Jaguar onderscheidend voor elke levensstijl

0
3282

Het Hilversumse Jaguar Land Rover Serry is een fullservice familiebedrijf dat decennialang het kloppend autohart is voor een omvangrijk en gevarieerde klantenkring in ‘t Gooi en omstreken. Dit doen zij met veel passie voor mens én machine. Zij vertegenwoordigt al jaren Land Rover. En sinds 1 juni 2016 is zij merkdealer van Jaguar in al haar facetten: van verkoop en leasing via onderhoud tot en met de aflevering.

‘The car is the closest thing we will ever create to something that is alive.’ Deze uitspraak van Jaguar-oprichter Sir William Loyds verwoordt precies de vastberadenheid van dit Britse merk. Elke Jaguar moet spannender zijn dan elk ander automerk. Alleen het noemen van Jaguar is al voldoende om mensen in vervoering te brengen en te inspireren met prestaties uit heden en verleden, als voorbode van een mooie toekomst. Inmiddels heeft dit Brits merk een rijke traditie met sportauto’s waarin bijzonder design samenkomt met een unieke rijbeleving. Noem het herkenbare auto’s die het hart van elke autoliefhebber sneller doen kloppen. Ondertussen blijft dit merk voortdurend haar grenzen opzoeken. Ook het vinden van een subtiele balans tussen prestaties, technologie, brandstofverbruik en duurzaamheid is een essentieel element. Als onderdeel van Tata Motors, is Jaguar sinds 2008 uitgegroeid tot een wereldspeler. Bovendien heeft de fabrikant alle auto’s, die geproduceerd worden in het Engelse Castle Bromwich, van de grond af aan zelf ontwikkeld. In de achterliggende jaren is een geweldige moderniseringsslag gemaakt. De tijd dat dit Britse merk omgeven was door een geur van Schotse whisky en sigarenrook is dus echt voorbij. Het modellenprogramma is afgestemd op een breder publiek. Prima voor het gezin, de sportieve rijder die van het goede leven houdt of voor zakelijk gebruik.

OPTIMISME

“In de afgelopen maanden hebben we kunnen ontdekken dat de klantgroepen, die geïnteresseerd zijn in een Land Rover of een Jaguar, niet echt van elkaar verschillen”, aldus Harold de Vries. Hij is commercieel directeur van Jaguar Land Rover Serry. “Beide merken bewegen zich in een scherpe markt met klanten die hoge eisen stellen. En terecht. Land Rover en Jaguar zijn continu in ontwikkeling en zoeken constant naar toonaangevende innovaties.” De Vries wijst tijdens een rondgang door de showroom op de Range Rover Evoque Convertible. Een uitgesproken innovatie. Vol optimisme en enthousiasme leggen Britten ons in alle talen – en vooral die van Shakespeare – uit hoe een nieuw autogenre geboren is. The world’s first luxury compact SUV convertible, of met andere woorden, de eerste chique SUV met cabriodak. “De klant heeft wel even moeten wennen aan dit model. Maar langzamerhand beginnen zij deze eyecatcher, die geleverd wordt met een 2.0 liter diesel- of benzinemotor gekoppeld aan een automaat, te ontdekken. En dat geldt ook voor de Discovery Sport. Let wel, het is essentieel dat binnen zowel de dealerorganisatie als de importorganisatie de merkwaarden geborgd en uitgedragen worden. En dit is bij Jaguar Land Rover Serry zeker het geval.”

STIJL EN KLASSE

De Vries is vanaf de eerste dag waarop Jaguar aan het merkportfolio van Serry werd toegevoegd, direct al deelgenoot van de eerste introductie die hij in de showroom toont. De Jaguar F-PACE. Een luxueuze SUV die de stijl en klasse van Jaguar paart aan ruimte en sportiviteit. “Een type die we prima naast Land Rover kunnen voeren”, bekent De Vries. “De F-PACE kan geleverd worden met krachtige en efficiënte vier- en zescilinder dieselmotoren of met zescilinder benzinekrachtbronnen. De aandrijftechnologie is van hoog niveau. De F-PACE 2.0 D (132 kW/180 pk) heeft achterwielaandrijving. De overige modellen beschikken standaard over AWD vierwielaandrijving voor maximale grip, stabiliteit én dynamiek. Naast de F-PACE 2.0 D met 130 kW/180 pk is de performance-SUV er ook met een 3.0 V6 diesel met 220 kW/300 pk, gekoppeld aan een innovatieve achttraps automaat. De F-PACE is er ook met 3.0 V6 Supercharged benzinemotor. Daarbij is er keuze uit twee vermogensvarianten: 250 kW/340 pk en 279 kW/380 pk voor de F-PACE S. Maar ook de Jaguar XE wordt enthousiast ontvangen door verschillende klantgroepen. Op de zakelijke markt doet deze auto het geweldig. Dat is te danken aan z’n perfecte gewichtsverdeling en erg geavanceerde ophanging. Bovendien presteert de diesel erg goed en is het interieur heerlijk ruim. Een heel gebalanceerd en doordacht product dus. Qua prijs heeft Jaguar gekozen voor een weloverwogen positionering, zodat de XE een geduchte concurrent is van zijn Duitse tegenhangers. De grootste troef is natuurlijk het onderscheidend vermogen van de XE. Daarom komt de autoconsument naar ons.”

PARADEPAARDJES

Maar het sportieve Britse merk heeft natuurlijk meer paradepaardjes, zoals de luxueuze XF, zuiver en elegant van vorm. Deze auto verkiest om conservatief te blijven. Met een lengte van bijna vijf meter zou de XF ruim moeten zijn. En dat is hij ook. Vier goed gebouwde volwassenen plaats laten nemen, is niet meer dan een formaliteit. De bestuurder zit meesterlijk: de rijpositie kan indien gewenst naar beneden om de reacties van het chassis goed aan te voelen. Perfect. De passagiers genieten van veel leder. Vooral met een een drieliter V6 biturbo in het vooronder die een stevig vermogen van 300 pk en vooral een gigantisch koppel van 700 Nm levert, is reizen een nieuwe belevenis. De prestaties zijn die van een sportwagen, met een topsnelheid van 250 km/u en 0 tot 100 km/u afgelegd in 6,2 seconden. Het motorblok is heel romig, laat zich bijna niet horen en klinkt als een leuke V6 wanneer je even bruuskeert. En tenslotte heeft Jaguar Land Rover Serry een flinke ruimte gecreëerd voor de F-Type Coupé en de Convertible. „De F-TYPE Concertible was de eerste Jaguar die we in onze openingsweek aan een vaste en tevreden klant verkochten”, bekent De Vries. „Met een Jaguar mag de autoconsument gezien worden. Wij bieden vanzelfsprekend ook diverse zakelijke leasevormen aan, waaronder full operational lease. Diverse modellen van Jaguar worden geleverd met een lage bijtelling. De Jaguar XE 2.0D E-Performance en de Jaguar XF 2.0D E-Performance worden beide geleverd met 20% bijtelling. Dit maakt zakelijk leasen extra interessant. Ook als het gaat om financiering weten we de wegen te vinden. Alle wensen en persoonlijke situatie vormen het uitgangspunt voor de snelste weg naar een droomauto als Jaguar en Land Rover die gekocht en onderhouden wordt door Jaguar Land Rover Serry, welteverstaan.”

Jaguar Land Rover Serry
Oscar Romerolaan 2, Hilversum
T. 035-6261360
www.serry.nl