Dunner wordend haar, maar u wilt geen pruik!

0
2347
Hair Consultancy Bussum - Fotografie Peter Putters

Persoonlijke zorg en individuele aandacht staan bij Hair Consultancy centraal. Alle deskundigheid en ervaring wordt ingezet voor een passend haarwerk gemaakt van echt Europees zodat het resultaat optimaal is en blijft. Het is immers belangrijk dat de klant zich weer een compleet mens voelt. “Wij zijn pas tevreden als de klant ook tevreden is met zijn of haar haarwerk.”

Dit zegt Eline terwijl zij met een föhn de laatste hand legt aan een haarwerk van een cliënt die in een van de salons wacht op het eindresultaat. “Ik ben mij ervan bewust dat ik met een emotioneel geladen product werk”, steekt de charmante haarwerkspecialiste in het atelier van Hair Consultancy van wal. Deze werkruimte is tevens het unieke van dit bedrijf. Vanaf het eerste oriënterende telefoontje tot en met een de finishing touch van elk haarwerk, is het team plus het management van dit bedrijf betrokken. Voorts legt zij uit wat ten grondslag ligt aan kaalheid. “Kaal worden veroorzaakt in de meeste gevallen onzekerheden. Kaalheid die veroorzaakt kan worden door haarziekten als Alopecia Areata of Alopecia Diffusa. Ook een verandering in de hormoonhuishouding tijdens bijvoorbeeld een zwangerschap, menstruatie en na de menopauze kunnen invloed hebben op de haarconditie en een verhoging van haarverlies geven. Goede vakkundige begeleiding en oprechte informatieverstrekking van Hair Consultancy erg belangrijk om de juiste keuze te kunnen maken uit de diverse mogelijkheden die we de klant bieden.”

Europees haar

Hair Consultancy betrekt uitsluitend echt onbewerkt en zorgvuldig geselecteerd Europees haar uit het oostelijk deel van Europa. Dat is tegelijk het onderscheidend vermogen van Hair Consultancy. Bij het gros van de branchegenoten is dat niet het geval. Het 100% Europese haar valt altijd mooi. Het echte haar is makkelijk te stylen, blijft goed in model en geeft altijd een natuurlijke look. Een ander voordeel van echt Europees haar is dat de verzorging bijna gelijk staat aan het verzorgen van het eigen haar. De kwaliteit ervan is volgens Eline het fijne karakter van het haar en uiteraard natuurlijker uitstraling. Europees haar hoeft ook maar een paar tinten omhoog of omlaag gekleurd te worden om de oorspronkelijke haarkleur te bereiken. “We zorgen ervoor, dat we alle haarvarianten en –diktes op voorraad hebben. Het werken met echt haar vereist veel vakmanschap. Kijk, de eigenschappen ervan kent iedereen. Echt haar kan statisch worden of pluizen. Maar met het toepassen van de juiste techniek kunnen we dat voorkomen. Bovendien moet je echt haar ook föhnen om het gewenste model te krijgen. Daarnaast kijken we naar de juiste structuur. Dat moet in alle gevallen overeenkomen met het originele haar van de cliënt. De cliënt kan overigens gerust zijn dat we zoveel ervaring in huis hebben om precies te kunnen vaststellen of de kenmerk van het haarwerk overeenkomt met dat van het origineel. Maar het kan ook zijn dat de cliënt geen futloos haar wenst zoals hij of zij dat altijd gewend is geweest of andersom. Wij kunnen uiteraard aan deze en andere wensen voldoen.”

Onderhoud en verzorging

Vanzelfsprekend vergt een haarwerk onderhoud en verzorging. Hair Consultancy, dat is gevestigd is in een 19e-eeuwse villa aan de rand van Het Spieghel dat tot één van de oude villawijken in Nederland behoort, heeft een aantal ruimten in huis waar de cliënt op een comfortabele manier kan wachten op de onderhoudsbeurt van het haarwerk. Als er gewerkt moet worden op de computer dan is WiFi beschikbaar. Hoe lang een haarprothese meegaat, is moeilijk aan te geven. Dit is afhankelijk van de omgang en het gebruik. Een haarwerk kan extra slijten door het tijdens het slapen te dragen, door bepaalde werkomstandigheden, door het gebruik van hoofdkussens of door het schuren van de haren langs een hoofdsteun in de auto. Overmatige transpiratie, direct huidcontact of warmtebronnen kunnen leiden tot vervilting van de haren. Een haarwerk met lang haar slijt uiteraard sneller door contact met de kleding. Weersomstandigheden zoals veel zon kunnen verkleuring veroorzaken. “Bij verantwoord gebruik kan een haarwerk zo’n drie tot vijf jaar mee gaan”, aldus Eline die bijna klaar is met het onderhoud van het haarwerk. “Wij geven altijd advies mee aan de cliënt hoe hij of zij het beste met een haarwerk kan omgaan. Maar er zijn ook in Nederland kappers die ons haar kennen en precies op de hoogte zijn hoe zij deze moeten behandelen. Een haarwerk kan overigens op verschillende manier worden bevestigd. Als de cliënt over voldoende eigen haar beschikt, is het ook mogelijk om een haarwerk met een clip of klemkammetje te bevestigen. Onze ervaring is dat de eindbeslissing afhankelijk is van persoonlijke voorkeur.

Hair Consultancy Bussum - Fotografie Peter Putters

Kwaliteitsprocedures

Hair Consultancy is specialist op het gebied van haarwerken voor mannen en vrouwen. Dankzij het gebruik van de allernieuwste technieken hebben de specialisten passende oplossingen om aan alle haarwensen te voldoen. Daar komt bij dat het dagelijks werk binnen de praktijk berust op onze company values, kwaliteit, professionaliteit, ontzorgen, transparantie en betrouwbaarheid. Hair Consultancy is aangesloten bij HSBN, een brancheorganisatie die de positieve punten samenbrengt, zoals saamhorigheid, collegialiteit, openheid, onderlinge contacten, technische vakkennis en een sterke eigen identiteit. Bovendien is Hair Consultancy aangesloten bij de SEMH. Dit is een zelfstandige en onafhankelijke organisatie die kwaliteitserkenningen afgeeft aan aanbieders van medische zorg, zoals leveranciers van hulpmiddelenzorg. Alleen zorgaanbieders die – na strenge toetsing – hebben aangetoond aan de hoge kwaliteitseisen van de SEMH te voldoen, en te werken volgens de zorgvuldig vastgestelde kwaliteitsprocedures, krijgen deze erkenning.

Hair Consultancy Bussum
Lindelaan 2, Bussum
T. 035-6930442
www.hairconsultancy.nl

Fotografie: Peter Putters