Pigmentbehandeling in de zomer nog effectiever

0
1825
David Njoo Skin & Laser Clinics - Fotografie: Marc de Jong

Er zijn veel oorzaken van een pigmentprobleem onder andere zonschade, erfelijkheid, leeftijd, schommelende hormonenhuishouding, na een operatie of trauma en na het genezen van littekens. Skin & Laser Clinics heeft alle mogelijkheden en outillage voor het behandelen van een pigmentprobleem. Wanneer het pigment dieper gelegen ligt in de huid raden wij aan om dit te behandelen met lasertherapie. De zomermaanden zijn bij uitstek geschikt.

De zomermaanden zijn aangebroken. Kan de pigmentbehandeling worden voortgezet?

David Njoo: “Wat niet iedereen weet, is dat het juist erg verstandig om de pigmentbehandeling in de zomermaanden voort te zetten. Het is beter zichtbaar en de behandeling slaat ook beter aan.”

Wat is er zo bijzonder aan die behandelingen?

David Njoo: “Dankzij de bijzondere eigenschappen van deze laser, waaronder de langere golflengte en de ultrakorte pulsduur (picoseconden) kunnen we nu effectief de pigmentatie in zowel de oppervlakkige als de diepere lagen bereiken en verpulveren. Het resultaat is een lichtere huid en ook een huid met een betere huidstructuur. Want deze laser verjongt ook. Ik hanteer de zogenoemde ‘Asian protocol’ tijdens de behandelingen. Dat zijn dus meerdere behandelingen met een aangepaste dosis lichtenergie. Mensen met allerlei huidtypen, blanke, mediterrane, aziatische en hindoestaanse huidtypen kunnen daardoor met minimale risico’s met deze laser behandeld worden. Ik ben een zorgaanbieders die gespecialiseerd is in behandelingen van donkere huiden. Er zijn in Nederland niet veel die dat kunnen.”

David Njoo Skin & Laser Clinics - Fotografie: Marc de Jong

Moeten we de tijd nemen om onze huid goed te beschermen?

David Njoo: “Dat gebeurt in de praktijk nog te weinig. Beschadigingen liggen op de loer. De gevaren van een zonnebank zijn volgens de Gezondheidsraad immers hetzelfde als de gevaren van de zon. Skin & Laser Clinics werkt met lasers, zoals de innovatieve PicoWay laser en de CO2RE laser, en injectables gecombineerd met cosmeuticals en supplementen. Een combinatie die garant staat voor succes om de huid de tender, love en care te geven die hard nodig heeft. Het voorkomen van huidkanker krijgt bij ons uiteraard veel aandacht. Als iemand verschillende onrustige plekjes heeft die nog geen huidkanker zijn, dan kunnen we deze locaties aanvullend behandelen. Voorkomen is beter dan genezen.”

David Njoo Skin & Laser Clinics - Fotografie: Marc de Jong

Injectables. Kunt u daar iets over vertellen?

David Njoo: “Bij het ouder worden, verandert de kwaliteit van onze gezichtshuid. De huid wordt droog, vertoont rimpels en lijntjes en gaat verslappen. Door factoren als zon, stress en luchtvervuiling, wordt dit proces nog versneld. Door middel van injectables kunnen deze ouderdomsverschijnselen worden gecorrigeerd. Injectables zijn vloeistoffen of gels die met een fijn naaldje in de huid worden gespoten. Hiermee kunnen rimpels worden verminderd en gezichtscontouren worden verbeterd. Het resultaat is een natuurlijk verjongde huid. Injecties met botuline toxine – populair gezegd ‘botox’- kunnen worden toegepast in de behandeling van ongewenste rimpels in het gezicht, tegen tandenknarsen en tandvlees lachen en tegen overmatige zweten van de oksels en voorhoofd. Hyaluronzuurfillers zijn bijzonder geschikt tegen diepere rimpels en plooien in het gezicht, voor structuurverbetering van de wangen, de jukbeenderen, de slapen en de kaaklijn. Het creëren van aantrekkelijker en vollere lippen met fillers is ook een specialiteit. Alle producten voldoen aan de kwaliteits- en veiligheidseisen van de beroepsvereniging voor de dermatologie. Uit recent onderzoek is bovendien gebleken dat hoe vaker u een behandeling ondergaat des te langer het effect aanhoudt.”

David Njoo Skin & Laser Clinics - Fotografie: Marc de Jong

De behandeling van pigmentstoornissen is een interessante uitbreiding van uw praktijkwerkzaamheden

David Njoo: “Wat veel mensen niet weten is dat bij veel pigmentproblemen, zoals melasma en donkere kringen, het overmatige pigment op meerdere niveaus in de huid ligt, te weten in de hoornlaag, in de opperhuid en ook in de diepere lederhuid. Een extra moeilijkheidsgraad is het feit dat het dieper gelegen pigment door speciale ontstekings- cellen (melanofagen) worden ingekapseld, net als de situatie bij tatoeagepigmenten. Hierdoor is dit dieper gelegen pigment niet bereikbaar voor plaatselijke middelen zoals een bleekcrème. Peelings of lasers alleen zullen uw pigmentprobleem dus niet kunnen oplossen. Mijn praktijk biedt daarom de multilevel approach’ aan om melasma en donkere kringen te bestrijden. De PicoWay laser wordt hierbij ingezet in combinatie met een bleekserum bestaande uit pigmentremmers en antioxidanten plus een speciaal pigment-remmend zonne- brandmiddel spf 50+. Het bleekserum wordt vers voor u bereid tijdens het consult en is houdbaar tot maximaal 12 weken. Als extra optie kan ik ook tabletten voorschrijven die de pigment-aanmaak van binnenuit afremmen. Deze tabletten worden vergoed door uw verzekeraar. Momenteel ben ik in Nederland de enige die deze unieke combinatie aanbiedt, een combinatie die zich reeds in Azië heeft bewezen.”

Wat zijn de specialismen van Skin & Laser Clinics?

David Njoo: “Ik ben gepromoveerd op het onderwerp pigmentstoornissen en heeft jarenlang in een kliniek gewerkt die gespecialiseerd is in de behandeling ervan. Ik kreeg daardoor een bijzondere belangstelling voor deze groep huidaandoeningen en heb daarin ook veel ervaring weten op te bouwen. Mensen met allerlei pigmentvlekken zijn bij Skin & Laser Clinics welkom. Zowel aangeboren als verworven. Ook ben ik een expert in de behandeling van mensen met een gekleurd huidtype. De behandeling van de donkere huid is een extra uitdaging. Het reageert vaak anders op behandelingen dan de lichte huid. ‘Slowly, safely but surely’. Dat is mijn aanpak van de donkere huid.”

David Njoo Skin & Laser Clinics - Fotografie: Marc de Jong

Hoe maak ik een afspraak?

David Njoo: “U kunt eenvoudig en snel een afspraak maken voor een intakegesprek met indien gewenst aansluitend de behandeling. Ik zal ingaan op uw klachten en wensen en een behandelplan op maat voorstellen. Alle (on)mogelijkheden zullen de revue passeren. U heeft immers recht op een goed en eerlijk advies. Tot slot zal ik met u bespreken welke voorzorgsmaatregelen u zelf kunt nemen om de behandeling zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Ook na de behandeling ben ik altijd bereikbaar voor advies en begeleiding. Uit reviews van klanten is gebleken dat deze service enorm wordt gewaardeerd. De behandelingen vallen buiten de vergoedingsvoorwaarden van uw ziektekostenverzekeraar.”

Tatoeages verwijderen

De voordelen van de PicoWay laser vinden we volgens dr. Njoo ook zeker terug in de behandeling van tatoeages. “Met de oudere nanolasers is gebleken dat we de huid niet compleet vrij kunnen maken van restpigmenten, zelfs niet na 10 tot 15 behandelingen. Er blijft dan een soort donkerblauwe/-grijzige verkleuring achter in de behandelde huiddelen. Dankzij de ultrasnelle pulsen is de PicoWay laser nu wel in staat om de tatoeage bijna geheel te verwijderen. Bovendien zijn er minder behandelingen nodig om de tatoeage naar tevredenheid te doen verbleken.” Onderzoek heeft aangetoond, dat bijna een derde van alle mensen met een tatoeage spijt heeft dat ze deze ooit hebben laten zetten. “Sterker nog”, benadrukt dr. Njoo. “Tien procent van deze groep besluit zelfs om de tatoeage binnen het eerste jaar te laten verwijderen.”

David Njoo Skin & Laser Clinics - Fotografie Marc de Jong

Over dr. Njoo

Dr. Njoo is lid van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV), in het bijzonder van de subgroep Domein Pigmentstoornissen. Hij geeft regelmatig workshops voor dermatologen over esthetische behandelingen met botox, fillers en lasers. Daarnaast is hij hoofdredacteur van de website huidarts.com.

David Njoo Skin & Laser Clinics - Fotografie: Marc de Jong

Gezondsheidscentrum Vondelplein

Dr. David Njoo houdt praktijk in het Gezondheidscentrum Vondelplein in Amersfoort. Een afspraak maken kan eenvoudig via de telefoon / whatsapp. 06-44702873, de website www.davidnjoo.nl of via e-mail: info@davidnjoo.nl.

Fotografie: Nico Brons