Maak uw huis inbraakvrij

0
2478
Aanpak & Lockit Slotenmakers

Woninginbraak heeft een grote impact op uw gevoel van veiligheid. Er zijn vreemden in uw huis geweest, ze hebben aan uw bezittingen gezeten en misschien waardevolle spullen meegenomen. Helaas komt woninginbraak in Nederland nog altijd meer dan 117 keer per dag voor. En dit zijn volgens Cor Simons van Aanpak & Lockit in Rotterdam-Nesselande alleen de inbraken waarvan melding wordt gemaakt. De politie doet er weliswaar veel aan om inbrekers op te pakken, maar ook zelf kunt u met verschillende maatregelen ervoor zorgen dat inbreken in uw woning niet meer zo eenvoudig is. De meeste inbrekers gaan immers voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn uw woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze op heterdaad betrapt worden of het opgeven.

Aanpak & Lockit Slotenmakers

Het Rotterdamse Aanpak & Lockit is al sinds 1990 een toonaangevende speler op het gebied van sloten, sleutels en beveiligingswerk. In de winkel in Nesselande bent u van harte welkom voor het laten bijmaken van autosleutels, huissleutels, kluissleutels, fietssleutels, kortom alle soorten sleutels die u maar kunt bedenken. “Daarnaast houdt ons team zich bezig met het repareren van sloten en kluizen en ondersteunen we mensen die hun sleutel kwijt zijn of zichzelf per ongeluk buitengesloten hebben.” Aanpak & Lockit beschikt over een heuse autosleutels drive-in waar u uw auto naar binnen kunt rijden waarna u onder een genot van een bak koffie, kuny wachten op een gedupliceerde autosleutel. “Wij hebben de kennis en meest geavanceerde apparatuur in huis, om u een volledig ingeprogrammeerde sleutel met startonderbreking te leveren.” Voor al haar diensten hanteert Aanpak & Lockit eerlijke en transparantie prijzen en hoort u vooraf wat de kosten zijn. Zo komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Aanpak & Lockit Slotenmakers

Veilig wonen

“Onderzoek heeft aangetoond dat maar liefst 75% van de bewoners ervan overtuigd is, dat hun huis voorzien is van goed hang- en sluitwerk. De waarheid ligt echter anders”, zo vertelt Cor ons. “In elke willekeurige wijk in Nederland zie ik in één oogopslag welke woningen een makkelijke prooi zijn. Zo hebben veel woningen van voor 1980 verouderde sloten die door de gelegenheidsinbreker in enkele seconden zijn open te breken. Maar ook hier in Nesselande kan een inbreker zijn lol op.” Volgens Cor denken veel inbrekers ‘Bingo!’ als een huis een achterdeur heeft. Inbreken via de achterdeur is namelijk een eitje. Zo hebben inbrekers vaak slechts drie minuten nodig om via de achterdeur een huis binnen te komen. Volgens de stichting Nederlandse Inbraakpreventie Weken (NIPW) is maar liefst 88,1% van de Nederlandse achterdeuren niet goed beveiligd. Na de achterdeur sluipen de meeste inbrekers graag binnen via de voordeur. “Ook zien we dat ons woon- of leefgedrag een belangrijke oorzaak is van wel of geen slachtoffer worden van een inbraak”, legt Cor uit. “En vaak ondernemen we pas actie als er bij de buren of bij ons zelf is ingebroken met alle bijbehorende trauma’s van dien. En dat terwijl preventieve maatregelen helemaal niet duur hoeven te zijn. Wist u overigens dat het merendeel van de inbraken op klaarlichte dag plaatsvindt? Veel mensen laten de voordeur zelfs gewoon openstaan. Ook de ramen op de benedenverdieping zijn aantrekkelijk voor inbrekers. Geen raampje is daarbij te klein voor inbrekers. Het schijnt dat ze maar een opening van 15 centimeter nodig hebben om binnen te komen. Ze wurmen zich zo door een kelder- of wc-raampje.”

Aanpak & Lockit Slotenmakers

Voorkomen is beter dan genezen

Cor geeft ons een aantal tips om de kans op een inbraak te verkleinen zonder dat we ons huis in een vesting hoeven te veranderen. “Het lijken weliswaar open deuren”, zegt Cor met een glimlach. “Maar we kunnen en moeten het inbrekers een stuk lastiger maken. Want ook al denken we ‘bij ons is niets te halen’ of ‘mij gebeurt dat niet’, het kan ons allemaal overkomen.”

12 tips om uw huis veiliger te maken

 • Zorg voor goed hang- en sluitwerk op ramen, (garage)deuren, schuifpui en en eventuele lichtkoepels.
 • Doe altijd uw deuren op slot als u thuis bent maar zeker wanneer u de woning verlaat.
 • Als u de ramen op een luchtstand wilt zetten, zorg dan dat ze nog steeds op slot kunnen.
 • Zorg voor buitenverlichting op de juiste plaatsen en bij voorkeur in een ‘hufterproof’ uitvoering.
 • Geef uw woning een bewoonde indruk als u er niet bent, bijvoorbeeld doordat de buren de plantjes en de post verzorgen.
 • Laat geen sleutels aan de binnenzijde van ramen en deuren zitten.
 • Verstop geen sleutels buiten de deur, iedere denkbare plek kent de inbreker ook.
 • Hang geen adreslabel aan uw sleutel(bos).
 • Plaats waardevolle spullen uit het zicht van voorbijgangers.
 • Zet ladders en kliko’s weg, zodat deze niet gebruikt kunnen worden om naar de verdiepingen te klimmen.
 • Zet niet op Social Media dat u met vakantie gaat.
 • Maak een afspraak met Aanpack & Lockit voor een gratis en geheel vrijblijvend beveiligingsadvies.

Wilt u weten hoe het met de inbraken in uw wijk is gesteld? Kijk dan op de Misdaadkaart: www.politie.nl/mijn-buurt/misdaad-in-kaart.

Aanpak & Lockit Slotenmakers
Emmy van Leersumhof 20, Rotterdam
T. 010-2222559
www.lockit.nl