Just Tiles

0
4137

CottoceramiX is distributeur van exclusieve wand- en vloertegels uit onder andere Spanje, Italië, Portugal, Engeland èn Nederland. Het bedrijf is continu op zoek naar nieuwe en bijzondere producten welke aansluiten bij een tijdloze trend. Naast authentiek gemaakte materialen bestaat de collectie van CottoceramiX uit moderne lijnen. Beleef de sfeer bij één van de dealers in uw regio.

Het grote aanbod aan keramische tegels is op verschillende prijsniveaus bij CottoceramiX zeer compleet, uitgebreid en exclusief. “Door een goede, dynamische en relatief kleine organisatie hebben we direct en persoonlijk contact met de dealers, waardoor er snel gehandeld kan worden”, legt Thomas Kloppenburg uit. Samen met compagnon Nicole van Twuijver is hij sinds de start in 2003 de drijvende kracht achter dit succesverhaal in de tegelsector. “We zijn niet alleen leverancier, maar ook partner voor onze dealers en ondersteunen hun in woord en daad. In hun showrooms moeten zij immers een beleving creëren. Daarnaast adviseren wij bijvoorbeeld om met klanten eerst te bekijken wat het verwerken van de tegels gaat kosten. Dat bedrag ben je immers altijd kwijt en van daaruit kun je de keuze van de tegels bepalen. Dat zou heel wat teleurstellingen en bittere nasmaak voorkomen”, aldus Thomas. “Ik weet dit uit eigen ervaring toen ik nieuwe gordijnen ging bestellen. Alles rond, blijkt er ineens 1000 euro maakkosten aan vast te zitten. Dat had ik graag vooraf willen weten.”

HISTORIE

“Toen wij begonnen was de internetzeepbel net geklapt en Portazul, waar wij werkten ging failliet. Dus we moesten wel voor onszelf beginnen. Het was nu of nooit. Als kleine beginner ben je je heel erg bewust van de kosten, dus elk dubbeltje werd geteld. Bovendien bleven wij trouw aan ons uitgangspunt, ook qua keuze voor louter bijzondere tegels”, vertelt Thomas. “In eerste instantie zaten we in een betaalbaar pandje, voorraad had je immers niet nodig. Toen kwam er een stelling. Die raakte al snel vol. Nog een jaar later moest de voorraad elders worden opgeslagen”, glimlacht Nicole. “En sinds april zitten we op deze nieuwe locatie in Weesp met een showroom voor onze dealers en een magazijn om snel te kunnen leveren.”

TIJDLOZE TREND

CottoceramiX voert onder andere de kwaliteitstegelmerken Adex, Stone Age, La Porta, Castelo, Marlborough, Natucer en Vives. Er is bewust gekozen voor keramische tegels omdat deze niet alleen sterk zijn, maar ook nog eens erg dun. Dat in tegelstelling tot de traditionele cementtegels. Inspiratie voor de collectie wordt volgens Nicole vooral opgedaan op de beurzen van Valencia en Bologna. “Maar ook rechtstreeks contact met fabrieken en kleine ateliers zorgt ervoor dat we altijd een inspirerende en exclusieve collectie hebben. Bij ons vind je dan ook niet de 30×60 tegel in wit”, benadrukt Nicole. “Onze dealers weten dat we altijd iets aparts, iets onderscheidends hebben, dus mogen we altijd langskomen als we iets nieuws hebben.” Een goed voorbeeld is de Revoir Paris collectie. “Deze keramische patroontegels zijn geïnspireerd op klassieke patronen in combinatie met een moderne vibe. De tegels zijn bovendien onderhoudsvrij en voor alle vloeren in huis te gebruiken, zelfs ook op het terras, want ze zijn vorstbestendig.”

MEER WETEN?

De keramische wand- en vloertegels van CottoceramiX zijn exclusief verkrijgbaar bij tegel- en badkamerspeciaalzaken. Kijk voor de complete collectie of een dealer bij u in de regio op www.cottoceramix.nl.

Fotografie: Nico Brons