Overnachten en vergaderen in de natuur

0
3014
De Overhorn - Overnachten en vergaderen in de natuur

‘Wat is het hier mooi! Wat een oase aan rust.’ Dat is de standaardreactie van gasten die zichzelf een verblijf gunnen in Bed & Breakfast Boerenhofstede de Overhorn. Aan een landelijke weg langs de Vecht op slechts drie kilometer van het pittoreske Weesp is het goed toeven in de gerenoveerde boerderij uit 1886 met kamers in het woonhuis en luxe appartementen in de hooiberg en stal. Een ideale uitvalsbasis voor bezoek aan Amsterdam, de Ziggodome en de Johan Cruijff Arena en voor recreatie in de prachtige Gooi & Vechtstreek.

Wie het terrein oprijdt van B&B Boerenhofstede de Overhorn wordt verwelkomd door rondscharrelende kippen. De schapen staan in de appelboomgaard en de drie IJslandse paarden genieten van hun nieuwe stal en paddock paradise. Op deze idyllische locatie betekent gastvrijheid nog dat het je als gast aan niets ontbreekt: een warm welkom, een uitgebreid ontbijt met biologische producten, eieren van genoemde kippen en appelsap van eigen appels. Eigenaresse Irene Rol is de drijvende kracht van deze bijzondere Bed & Breakfast: “Toen ik hier in 1996 neerstreek wist ik al gauw dat ik deze mooie plek niet voor mezelf wilde houden. Stap voor stap heb ik dit Rijksmonument geschikt gemaakt voor een combinatie van wonen en Bed & Breakfast. Op het terrein bevindt zich in de voormalige stal ook mijn bedrijf NML health, een groothandel in diergeneesmiddelen op natuurlijke basis. Op deze plek komt mijn liefde voor de natuur, dieren en gastvrijheid voor mensen bij elkaar. Als ik dan ’s ochtends met mijn honden over de dijk langs het Naardermeer fiets of mijn paarden laat pootjebaden in de Spiegelplas prijs ik mij als een gelukkig mens.”

Schaatsen, wandelen, fietsen

De natuur rond B&B Boerenhofstede de Overhorn is overweldigend. Welk weertype het ook is, in elk seizoen. De heldere luchten, spectaculaire zonsondergangen en de rijp in de winter met als er ijs ligt de mogelijkheid om in de natuur te schaatsen om de hoek: op de Vecht of op de Ankeveense plassen, mooier kun je het als schaatsliefhebber niet krijgen. De Overhorn ligt op het kruispunt van Lange Afstand Wandelpaden en fietsroutes door het Naardermeer, dus ook de wandelaar en fietser komt volledig aan zijn trekken. Voor wie zelf geen fiets bij zich heeft staat een huurfiets klaar. De zomer is oeverloos in deze omgeving, met volop mogelijkheden om te genieten op en aan het water. Rivier de Vecht kronkelt door tot aan Utrecht en via Muiden vaar je zo het IJsselmeer op. Met een eigen sloepje onderweg? Deze vindt een eigen overnachtingsplek aan de twee sloepensteigers op 150 meter afstand van de Overhorn. Met de ligging nabij de N236 is het Gooi, de Johan Cruijff Arena en Ziggodome op steenworpafstand en met de trein sta je in 17 minuten in hartje Amsterdam.

Zelf ervaren?

Boerenhofstede de Overhorn beschikt over één- en tweepersoonskamers en vier appartementen voor 2 tot 6 personen. Voor zakelijke arrangementen kan er gebruik worden gemaakt van een grote Conference Room tot 40 personen en een kleinere Conference Room tot 8 personen. Arrangementen kunnen in overleg op maat worden ingericht. Reserveren of informatie via de website.

Natuurlijk vergaderen

Op steenworp van Amsterdam sfeervol vergaderen in een authentieke boerderij? Inspirerende omgeving nodig om te komen tot nieuwe inzichten? Boerenhofstede de Overhorn biedt een ruime vergaderzaal met alle faciliteiten die nodig zijn voor een vergadering/training of presentatie. Tussendoor is het genieten van een uitgebreid lunchbuffet met uitzicht op natuurgebied het Naardermeer en rivier de Vecht en kan er ontspannen worden op een van de terrassen in de mooi aangelegde tuin. Gratis parkeren op eigen terrein. Voor een meerdaagse training kan er overnacht worden in de sfeervolle kamers en luxe appartementen. Arrangementen op maat, Boerenhofstede de Overhorn denkt graag met u mee.

Boerenhofstede De Overhorn
‘s Gravelandseweg 50-51, Weesp
T. 0294-433210
www.overhorn.nl