Familieplezier in de sneeuw

0
3091
Familieplezier in de sneeuw

Daar waar sneeuwbedekte pieken helder oplichten in het licht van de winterzon. Waar lachende kinderen al spelenderwijs hun eerste avonturen op ski’s beleven en snowboarders over de brede pistes ‘carven’. Waar wintersportliefhebbers hun eigen persoonlijke paradijs in de bergen vinden. Daar ligt het Salzburger Saalachtal. Een juweeltje van alpenvreugde, omringd door de ongerepte natuur. Met echte ‘locals’ die van hun vaderland houden en hun gasten nog altijd hartelijk verwelkomen. Waar stelletjes tijdens een wandeling door de sneeuw de tijd totaal vergeten. Gezinnen in de verte samen de skigebieden onveilig maken en senioren hun liefde voor skiën herontdekken.

HERT MEEST FAMILIEVRIENDELIJKE SKIGEBIED VAN OOSTENRIJK

In het hart van de Pinzgau en gelegen in de drielandenhoek tussen Salzburg, Tirol en Beieren, vinden we het Salzburger Saalachtal met zijn pittoreske dorpjes Lofer, Unken, St. Martin en Weissbach en de skigebieden Almenwelt Lofer en Unken Heutal. Hier hebben talloze generaties leren skiën en ieder jaar reizen vele gezinnen naar dit vakantieparadijs met de mooie sneeuwzekere pistes. Dit gebied wordt door velen met recht het juweeltje van de Salzburgse Alpen genoemd. Hier is gezinsvriendelijkheid geen leeg woord, maar een passie voor het leven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze regio door bezoekers uit binnen- en buitenland jaar in, jaar uit wordt beschouwd als het meest familievriendelijke skigebied in Oostenrijk.

ALMENWELT LOFER: HET ULTIEME FAMILIESKIGEBIED

Almenwelt Lofer is de afgelopen jaren als skigebied uitgegroeid tot een topbestemming voor gezinnen. Oostenrijk’s mooiste skialm met 46 km pistes is de ideale familiebestemming in termen van sneeuwzekerheid en de kwaliteit van de liften. Met de uitbreiding van het skigebied met een moderne stoeltjeslift (8 personen) naar de ‘Schwarzeck’ omvat dit familieskigebied tegenwoordig tien liften, twee kabelbanen, drie stoeltjesliften, vier skiliften en één magisch tapijt.

NIEUW: DRIELANDEN ‘FREIZEIT-ARENA’

Met ingang van deze winter is Almenwelt Lofer bovendien onderdeel van de drielanden ‘Freizeit-Arena’. U kunt nu kiezen voor een skipas voor alleen Almenwelt Lofer of voor het complete gebied waarbij u bovendien vrije toegang heeft tot St.Johann, Waidring / Steinplatte, Pillersee, Unken / Heutal en twee andere kleine skigebieden.

INTERNATIONALE ERKENNING

Veel specialistische tijdschriften en websites hebben de Almenwelt Lofer al onderscheiden. Volgens Skiareatest heeft het skigebied ‘Het beste familieskigebied’ en Skiresort.de heeft Almenwelt in 2016 geselecteerd als testwinnaar in de categorie families met kinderen.

FAMILIEVRIENDELIJKE PRIJZEN

Door de vriendelijke prijzen voor de liftpassen heeft dit skigebied heeft goede naam opgebouwd onder met name gezinnen. Zo kunnen gezinnen kiezen voor een dagkaart of een meerdagenkaart. En tijdens het hoogseizoen is er de zesdagenkaart voor gezinnen met kinderen tot 15 jaar voor slechts € 565. Voor gezinnen met één kind tot 15 jaar kost deze pas overigens € 494.

FEITEN EN CIJFERS ALMENWELT LOFER

  • 46 km pistes (75% besneeuwd) waarvan 32 km blauw, 12 km rood en 2 km zwart;
  • Twee kabelbanen, drie stoeltjesliften (een vierzits, een zeszits en een achtzits), vier skiliften en 140 meter magisch tapijt (transportband);
  • 4 km circulaire wandelroutes en een hooggelegen parcours met kleedkamers;
  • 12 live webcams op www.skialm-lofer.com

WINTERPLEZIER VOOR JONG EN OUD

Ook buiten de gebaande paden van de regio is er tijdens de winterperiode zoveel te doen! Verliefde stelletjes maken een romantische wandeling door het ondergesneeuwde dal, senioren lopen met sneeuwschoenen door de glinsterende diepe sneeuw en kinderen rodelen samen met hun ouders van de Hochalm en Maria Kirchental. Tijdens de après-ski treffen jong en oud elkaar alvorens men na een laatste ‘Einkehrschwung’ in één van talrijke hotels en pensions van de lokale specialiteiten geniet.

SKITOCHTEN EN LANGLAUFEN

Voor iedereen die de Salzburgse bergen vanuit een geheel ander perspectief willen ervaren, zijn er talloze skitochten. Al is de helling nog zo steil en het pad lang en omslachtig, als u geniet van het panorama op de ‘Sonntagshorn’ in Unken, de ‘Skihörndl’ in Lofer, de ‘Kammerlinghorn’ in het Natuurpark Weissbach of één van de andere tochten, dan verdwijnen inspanningen en stress als sneeuw voor de zon. Voor dit gevoel betalen de inspanningen zich dubbel en dwars uit. En dan wacht nog de fantastische afdaling. Maar ook de langlaufers onder ons zijn in het Salzburger Saalachtal aan het juiste adres. Op maar liefst 80 kilometer loipen kunt u zich klassiek of ‘schaatsend’ door de regio voortbewegen. En wie meer uitdaging wil, kan deelnemen aan een biathlon of een nachttocht door het dal. De hoge mate van sneeuwzekerheid van de hooggelegen loipen in Almenwelt Lofer en het Heutal dragen bij aan het feit dat dit langlaufgebied één van de meeste populaire is.

ERVAREN, VERKENNEN, ONTDEKKEN

Of u nu als gezin het skiën wilt ontdekken, met de skitochten de afgelegen pieken wilt verkennen of gewoon de winter in al haar pracht wilt ervaren. Het Salzburger Saalachtal en haar bewoners maken uw vakantie tot de mooiste dagen van het jaar.

Salzburger Saalachtal Tourismus
Lofer 310, A-5090 Lofer
T. +43 (0) 65 88 83 21
www.lofer.com

Almenwelt Lofer
Lofer 275, A-5090 Lofer
T. +43 (0) 65 88 84 50
Schneetelefon: +43 (0) 65 88 84 50 50
www.skialm-lofer.com