TUI Reisbureau: Discover your smile

0
3287
TUI Reisbureau - Discover your smile

Door de opkomst van het internet en het online boeken daalde het aantal fysieke reisbureaus in Nederland sterk. Toch is ironisch genoeg juist die digitalisering ook de redding van het reisbureau. Door het grote aanbod kan de reisganger namelijk ‘het bestemmingenbos’ niet meer zien. We brengen kostbare uren door achter onze smartphone, tablets en desktops om juist die ene reis te vinden. Een reisbureau is dan een uitkomst om jouw echte wensen en behoeften te inventariseren, gespecialiseerd advies op maat te geven en alles voor je te regelen. Jij kunt dan met een gerust en veilig gevoel op vakantie. Welkom bij het reisbureau 2.0. Welkom bij TUI.

De zomervakantie is net een paar dagen voorbij en nu zit ik alweer naar het beeldscherm te turen om de ideale bestemming voor komende zomer te zoeken. Ik bezoek website voor website, blader door het ongekend ruime aanbod van de talloze operators en vergelijkingssites en raak langzaam gefrustreerd. Iets over bomen en het bos niet meer zien en appels en peren vergelijken. Martina van Bavel, vestigingsmanager van TUI Reisbureau in Nieuwerkerk aan den IJssel (Winkelcentrum Reigerhof) herkent dit direct. “Door het internet hebben we tegenwoordig de hele wereld op een presenteerblaadje liggen. Maar door het overgrote aanbod wordt het maken van een keuze ook steeds lastiger. Bovendien weten veel mensen niet wat ze eigenlijk tijdens een vakantie willen doen of waar ze überhaupt naar toe willen. Als fysiek reisbureau nemen wij de vakantieganger bij de hand en stellen gezamenlijk de ideale vakantie samen. En dat zonder bijkomende kosten”, benadrukt Martina.

VOORPRET

TUI Reisbureau - Discover your smileVeel mensen zien volgens Martina het online zoeken van een vakantiebestemming als voorpret. “En het heeft zeker voordelen om je online te oriënteren en bij eenvoudige reizen is het ook zeker een uitkomst dat je online kunt boeken. Toch zien we dat vakantiegangers voor een complexe of verre reis steeds vaker weer de weg naar het reisbureau weten te vinden. Bijvoorbeeld wanneer je een weekje Turkije wilt afsluiten met een paar dagen op Kos. Of wanneer je een rondreis door Canada wilt maken. Dan kunnen wij met onze expertise een heuse meerwaarde zijn.” Om op de hoogte te blijven van een almaar veranderende bestemmingenlandschap maken Martina en haar ervaren en enthousiaste team elk minimaal één studiereis per jaar en nieuwe locaties in het TUI-aanbod worden sowieso bezocht om de vakantieganger goed te kunnen voorlichten.

ALLE LEEFTIJDEN

TUI Reisbureau - Discover your smileReisbureaus hebben lang een suf imago gehad met wandkasten vol met brochures van de bestemmingen. Ook zou het publiek relatief oud zijn. Maar volgens Martina zie we daarin nu een kentering. “Steeds meer jongeren hebben het TUI reisbureau 2.0 ontdekt. Ze vinden het zonde van hun tijd om zoveel uur achter een beeldscherm te zitten. En boeken ze via TUI, dan weten ze dat wat ze boeken betrouwbaar, veilig, verzekerd en goed is. Wij nemen je alles uit handen. Van het boeken van vliegtickets tot een lokale gids, en van vervoer tot de activiteiten. Vrije tijd is immers spaarzaam en kostbaar.” Daarom hechten volgens Martina mensen meer waarde aan het van tevoren goed plannen en invullen van een (verre) vakantiereis. “Vandaar dat we zien dat er bij ons steeds meer verre- en op maat gemaakte reizen worden geboekt die je niet online kan vinden. Vooral Canada en de VS zijn erg populair, net als cruises voor jong en oud. Ook bieden we dezelfde kortingen (of meer) die online worden aangeboden. Onze taak is je te helpen filteren – op basis van onze wereldwijde contacten en persoonlijke reiservaringen – in het grote aanbod.” Daarbij staat ook veiligheid hoog in het vaandel. Het team van TUI houdt het nieuws constant in de gaten om op de hoogte te blijven van wat er in de wereld gebeurt. En heeft jouw vlucht vertraging, dan wordt je gewoon telefonisch op de hoogte gebracht. “En na je reis horen we graag van je hoe je ervaringen waren, zodat wij andere reizigers nog beter kunnen informeren.”

ADVIESGESPREK

TUI Reisbureau - Discover your smileEen afspraak op het kantoor in Nieuwerkerk is eenvoudig telefonisch in te plannen, of maak een afspraak als je toch net de dagelijkse boodschappen komt doen. Je kunt overigens ook spontaan innenlopen. Tijdens het gesprek neemt jouw persoonlijke ‘operator’ alle tijd om jouw droomreis samen te stellen. Op een groot digiboard op één van de balies toont Martina ons de mogelijkheden. “Op het digiboard hebben we het complete aanbod van TUI beschikbaar en kunnen we eenvoudig door de verschillende concepten bladeren. “Het is een beetje zoals thuis online het aanbod bekijken, maar dan in combinatie met onze kennis van de bestemmingen. Zo heeft Martina mij inmiddels al een beetje leren kennen. Ze weet dat ik dol ben op kleinschalige en rustige accommodaties, maar wel met faciliteiten voor jonge kinderen. Daarnaast moet het niet te ver vliegen zijn en wel een zongarantie hebben. En last but not least, er moeten leuke strandjes zijn en plekjes voor ‘Kodak-momenten’. “Dan weet ik precies waar jullie heen moeten”, zegt Martina met een glimlach. “Mallorca. Slechts 2,5 uur vliegen, veel zon en fantastische strandjes, zoals bijvoorbeeld Cala Romantica met haar lichtblauwe water. Je waant je in het Caribisch gebied. Blijf na het interview nog even ‘hangen’ en dan zoeken we een passende locatie voor je uit”.

Ben je van plan om binnenkort op vakantie te gaan? Maak dan eens een afspraak bij TUI Reisbureau in Nieuwerkerk aan den IJssel en laat je verrassen door hun expertise en verrassende ideeën.

TUI Reisbureau
Winkelcentrum Reigerhof
Reigerhof 67, Nieuwerkerk aan den IJssel
T. 0180-319000
www.tui.nl

Fotografie: Maybelline Koense