Hoorzorg op maat: Altijd een heldere oplossing bij Opticlaer Horen

0
2657
Opticlaer Horen - Nico Brons

Veel Nederlanders hebben last van gehoorverlies. Vaak is de stap naar een audicien een hoge drempel of wordt gehoorverlies door de langzame gewenning niet herkend of gebagatelliseerd. Soms door taboe’s en beeldvorming en soms door het ontbreken van voldoende kennis over de mogelijkheden. De professionele audiciens van Opticlear Horen bieden u met persoonlijk advies oplossingen waarmee u weer 24 uur per dag voluit kunt genieten van de fijne dingen in het leven.

Een verminderd gehoor is wereldwijd de meest voorkomende beperking onder jongeren en volwassenen. Volgens Zefanja Ketting van Opticlaer Horen doen mensen er meerdere jaren over om hun slechthorendheid te onderkennen. Pas daarna hebben ze het geaccepteerd en staan ze open voor ondersteuning op dit gebied. “Onverstandig en vooral onnodig”, benadrukt Zefanja. “Bij de overgrote meerderheid van de mensen met gehoorverlies kan een hoortoestel namelijk de communicatie verbeteren. En juist communicatie is zo belangrijk. Goed horen zorgt immers voor verbetering van persoonlijke relaties en geeft mensen meer zelfvertrouwen.” Zefanja adviseert mensen met gehoorproblemen dan ook om niet te lang te wachten, omdat uit onderzoek is gebleken dat dit uw levenskwaliteit aanzienlijk kan beïnvloeden.

Opticlaer Horen - Nico Brons

Signaleren hoorverlies

In de meeste gevallen treedt gehoorverlies niet van de ene op de andere dag op, maar is het een glijdende schaal. “Het begint vaak met de televisie steeds iets harder zetten of op verjaardagen of op het werk gesprekken minder goed kunnen volgen”, legt Zefanja uit. “En juist omdat uw gehoor zo geleidelijk minder wordt, is het moeilijk om dit probleem te onderkennen en de eerste stap te zetten en naar een audicien te gaan. Uw hersenen passen zich immers gewoon aan de nieuwe situatie aan en compenseren de verzwakte signalen. Na een tijdje vergeten uw hersenen letterlijk hoe te horen, omdat ze zich het geluid van woorden niet herinneren.” Dat is jammer, want een oplossing om weer optimaal te kunnen genieten is dichterbij dan u wellicht denkt. Zefanja begrijpt zeer goed dat mensen opzien tegen een hoortoestel. “De meeste mensen willen geen hoortoestel. Dan voelen ze zich hulpbehoevend. Begrijpelijk en tevens onbegrijpelijk.” De hoortoestellen van nu zijn namelijk klein en modern vormgegeven. Het zijn geen versterkende bananen meer. Er zijn hoorapparaten die achter het oor gedragen worden en hoortoestellen die geheel of gedeeltelijk in het oor gaan. U kunt samen met een deskundige audicien van Opticlaer Horen bekijken wat in uw specifieke situatie wenselijk en haalbaar is, zodat u verzekerd bent van de beste oplossing voor u persoonlijk.

Keuze hoortoestel

Een goed hoortoestel kiezen dat aan al uw wensen voldoet is volgens Zefanja niet eenvoudig. “Er zijn niet alleen hoortoestellen in allerlei soorten, maten en kwaliteiten, maar ook aspecten als mate van gehoorverlies, uw persoonlijke leefomstandigheden, draagcomfort en natuurlijk de kosten spelen een grote rol. Al deze aspecten nemen wij zorgvuldig met u door. Met behulp van de nieuwste apparatuur passen wij zo goed mogelijk het toestel aan en kunt u het kosteloos proberen.” Bij Opticlaer Horen ligt de focus namelijk op kwaliteit en excellente hooroplossingen waarmee u dag in, dag uit weer kunt genieten van de fijne dingen in het leven.

Opticlaer Horen - Nico Brons

Gehoorbescherming

Opticlaer Horen levert naast gehoortoestellen ook diverse vormen van gehoorbescherming. Van zwemdoppen die uw oren beschermen tijdens het zwemmen tot gehoorbescherming voor festivalbezoekers. Volgens Zefanja is het dragen van gehoorbescherming tijdens een festival namelijk geen overbodige luxe. “Zeg maar gerust dat het een must voor het behouden van je gehoor is. De muziek en het omgevingsgeluid overtreffen namelijk voortdurend de gevarenzone van 80 decibel. Dat betekent dat je binnen no time blijvende gehoorschade kunt oplopen. En dat wil toch niemand.”

Onafhankelijk en zelfstandig

Opticlaer Horen is een onafhankelijke en zelfstandige audicien. Daardoor is het mogelijk om alle hoortoestellen te leveren. Ook de nieuwste gehoorapparaten vindt u bij Opticlaer Horen, zoals bijvoorbeeld waterdichte toestellen en hoortoestellen die aan uw smartphone gekoppeld kunnen worden. Een nieuwe ontwikkeling is een hoortoestel die kan vertalen. “Wij zijn niet merkgebonden en leveren hoortoestellen in verschillende prijscategorieën”, benadrukt Zefanja. Als ervaringsdeskundige test Zefanja alle hoortoestellen zelf uit om te ‘luisteren’ of ze ook daadwerkelijk doen wat ze beloven. Zo test ze de toestellen in diverse settings om te bepalen voor welke toepassingen een toestel geschikt is. Hoe klinkt het geluid in een restaurant, tijdens een concert met klassieke muziek of een vergadering op het werk.

Opticlaer Horen - Nico Brons

Hoorproblemen

U denkt goed te horen, maar uw omgeving zegt wat anders? Of wilt u zeker weten hoe het met uw gehoor is gesteld? Laat uw gehoor dan testen bij Opticlaer Horen en u weet zeker hoe het met uw gehoor is gesteld. Opticlaer Horen beschikt vijf dagen per week over een gecertificeerde audicien, test met de beste apparatuur en gaat verder dan de standaard in de branche. Na afloop van de hoortest heeft u een compleet beeld en een duidelijk en eerlijk advies. Ook als u het idee heeft dat uw huidige toestel niet bij u past, bent u van harte welkom voor een professionele second opinion.

Opticlaer Horen - Nico Brons

Opticlaer Opticiens

Opticlaer Opticiens is al bijna 25 jaar een vertrouwd beeld in het Amersfoortse winkelcentrum Emiclaer. Wie de optiek binnenstapt zal direct de vriendelijkheid van het personeel en de open sfeer ervaren. Een hartelijk groet, een vers kopje kwaliteitskoffie en een integer advies. Klanten kunnen dan ook altijd binnenlopen om hun montuur bij te stellen, glazen te laten reinigen of voor het vervangen van een verloren schroefje. Het team van Opticlaer Opticiens ontmoet u graag in de winkel en zal de tijd voor u nemen. Bent u nieuwsgierig geworden of wilt u uw ogen laten meten? Maak dan nu een afspraak voor een helder en transparant zichtadvies op maat.

Opticlaer Horen
Emiclaerhof 370, Amersfoort
T. 033-4551136
www.opticlaer.nl

Fotografie: Nico Brons