en milieuvriendelijkste manier om SKOTTI te gebruiken is met gas. De bijpassende schroefflessen zijn wereldwijd verkrijgbaar.(1) De grill produceert net zoveel hitte als een standaard staand model. Als je bij het opbouwen van de grill slechts drie onderdelen weglaat, is hij ook geschikt voor kolen of hout. De opbergtas van vrachtwagenzeil is ook te gebruiken als ondergrond tijdens het grillen op gas. Een rondom lopende strook van klittenband voorkomt dat er tijdens het transport vet en andere viezigheid vrijkomt. Alle essentiële onderdelen zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal. Ook de gasslang en de gaskraan zijn op duurzaamheid ontworpen. “We hebben bewust afgezien van technische toeters en bellen die na verloop van tijd problemen zouden kunnen veroorzaken”, legt ontwerper Christian Battel uit. “Bovendien is SKOTTI een goed alternatief voor wegwerpbarbecues. Deze zorgen er vaak voor dat vuilnisbakken in bijvoorbeeld stadsparken in de zomer overlopen, en ze verschroeien bovendien het gras.” Het schoonmaken van de SKOTTI is kinderspel. Reinig de grill handmatig met gewoon afwasmiddel of zet de roestvrijstalen onderdelen thuis in de vaatwasser.

Christian Battel kwam op het idee voor SKOTTI toen hij op een middag samen met zijn gezin aan een meer zat. “Daar zit je dan langs de oever, je hebt honger en je denkt bij jezelf: ‘Had ik maar een grill!’ Een grill die je eenvoudig overal mee naar toe kunt nemen, die niet teveel weegt en in een handomdraai kunt opzetten en weer afbreken, liefst zonder de omgeving te vervuilen met gloeiende kolen. Die snel worstjes barbecuet voor hongerige kinderen en geen overlast en veroorzaakt door vuur en rook. Bestaat die niet? Dan bouw ik er toch zelf één!” Dus ging hij aan het werk.

Onderscheiden met de Red Dot Product Design Award 2019

De bediening, het ontwerp en de innovatie van een lichtgewicht en toch hoogwaardige gasgrill overtuigden ook de jury van de Red Dot Design Award, die SKOTTI onderscheidde met de Red Dot Award Product Design 2019. De Red Dot Design Award is een van de meest prestigieuze designprijzen ter wereld.

SKOTTI is verkrijgbaar op www.skotti-grill.eu en kost €159,- Wie dat wenst, kan de grill ook bestellen met een persoonlijke en unieke lasergravure. Een gegraveerde SKOTTI kost €179,-.

(1) SKOTTI mag uitsluitend worden gebruikt met een in de handel verkrijgbaar gasmengsel van propaan/butaan conform EN 417, in goedgekeurde schroefflessen met een maximaal vulgewicht van 500 g.