Match the car…Peugeot 5008 SUV

0
2888
Match the car...Peugeot 5008 SUV

Elk kwartaal laat Rex Magazines in samenwerking met Nederlandse auto-importeurs een ondernemer, maatschappelijk betrokkene of politicus kennismaken met een populaire auto. Deze keer nam Larissa Mol plaats achter het stuur van een Peugeot 5008 SUV.

“AFSLANKEN EN TOCH VET”

Afgelopen jaar heeft de SUV in Europa bijna vier miljoen keer de kassa doen rinkelen. Logisch dat Peugeot ervoor opteerde om van de nieuwe 5008 een echte SUV te maken. Let op: Peugeot breekt met haar verleden. De nieuweling heet géén 5009, want cijfers optellen doet het bedrijf schijnbaar niet meer. De menner heeft voorts de keuze uit twee benzinemotoren en drie diesels. Het benzinegamma wordt gevormd door een 1.2 PureTech 100 pk met handgeschakelde zesversnellingsbak, een 1.2 PureTech 130 pk met zestrapsautomaat en een 1.6 THP 165 pk met zestrapsautomaat. Dieselen kan met een 1.6 BlueHDi 120 pk met handgeschakelde zesbak, een 1.6 BlueHDi 120 pk met zestrapsautomaat, een 2.0 BlueHDi 150 pk met handgeschakelde zesbak en een 2.0 BlueHDi 180 pk met een zestrapsautomaat.

Match the car...Peugeot 5008 SUVGooi- en Vechtstreek Living ging op pad met de oliestoker die 150 paardenkrachten in het vooronder heeft. De kennismakingsrit is in handen van autoliefhebber en onderneemster Larissa Mol. Zij bestiert samen met haar moeder Karin de Hilversumse vestiging van Easyslim.nu. Dit is een afslankstudio waar je met hulp van een gepatenteerd en geavanceerd apparaat plaatselijk afslankt en spieren opbouwt. “Door middel van behandelingen met dit systeem wordt door de ultrasoundtechniek vet verwijderd en worden tegelijk via elektrostimulatie spieren opgebouwd”, vertelt Larissa. “Hierdoor verdwijnt ook cellulite en wordt een slap geworden huid weer mooi strak. Dus wat zelfs met een streng dieet of intensief sporten niet lukt, is nu wel mogelijk.” Nadat ze op deze doordeweekse dag de laatste klant naar alle tevredenheid heeft behandeld, maakt ze zich klaar voor de proefrit in de 5008. “Vreemde gedachte om na een afslankbehandeling direct geconfronteerd te worden met zo’n grote auto”, merkt ze enthousiast op. “Het lijnenspel van de auto doet meer dan een beetje denken aan dat van de Peugeot 3008 die volgens mij Auto van het Jaar is geworden. Achteraan is denk ik het grootste verschil te zien. Er moest duidelijk ruimte gevonden worden voor twee extra inzittenden. Genoeg gepraat. Snel achter het stuur.”

FREQUENTIE

Match the car...Peugeot 5008 SUVIn een soepele beweging voldoet Larissa aan alle voorgeschreven veiligheidseisen. Wanneer de oliestoker in beweging komt, is haar kennismakingsrit een feit. De geboren en getogen Hilversumse stuurt met speels gemak de 5008 door het drukke verkeer en voert ons via buitenwegen ook door het groene en waterrijke buitengebied. Uiteraard heeft Larissa tijdens een stop bij een verkeerslicht even de tijd om het interieur in zich op te nemen. “Die hoog opgestelde wijzertjes vind ik wel wat hebben”, oordeelt ze. “Ook dat kleine stuurtje met twee afgeplatte delen is grappig. Zou Max Verstappen ook zo’n stuurtje in zijn hand hebben? Daarnaast toont de auto zich erg trendgevoelig door stukken van het dashboard te bekleden in fijne stoffen waaraan een retro-geurtje hangt. Zinnige kritiek op de materialen kan ik niet verzinnen. De Franse welstandscommissie is flink bezig geweest want de afwerking heeft zelfs iets Duits. Helemaal achteraan in zo’n zevenzitter moet je echter denk ik voor je plezier niet plaatsnemen. Je zult je knieën behoorlijk hoog moeten trekken. Mij hoor je niet klagen. De auto rijdt echt heerlijk. En wat mij opvalt is dat ik onder het rijden nauwelijks de motorgeluiden hoor.” Onderweg vertelt ze over de behandelingen en de frequentie ervan. “Het aantal behandelingen hangt af van de hoeveelheid lichaamsvet en hoe je er zelf uit wilt zien. Zowel het afbreken van vet als het opbouwen van spieren gebeurt tijdens de behandeling. Het apparaat doet het werk, terwijl je ontspannen ligt. Er is dan ook geen kans op blessures. Het leuke is dat steeds meer mannen Easyslim.nu weten te vinden. Mannen die denk ik ook geïnteresseerd zullen zijn in deze stoere auto. Hoewel? Vrouwen zullen ook wel het stoere karakter en de geboden ruimte plezierig vinden. Zeker met vakantieritten voor de deur.”

LICHTER

Match the car...Peugeot 5008 SUVLangzamerhand komen we in de laatste fase van de kennismakingsrit. Voor haar representatieve pand aan de Gijsbrecht van Amstelstraat stapt deze autoliefhebber pur sang uit en loopt nog even om de testwagen heen. “Peugeot is erg hongerig momenteel en wil zowel met de 3008 als met deze 5008 aan de top van zijn segment staan”, vertelt Larissa. “Ik heb geen glazen bol, maar als ik zo naar deze 5008 kijk en ik denk terug aan deze kennismakingsrit, dan zijn de Fransen een eind op weg. Het is ook een auto die wat lichter is dan zijn voorganger, had ik begrepen. Afslanken en toch vet, zullen we maar zeggen.”

Meer weten over deze auto?
Nefkens Hilversum
Oscar Romerolaan 21, Hilversum
T. 035-6210953
www.nefkens.nl

Fotografie: Arjan Klaver, Peugeot Nederland