Fosteo krijgt u weer in beweging

0
3099
Fosteo - Fosteo krijgt u weer in beweging

Fosteo bestaat uit een multicultureel team van drie osteopaten, een fysiotherapeut en een manager om de processen in goede banen te leiden. Fosteo richt zich op het leveren van kwaliteit, gemak voor de klant met online boekingen en doeltreffende therapieën. Dit zijn osteopathie, fysiotherapie en de Krullaards Perfect Reset therapie (KPR). Deze drie disciplines sluiten volgens Marlon Borkulo (mede-eigenaar) perfect op elkaar aan, maar kunnen ook los van elkaar worden ingezet om pijnklachten te behandelen. “Wij zijn overigens de enigen in Nederland die deze unieke combinatie van therapieën aanbiedt.”

OSTEOPATHIE

“Een osteopaat onderzoekt en behandelt het hele lichaam met als doel bewegingsbeperkingen van zowel gewrichten als organen op te lossen”, vertelt Hélène Fokker (mede-eigenaar). “Als osteopaat gebruik ik hiervoor uitsluitend mijn handen. En terwijl een fysiotherapeut zich meestal lokaal richt op de plek waar iemand last heeft, kijkt een osteopaat breder. Gewrichten moeten soepel zijn anders kunt u (pijn)klachten krijgen. Maar wist u dat een goede beweeglijkheid ook geldt voor organen en de schedel? De darm en de maag moeten bijvoorbeeld goed kunnen bewegen om het voedsel te verteren en te verplaatsen.” Osteopathie is dan ook zeer geschikt bij rug-, nek-, schouder- en bekkenklachten, maar ook bij maag-/darmklachten, hoofdpijn of pijnklachten na operaties.

OSTEOPATHIE EN BABY’S

Osteopathie wordt veel toegepast bij baby’s en kinderen. “Als een geboorte te snel of te langzaam is verlopen, kan bijvoorbeeld de nek of een ander deel van het lichaam een kwetsuur oplopen. Aangezien baby’s niet kunnen praten gaan zij huilen. Vaak zie je ook onrustig gedrag, een voorkeurshouding of spugen zij meer dan gemiddeld. Mocht uw prins(esje) zich ‘apart’ gedragen, dan kunnen wij de bewegingsbeperking in het lichaam vinden en oplossen.”

KPR THERAPIE

Een nog relatief onbekende therapie is de Krullaards Perfect Reset. Deze therapie levert vaak verbluffende resultaten waar andere therapieën geen oplossingen bieden. De KPR therapie is gericht op het vrijmaken van beknelde zenuwen en bloedvaten vanwege een scheve stand van het bekken. Een scheef bekken veroorzaakt een onbalans in het lichaam die de oorzaak kan zijn van bijvoorbeeld rug-, nek- en schouder- en bekkenklachten. “Met aanvullende osteopathie- en/of fysiotherapiebehandelingen zetten we de puntjes op de ‘i’.” De KPR therapie is het resultaat van twaalf jaar onderzoek door een gerenommeerde Nederlandse fysiotherapeut in samenwerking met specialisten van de afdeling Neuroscience van het Erasmus MC. Door gebruik te maken van een speciaal ontwikkelde en gepatenteerde trilplaat, zorgt deze therapie ervoor, dat een scheefstand van het bekken wordt opgeheven en uw zich weer (pijn)vrij kunt bewegen.

GRATIS BEKKENMETING?

Op vrijdag 20 april 2018 bent u van harte welkom in onze praktijk op het Noordereiland in Rotterdam om de stand van uw bekken gratis te laten meten. Wij beantwoorden ook direct al uw vragen. Kijk op onze website en meld u aan.

Fosteo
Burgemeester Hoffmanplein 30 A
3071 XL Rotterdam (Noordereiland)
T. 010-7371869 ▪ 06-15901333
E. afspraak@fosteo.nl
W. www.fosteo.nl