‘Klantloyaliteit. Daar gaat het om’

0
2901
Nefkens Amersfoort - ‘Klantloyaliteit. Daar gaat het om’

De Franse leeuw brult volop. Ook op industrieterrein Isselt waar de vestiging van Peugeot vanaf het nieuwe jaar als Nefkens Amersfoort door de wereld op wielen gaat. Maar de brul klinkt ook voor de Auto van het Jaar 2017 die dit merk met de 3008 SUV in de wacht sleepte. Onder leiding van de nieuwe en ambitieuze vestigingsmanager, Kasper Stikkelorum waait er een frisse wind door het dealerbedrijf. “Klantloyaliteit. Daar gaat het om.”

De 37-jarige Stikkelorum is via een autoconcern en een vooraanstaande leaseorganisatie bij dit Franse automerk terecht gekomen dat met het bekende universele beeldmerk mondiaal successen boekt: de leeuw. Op 20 november 1858 werd de allereerste afdruk van dit logo geregistreerd. Na een aantal aanpassingen verscheen in 1998 een stijlvolle en strakke leeuw zoals we die vandaag de dag tegenkomen op de voor- en achterkant van de auto’s van Peugeot. Een merk dat garant staat voor fantastische en comfortabele reiskilometers. “Het leuke is dat Peugeot door evenveel zakelijke als particuliere rijders wordt gereden”, steekt Stikkelorum in de fraaie showroom van wal. Uiteraard staat hij bij de 3008 SUV. Deze auto is recentelijk onderscheiden met de prestigieuze titel Auto van het Jaar 2017. De prijs betekent niet alleen ruime erkenning voor fabrikant Peugeot, maar is ook waardevol voor consumenten die op zoek zijn naar een nieuwe auto. De 58 juryleden uit 22 Europese landen hebben hun sporen verdiend in de autojournalistiek. Bij hun keuze is onder meer duidelijk gelet op de mate van innovatie, op veiligheid en prijs/kwaliteits-verhouding. Zaken die ook voor de consument van belang zijn. “De Peugeot 3008 SUV scoort vooral als het gaat om diens fraaie interieur en prettige weggedrag”, legt de vestigingsmanager uit. “De SUV biedt meer dan voldoende ruimte en is verkrijgbaar met de nodige high-tech veiligheidssystemen. Kijk, de 3008 SUV is compact van vorm maar ziet eruit als een fors geprijsde auto. En als je achter het stuur zit dan valt zijn eigenwijze i-Cockpit in het oog, evenals het compacte stuurwiel en het multifunctionele touchscreen bovenaan het dashboard.”

WERKPAARDEN

Als voormalig medewerker van een landelijke leaseorganisatie, was het voor Stikkelorum geen verrassing dat de 3008 SUV ook tot Leaseauto van het Jaar is gekozen. Overall blijkt de tweede generatie van de SUV de meest veelzijdige zakelijke leaseauto die goed scoort op alle fronten; een hoogwaardige afwerking en kwaliteit, veel binnenruimte en gedegen wegligging. “Ook de aantrekkelijke aanschafprijs en restwaarde is in dit plaatje meegenomen. Daarnaast is het comfort bij dit model van een hoog niveau. Een terechte winnaar, als je het mij vraagt. Maar er zijn in ons gamma meer winnaars zoals de 108 die in het A-segment de goedkoopste is en steevast in de top 3 staat. Sinds de lancering is deze auto ook gewild in de private lease. Daarnaast hebben we de 208 die eveneens populair is in zijn klasse, evenals de 308 die recentelijk een opfrisbeurt heeft gekregen. De 308W is op zijn beurt behoorlijk in de smaak gevallen bij de zakelijke rijder. Tenslotte hebben we de 508 die volgend jaar wordt opgevolgd maar ongetwijfeld tot het laatste model dat van de band afrolt, geliefd zal blijven. Het programma wordt afgetopt door de reislustige 5008 SUV, een ruime en praktische zevenzitter. Maar ook in het bedrijfswagengamma zijn we prominent aanwezig met onder meer de Bipper, Partner, Expert en Boxer. Deze kunnen naar elke ondernemersbehoefte op maat ingericht worden. Ook in de lease zijn deze werkpaarden erg populair.”

UITDAGING

“En als we het toch over lease hebben; de meeste bedrijven hebben onvoldoende leasekennis en middelen tot hun beschikking om hun wagenpark optimaal te kunnen beheren. Ons zusterbedrijf MKB Lease heeft deze kennis en middelen wel. Zo bouwt de ondernemer aan een efficiënt en economisch voordelig wagenpark tegen vooraf afgesproken kosten. De ondernemer geeft daarbij aan wat zijn of haar wensen zijn en wij zorgen voor een autoregeling op maat. Vooraf maken we duidelijke afspraken, zodat we precies weten waar de klant en wij aan toe zijn. Uiteraard hebben we een modern ingerichte werkplaats voor alle onderhoud, reparaties en APK-keuringen. Alle voorkomende reparaties kunnen worden verricht, uiteraard met BOVAG-garantie. Daarnaast is het altijd plezierig dat de klant weer met een tevreden gevoel zijn weg vervolgt in zijn gerepareerde en nagekeken auto. Dat geldt voor de particulier maar zeker voor de zakelijke rijder. Als extra service bieden we daarom een haal- en brengservice en een vervangende auto of een fiets zodat hij of zij haar reguliere werk niet hoeft te onderbreken. Tenslotte zijn we ingericht als bandenhotel voor de opslag van de winter- en zomerbanden. Kortom, met het onderhoudsteam gaan we de uitdaging aan om het rijcomfort waar nodig verder te verhogen. Nefkens Amersfoort staat voor gemak, service en betrouwbaarheid. Ook als het gaat om schadeherstel. In dit geval hebben we een partnership met onze dochteronderneming UAS Schadeherstel. Kortom, de leeuw brult op Isselt. U bent van harte welkom voor een proefrit. Nieuw én gebruikt. Volop keuze. Kopje koffie? ”

Nefkens Amersfoort
Siliciumweg 36, Amersfoort
T. 033-4613846
www.nefkens.nl

Fotografie: Nico Brons