Distilleerderij Herman Jansen geeft masterclasses in Jenevermuseum Schiedam

0
2967
Distilleerderij Herman Jansen geeft masterclasses in Jenevermuseum Schiedam

Jenever- en ginliefhebbers kunnen deze zomer iedere vrijdag terecht bij het Nationaal Jenevermuseum in Schiedam voor een masterclass Bobby’s Gin & Jenever. In de maanden juli en augustus zal distillateur Herman Jansen deelnemers een half uur lang bijpraten over Schiedams trots, zoals Bobby’s Gin, Bobby’s Jenever en Notaris Jenever. Na afloop kunnen deze alcoholische dranken natuurlijk nog geproefd worden. “Zo kunnen we bezoekers en liefhebbers van Schiedams trots van dichtbij kennis laten maken met het geheim van Herman Jansen”, vertelt directeur van het Nationaal Jenevermuseum Marjolein Beumer.

LET’S MASTER IT

Twee maanden lang komen op vrijdag de ‘leerlingen’ alles te weten over Bobby’s Gin – één van de populairste van ons land op dit moment -Bobby’s Jenever en Notaris Jenever: drie producten die bij familiebedrijf Herman Jansen worden gedistilleerd. De masterclass wordt gegeven in de fraaie Melcherszaal van het Jenevermuseum – waar speciaal voor deze gelegenheid vitrines vol producten van Herman Jansen te zien zullen zijn.

OVER HET JENEVERMUSEUM

Het Nationaal Jenevermuseum is gevestigd in een voormalige moutwijnbranderij en distilleerderij in Schiedam. Vanwege de rijke jeneverhistorie is Schiedam geheel terecht benoemd als jeneverhoofdstad van de wereld en wordt tegenwoordig ook steeds vaker ‘GinCity’ genoemd. Dat heeft te maken met de initiatieven die vanuit de traditionele branche worden genomen om nieuwe, smaakvolle gins (en jenevers!) te ontwikkelen. In het museum zijn regelmatig jeneverstokers actief die museumbezoekers alle ins en outs bijbrengen van het jeneverstoken.

Deelname masterclass – inclusief museumbezoek – kost 9,25 euro. Bezitters van een Museumjaarkaart of Rotterdampas betalen 5 euro. Reserveren kan via info@jenevermuseum.nl. Vol = vol.

OVERIGE INFORMATIe

Nationaal Jenevermuseum
Lange Haven 74, Schiedam
www.jenevermuseum.nl
Data masterclass:Alle vrijdagen in juli en augustus om 15.00 en 16.00 uur, behalve vrijdag 24 augustus