Wonen op de mooiste plekjes van het Gooi

0
3776

De bouw van de 14 woningen in de eerste fase van de Tuin van Blaricum nadert voltooiing en inmiddels kan Heilijgers ook berichten dat de bouw van de 13 woningen in fase 2 van de Tuin van Blaricum dit najaar van start gaat. In deze fase komen drie-onder-één-kapwoningen en twee-onder-één-kapwoningen in verschillende varianten. Bij een voorspoedige bouw kunnen de bewoners na de zomervakantie van 2017 hun nieuwe woning betrekken.

BLARICUM: POPULAIRE WOONGEMEENTE

Als u nog zoekt naar een woning in de Blaricummermeent moet u er snel bij zijn: de woningen in de Tuin van Blaricum zijn populair. Niet verrassend voor een omgeving die alles biedt voor optimaal wooncomfort. De gemeente Blaricum behoort tot Nederlands beste woongemeenten, zo bleek uit het laatste onderzoek van Elsevier onder alle gemeenten van ons land. Wat de plek zo bijzonder maakt? Fantastische natuur om de ene hoek en een gezellige en idyllische dorpskern om de andere. De monumentale boerderijen en karakteristieke huisjes die het oude Blaricum zo populair maken én de groene straten, lanen en pleinen zijn daarom ook de uitgangspunten geweest voor het ontwerp van de Blaricummermeent. In een groene wijk en omgeving horen groene woningen. En dat betekent niet alleen een voortuin met hagen en bomen. In de Tuin van Blaricum is gekozen voor hoogwaardige isolatie en een standaard uitrusting met zonnepanelen. Ook worden de woningen voorzien van een warmtepomp.

VIER GROTE STEDEN BINNEN HANDBEREIK

De woningen zelf, maar zeker ook de omgeving maken dat de Tuin van Blaricum nu al een geslaagd project is. Het dorp barst van de hippe boetiekjes, ambachtelijke winkels, kunstgalerieën, terrasjes en evenementen. Met name zomers is het oude en levendige dorpscentrum een heerlijke plek om te vertoeven. Een ijsje van de door Blaricummers zo gewaardeerde IJssalon de Hoop mag op zo’n dag natuurlijk niet ontbreken. Wat voor velen ook als een belangrijk voordeel wordt gezien, is de bereikbaarheid: Blaricum ligt precies tussen de A1 en A27 in, waardoor zowel Almere, Utrecht, Amersfoort én Amsterdam in een half uurtje te bereiken zijn. Het maakt Blaricum tot een oase van rust in het hart van de drukke Randstad.

HET BESTE VAN EHT BESTE

Maar waarom juist déze plekjes? Ronald van Wees, ontwikkelingsmanager bij Heilijgers: “Bij het selecteren van de mooiste kavels van de Blaricummermeent hebben we gekeken naar de ligging, het uitzicht en de ruimte die de locaties bieden. Alle woningen hebben een tuin die gunstig ligt ten opzichte van de zon.” Deze nauwkeurige selectie maakt wonen in de Tuin van Blaricum zo aantrekkelijk. “Ook in de tweede fase hebben we de mooiste plekjes gereserveerd”, aldus van Wees. De tweekappers liggen verspreid door het gebied. Zo hebben we tweekappers aan het Paardekastanje plein waarbij je aan de voorzijde zicht hebt op het plein en achter geniet van een grote en rustige tuin met oriëntatie op het zuidwesten. De tweekappers aan de Treurbeukplein en Floris V Dreef hebben zicht op het plein en zeer grote tuinen op het zuiden. Ook de tweekappers aan de van der Veenlaan hebben een diepe achtertuin op het zuidwesten. De tweekappers aan de Floris V Dreef en Ravenlaan kennen ruime tuinen met een gunstige zonligging.

EIGENTIJDSE ARCHITECTUUR

Verschillende locaties, verschillende type woningen met een eigen karakter. Woningen met een moderne architectuur en eigentijdse kenmerken. Wit keimwerk, antracietkleurige bakstenen en een kenmerkend dak dat doorloopt tot aan de zijgevel geven de woningen een eigenzinnig karakter. En alhoewel het exterieur van de woningen al vast staat, blijft er nog genoeg voor de toekomstige bewoners over om zélf in te vullen. Hoe het interieur van de woning eruit komt te zien bepalen zij namelijk samen met een professionele interieurarchitect, die kosteloos adviseert naar aanleiding van de doorgegeven woonwensen.

RUIMTE VOOR INDIVIDUELE WENSEN

Aan ruimte en luxe geen gebrek. Dat geldt voor zowel de eengezinswoningen, de tweekappers en de driekappers. Alle woningen van de Tuin van Blaricum worden uitgerust met Mosa tegelwerk en Villeroy & Boch sanitair, vloerverwarming en openslaande deuren naar een ruime tuin. De eengezinswoningen beschikken over 3 ruime slaapkamers op de eerste verdieping en een ruime zolder die op verschillende manieren kan worden ingedeeld. Ook de drie- en tweekappers beschikken over een riante zolder én nog een extra slaapkamer op de 1e verdieping. Vier in totaal dus. De twee onder een kap woningen in fase 2 zijn bijna allemaal standaard voorzien van een uitbouw waardoor een extra grote living ontstaat op de begane grond waarbij een ruime woonkeuken zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde van de woning kan worden gesitueerd.

Verscholen tussen bos, De Randmeren, heide en zandverstuivingen én met een eigen rivier die dwars door de wijk heen gaat stromen, ontstaat de nieuwe wijk de Blaricummermeent. Ontwikkelaar Heilijgers selecteerde de mooiste plekjes van de Blaricummermeent voor 14 unieke woningen in de eerste fase en 13 woningen in de tweede fase. Welkom in de Tuin van Blaricum!

TWEEDE FASE

In deze fase zijn nog enkele twee-onder-een-kapwoningen beschikbaar. Enkele van deze woningen zijn tijdelijk voorzien van een luxepakket met luxe Siematic keuken en openhaard of een veranda in de tuin. De woningen in deze fase hebben een koopsom vanaf € 375.000,- v.o.n.

INTERESSE?

Heeft u interesse in de Tuin van Blaricum? Neem dan contact op met Meijberg Makelaars op 035- 624 22 66 of onze wooncoach Nanna op 06-51351971.

Informatie over de woningtypen is te vinden op de website www.tuin-blaricum.nl of volg dit project op Facebook/tuinvanblaricum