Effectief afslanken bij DietPlus

0
2961
Diet Plus - Effectief afslanken bij DietPlus

Een voedingspatroon veranderen is volgens diëtiste Olivia Wong niet eenvoudig. “Het ontbijt overslaan, de hele dag door snoepen en tussendoortjes eten, regelmatig snackbar/fastfood. Het zijn vaak gewoontes die ontstaan zijn in de loop der jaren uit tijdgebrek en gemak. En wat er in jaren is aangekomen kun je niet van de ene op de andere dag weer verliezen”, benadrukt Olivia. “Maar dat is wel wat we graag willen. Snel resultaat op de korte termijn om gemotiveerd te blijven met een jojo-effect als gevolg zodra de motivatie weer weggeëbt is. Wist je overigens dat je voor elke kilo die je aankomt maar liefst zeven duizend calorieën extra moet eten of drinken?”

Olivia Wong is al ruim 27 jaar diëtist. Overgewicht en afslanken zijn haar specialiteit. Gedreven door de wetenschap en haar enthousiasme zijn haar dieetadviezen niet alleen resultaatgericht, maar ook bewezen effectief. In haar praktijk in Hilversum merkt Olivia ook dat eten vaak een strijd is geworden. “En dat terwijl eten en drinken iets aangenaams hoort te zijn. Als dat om de een of andere reden niet meer zo kan zijn, dan zijn voedingsadvies en begeleiding door een diëtist noodzakelijk.”

WONDERMIDDELEN

Samen met twee deskundige collega-diëtisten verbetert Olivia voedingsgedrag en pakt ze op een persoonlijke en effectieve manier overgewicht, ondervoeding en maag- en darmproblematiek aan bij volwassenen én kinderen. “Wij schrijven geen wondermiddelen voor. Jammer hè, maar afslankpillen bestaan nu eenmaal niet? En we zijn ook geen voorstander van maagbanden en andere medische ingrepen. Dat is immers slechts symptoombestrijding. Tenzij het niet anders kan, omdat het de laatste strohalm is.” De diëtisten van DietPlus hanteren effectieve en verantwoorde diëten op basis van reguliere voeding al dan niet in combinatie met maaltijdvervangers. “En nee, je hoeft ook niet al je ‘guilty pleasures’ op te geven”, aldus Olivia. “Maar doe alles met mate en met regelmaat en je zult merken dat eten en drinken weer iets aangenaams wordt.”

Diet Plus - Effectief afslanken bij DietPlus

IEDER MENS IS UNIEK

Moet je een slanke den zijn of een gespierd wasbord hebben om goed in je vel te zitten? “Nee hoor”, zegt Olivia met een brede glimlach. “Ieder lichaam heeft zijn of haar ideale gewicht. De één is nu eenmaal anders gebouwd dan de ander. Daarnaast spelen factoren als lengte, leeftijd en geslacht een belangrijke rol. Zo hebben bijvoorbeeld kleine vrouwen vaak moeite om af te vallen, terwijl ze wel goed op hun voeding letten en voldoende bewegen. Speciaal voor hen heb ik het boek #KLEIN geschreven (zie kader). Maar, overgewicht is overgewicht, en dat is niet zonder risico’s. Overgewicht vergroot de kans op hoge bloeddruk, diabetes en hart- en vaatziekten.” Naast de gezondheidsissues en fysieke ongemakken zijn er ook mentale gevolgen. Zo zijn veel mensen met overgewicht niet zo blij met zichzelf als ze zouden kunnen zijn.

Diet Plus - Effectief afslanken bij DietPlus

MEERWAARDE DIËTIST

Afvallen en een gezonde levensstijl zijn hot. Zet de televisie maar aan en je wordt als kijker bijna direct geconfronteerd met afvalshows, kookprogramma’s en documentaires over voeding. Niet vreemd dat er tal van beroepsgroepen zijn die zich bezighouden met voeding. Van diëtist tot gewichtsconsulent en van voedingsdeskundige tot voedingstherapeut. “Ik krijg van cliënten regelmatig de vraag wat nu het verschil is in het grote aanbod en waarom ze moeten kiezen voor een diëtist. In mijn optiek zorgt de uitgebreide 4-jarig HBO-opleiding Voeding & Diëtiek ervoor dat een diëtist niet alleen veel weet over voeding, maar ook kennis heeft van de ziektebeelden. Je kunt bij mij en mijn collega’s dus niet alleen terecht voor begeleiding bij het ondergewicht, overgewicht of obesitas, maar ook voor advies bij medische klachten zoals diabetes, een hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk of bijvoorbeeld darmklachten.” Daarnaast stellen alle zorgverzekeraars inschrijving in het Kwaliteitsregister Paramedici als eis voor het sluiten van een contract met een diëtist. De diëtisten van DietPlus zijn erkende, kwaliteitsgeregistreerde diëtisten, zodat u in goede handen bent om uw doelstellingen te bereiken. Zet dus nu de eerste stap naar een gezond gewicht.

Diet Plus - Effectief afslanken bij DietPlus

DietPlus
Koninginneweg 6 A, Hilversum
T. 035-6855796
www.dietplus.nl

Fotografie: Nico Brons