Mondzorg Het Lage Land: Méér dan een tandarts

0
3604
Mondzorg Het Lage Land - Méér dan een tandarts

Een stralende lach en een gezond gebit. Dat wil toch iedereen. Het team van Mondzorg Het Lage Land helpt u daar graag aan. Met grote zorg, vakkundigheid en gebruik makend van moderne technieken bieden de specialisten u de tandheelkundige kwalitatieve zorg die u verdient. Complete mondzorg op slechts enkele minuten van Nesselande.

Mondzorg Het Lage Land opende vijf jaar geleden de deuren en viert komend jaar haar eerste jubileum. Samen met tandarts Eric Heller en tandprotheticus Oscar Prost maakte tandarts-implantoloog Taner Yildiz in 2013 de stap om van ‘scratch’ af een alrround praktijk op te starten. Door de jaren heen is de focus verschoven naar gespecialiseerde behandelingen als implantologie. Het mondzorgcentrum heeft volgens Taner inmiddels meer in huis dan alleen reguliere tandheelkunde. “Wij dienen graag het gemak van onze cliënten met meerdere specialismen op tandheelkundig gebied in één en hetzelfde centrum. Dat betekent in de praktijk dat wij onze patiënten zo min mogelijk doorverwijzen naar een andere locatie of specialist.” Naast meerdere tandartsen, mondhygiënistes en preventieassistenten heeft het centrum met Oscar een tandprotheticus in huis. “Oscar runt een volledig geoutilleerd tandtechnisch laboratorium met vakkundige tandprothetici in hetzelfde pand. Hierdoor kunnen we enerzijds de lijnen tussen de verschillende disciplines kort houden en anderzijds technisch ingewikkelde oplossingen in de mond uitvoeren.”

ONE-STOP MONDZORG

Een goed voorbeeld is volgens Taner wanneer er een patiënt is die een kroon nodig heeft en Oscar letterlijk even kan binnenlopen om de kleur van de kroon te bepalen. “Dit zorgt ervoor, dat de patiënt geen separate afspraak hoeft te maken, maar à la minuut wordt geholpen. En dit geldt nog voor tal van andere dagelijkse behandelingen”, benadrukt Taner. “Onze praktijk is dan ook meer dan een reguliere tandartspraktijk. Enerzijds zijn we ‘gewoon’ de tandarts om de hoek met een persoonlijke benadering anderzijds doen we niet onder voor de grote behandelcentra omdat we achter de schermen over dezelfde professionele apparatuur en kennis beschikken.”

DUIDELIJKE VISIE

“Onze visie is duidelijk”, vertelt Eric. “Het gaat ons om een optimale kwaliteit met een persoonlijke benadering, want een mooi en gezond gebit moet een heel leven meegaan. De doelstelling van de praktijk is om de cliënten het mooiste en beste aan te bieden wat vaktechnisch mogelijk is.” Wat dit mondzorgcentrum zo bijzonder maakt naast de vele specialismen, is de extra aandacht die wordt besteed aan esthetische oplossingen. “Wij werken met de nieuwste technieken en de meest geavanceerde apparatuur. Zo kijkt ons team, in overleg met uw wensen, met een scherp esthetisch oog naar het meest fraaie resultaat.”

IMPLANTOLOGIE

Een stralende lach is volgens Taner namelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er zijn situaties waardoor mensen (een aantal van) tanden of kiezen missen of moeten missen. “Moeilijk kunnen eten, niet meer durven lachen en zelfs praten kan met het gemis van één tand al heel lastig zijn.” Gelukkig kunnen implantaten die lach en functie weer terugbrengen. Deze ‘kunstwortels’ worden tijdens een nagenoeg pijnloze behandeling in de kaak geplaatst. “Afhankelijk van de situatie kunnen daar kronen en bruggen op geplaatst worden of kunnen we werken met een implantaat met daarop een kunstgebit.” Deze laatste oplossing is ook wel bekend als het ‘kliksysteem’. Vergoedingen van gebitsprothesen (kunstgebitten) vallen meestal onder de ziektekosten- of aanvullende tandartsverzekering. “Wanneer de patiënt helemaal geen eigen tanden en kiezen meer heeft, dan kunnen wij een machtiging bij de desbetreffende zorgverzekeraar aanvragen. In die gevallen wordt de implantaatbehandeling bijna altijd geheel vergoed.” Het geeft volgens Taner veel voldoening als mensen door een behandeling met implantaten hun zelfvertrouwen terugkrijgen. “Tanden of kiezen moeten missen is immers al erg genoeg.” Uitgebreide constructies worden in samenwerking met het tandtechnisch laboratorium ‘in-house’ aangeboden en ook voor het trekken van een verstandskies hoeft u dus niet meer naar een externe kaakchirurg.

TANDTECHNISCH LABORATORIUM

Het ‘in-house’ tandtechnische laboratorium is gespecialiseerd in het vervaardigen, aanmeten, repareren en onderhouden van alle soorten van uitneembare prothetische gebitsvoorzieningen. “U kunt bij ons dus terecht voor alle soorten gebitsprothesen, al dan niet ondersteund door implantaten”, legt Oscar uit. Het lab beschikt over de nieuwste apparatuur en werkt volgens de meest moderne technieken. “Via een computergestuurde behandelmethode is het mogelijk om een zeer nauwkeurige driedimensionele scan te maken van de toekomstige gebitsprothese. Hierdoor wordt de kans op fouten geminimaliseerd en is de patiënt verzekerd van de hoogst haalbare kwaliteit. Daarnaast kunnen we nu zelfs met een 3D-printer kronen en bruggen maken en kunnen reparaties in principe binnen 24 uur uitgevoerd worden.” Om een gebitsprothese door een tandprotheticus te laten aanmeten, heeft u overigens geen verwijzing van uw tandarts nodig. “U kunt voor controles gewoon bij uw eigen tandarts terecht en voor specialistische behandelingen bent u hier van harte welkom.”

MEER INFORMATIE

Stap eens een keer binnen om informatie in te winnen over de mogelijkheden die Mondzorg Het Lage Land u kan bieden.

Mondzorg Het Lage Land
Duikerstraat 13, Rotterdam
T. 010-3412992
www.mondzorghetlageland.nl

Fotografie: Joke Schut, Mariska van Brenkelen