Wellnesspraktijk Yarah – Gewoon tijd voor jezelf!

0
4086

Ooit wel eens een moment gehad dat u dacht om eens tijd voor u zelf te nemen? Even de stress en de drukke tijd achter u te laten? Of heeft u klachten in uw rug, nek of schouders? Dan heeft Wellnesspraktijk Yarah in Bussum voor u de oplossing. Laat uzelf eens volledig ontspannen door een massage aan het lichaam. Desgewenst in de studio of bij u thuis. Ook ‘s avonds of in het weekend, wanneer het u uitkomt.

Een ontspanningsmassage is volgens Yvonne van der Bijl van Wellnesspraktijk Yarah in Bussum vooral bedoeld om echt te ontspannen. “Door de massage en de sfeer er omheen ontspannen namelijk niet alleen de spieren maar ook je geest zal zich ontspannen. Je bent even weg uit de sfeer van alledag. Even een uurtje helemaal voor jezelf, een moment van rust”, aldus Yvonne. Al op jonge leeftijd ontdekte zij een passie voor het masseren. Altijd was zij bezig met het helpen van mensen die klachten hadden in hun rug, nek en/of schouders. “Toen ik mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste ben gaan doen, heb ik besloten om me te specialiseren in massages. Tijdens de opleiding heb ik de klassiek Zweedse massage geleerd plus daarnaast nog een internationaal diploma gehaald waar we extra massagetechnieken hebben geleerd.”

EIGEN MASSAGEVORM

Na deze opleiding is Yvonne stoelshiatsu gaan doen en heeft zich aansluitend bekwaamd in Shiatsu. “Shiatsu richt zich op de lichaamsenergie. In die tijd ben ik ook vier weken in Thailand geweest om daar van de monniken bij het Wat Pho Instituut de Thaise massage plus voetreflex te leren. Elke ervaring was stuk voor stuk heel bijzonder. Na al deze technieken geleerd te hebben, heb ik mijn eigen massage gevormd waar mijn gevoel de basis is van alles wat ik doe en waar ik inmiddels mooie resultaten mee heb geboekt. Mensen kunnen bij mij terecht met gerichte klachten, voor een korte massage of voor pure ontspanning.”

BEWUSTWORDING

Een ontspanningsmassage is bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest, zodat het lichaam weer ervaart hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn. Door de aandacht op uw lichaam te richten, komt u volgens Yvonne in contact met de spanningen en blokkades die daar zitten. “Je wordt je bewust van je lijf en van de spieren die gemasseerd worden. Spieren waarvan je wellicht niet eens wist dat je ze had, laat staan dat ze vastzaten”, zegt Yvonne met een glimlach. “Door de massage van de spieren maak ik de spieren soepel. Dit geldt overigens zowel voor de spieren die gespannen zijn als ook voor spieren die reeds ontspannen zijn.”

BLOKKADES OPHEFFEN

Door gespannen spieren los te masseren worden de blokkades daarin opgeheven of soepeler gemaakt. Dit kunnen zowel lichamelijke blokkades zijn (bijvoorbeeld door een verkeerde houding) als ook emotionele blokkades. “Emoties gaan in je lichaam vastzitten. Door te masseren kunnen ze oplossen en verdwijnen”, aldus Yvonne. “De energie, die vaak in je hoofd zit, wordt verplaatst naar je lichaam. Bij massage van benen en voeten is de stroming van energie naar je lichaam overigens het sterkst te merken. Als je lijf na een massage weer soepel is en de blokkades zijn opgeheven, zit er niets meer in de weg om terug bij je eigen kracht te komen. Wel is het belangrijk om tijdens de massage aan te geven van wat je wel en niet prettig vindt, zodat ik daar rekening mee kan houden.”

TIME TO RELAX

De massagebehandeling van Yvonne bestaat uit diverse rustige handgrepen waardoor de harde en gespannen spieren zich zullen gaan ontspannen. Ook ontstaat hierdoor een betere doorbloeding in de spieren en worden afvalstoffen uit de spieren versneld afgevoerd. “Bij een ontspanningsmassage kan de ademhaling rustiger en dieper worden”, legt Yvonne uit. En na een massage voelt u zich weer als herboren. Hoewel Yvonne de beschikking heeft over een studio, biedt zij haar vaste klanten als extra service de mogelijkheid om thuis gemasseerd te worden, de ultieme vorm van wellness in de eigen omgeving.

Wellnesspraktijk Yarah
Brinklaan 29 B, Bussum
T. 06-24731402
www.wellnesspraktijkyarah.nl

Fotografie: Nico Brons