Industriële glazen deuren voor woning en kantoor

0
2415
GlasXL - Fotografie Hermen Buurman

U heeft ze ongetwijfeld overal in woonbladen, woonprogramma’s en online al gezien: glazen deuren met een industriële look. En iedereen wil er één hebben. Niet verwonderlijk, want zo’n retrodeur geeft u niet alleen ruimte, maar creëert ook nog eens een zee van licht. Bij de glas- en deurenspecialist GlasXL in Moordrecht kunt u terecht voor uw droomdeur op maat: Dutch Design pur sang.

GlasXL raakte geïnspireerd door de stalen kozijnen uit de jaren zestig. Tot aan halverwege dat decennium waren ze niet weg te denken uit een woning. De kozijnen waren sterker, gingen aanzienlijk langer mee en vroegen minder onderhoud dan houten kozijnen. Met de opkomst van aluminium en kunststof kozijnen waren stalen kozijnen een tijdje ‘out of the picture’, maar inmiddels zijn deze unieke kozijnen, met hun robuuste uiterlijk, weer helemaal terug van weggeweest. Industriële deuren zijn volgens Pierre Overdijk van GlasXL dan ook een heuse meerwaarde voor zowel woningen als ook kantoren. Waar eeuwenlang deuren als functioneel voorwerp werden ingezet om twee ruimten van elkaar af te sluiten, is het nu ook mogelijk een stijlvolle en plafondhoge deur te plaatsen waar men ook doorheen kan kijken.

Glas als drager

“Een stalen kozijn is fraai, maar ook prijzig door de hoge productie en afwerkkosten van het staal”, legt Pierre uit. Voorwaarde is bovendien dat de deur voldoende stijf is. GlasXL bedacht daarom een eigen retrodeurenconcept dat volledig in de eigen productiefaciliteit in Moordrecht wordt geproduceerd. “Door veiligheidsglas te omkleden met gecoate aluminium profielen creëerden wij een geweldige nieuwe mogelijkheid met interieurglas. Bovendien kunnen de profielen in elke gewenste RAL-kleur gespoten worden en is een levertijd van slechts 3 tot 4 weken mogelijk.”

Eigen ontwerp

De omkadering ligt weliswaar vast, maar u bepaalt de verdeling van de profielen. Ontwerp zo uw eigen industriële pendeldeur, schuifdeur, douchewand of … tja, zegt u het maar. Er is zoveel mogelijk. GlasXL krijgt veel verzoeken van mensen die een deur in een bestaand houten kozijn willen plaatsen omdat ze opzien tegen de rompslomp van het stucwerk na het verwijderen van de kozijnen. “Hiervoor hebben wij echter een perfecte oplossing ontwikkeld”, vertelt Pierre. “Wij hebben namelijk speciale profielen die op de plek van de oude kozijnen komen. Zo krijgt uw kozijn dezelfde look & feel als uw industriële taatsdeur en maakt u het plaatje helemaal af. En door het verplaatsen van de vloerveer naar de ‘onderschoen’ van uw deur kan de taatsdeur ook op vloeren met vloerverwarming worden geplaatst.”

Meer weten?

Maak uw interieur echt af met industriële deuren op maat van GlasXL. Bezoek de showroom van maandag tot en met vrijdag 08:00 tot 17:00 uur en zaterdagochtend op afspraak.

GlasXL - Fotografie Hermen Buurman

GlasXL
Oostpolderweg 1, Moordrecht
T. 0182-375502
www.glasxl.nl

Fotografie: Hermen Buurman