Passie voor Unieke tuinen

0
3634

Of het nu gaat om stadstuinen, klassieke tuinen, moderne tuinen of onderhoudsvriendelijke tuinen, Grote tuinen of kleine tuinen. De ‘Gooische Grasgoeroe’ Teus Timmer ontwerpt altijd unieke en duurzame tuinen. Hij ziet uw tuin als een plek met een eigen identiteit. Persoonlijk op maat gemaakt voor uw specifieke situatie. Levende tuinen met stijl waarin zijn passie voor tuinen wordt vertaald naar uw toekomstige tuingeluk.

Volgens Teus Timmer leeft iemand pas echt met een mooie tuin. “En met een tuin bedoel ik niet een ‘kaal’ schoolplein met alleen maar bestrating, maar een tuin waar groen in zit”, benadrukt hij. Als zelfstandig hovenier heeft hij de afgelopen 30 jaar ervaring opgedaan in binnen- als buitenland. Teus is nog op de ouderwetse manier geschoold en beheerst alle facetten van het hoveniersschap. Hij kent alle bomen en planten en weet of een boom in de zon mag staan of juist beter gedijt in de schaduw. Of welke ondergrond het meest geschikt is voor welke boom of plant. “Ik zie nog te vaak dat ‘moderne’ hoveniers te weinig basiskennis hebben en een berk zonder morren op een natte ondergrond zetten.”

TOTAALCONCEPT

Teus biedt particulieren en bedrijven een totaalconcept van ontwerp tot de aanleg en het onderhoud van hun (droom)tuin. “Elke nieuwe opdracht, of deze nu groot of klein, zie ik als een uitdaging. Als een kans om uw wensen om te zetten in realiteit. Daarbij ligt de basis in het herstellen van de balans in de bodem. Niet met kilo’s mest, maar met biologisch hoogwaardige compost.” Wist u overigens dat in nieuwbouwwijken de grond ‘dood’ is en veel ervaring en liefde nodig heeft om weer tot leven geroepen te worden. Naast tuinontwerp en tuinaanleg is tuinonderhoud een belangrijk onderdeel van het totaalconcept wat Teus biedt. “Het is leuk om een tuin aan te leggen en deze ook te mogen onderhouden. Een tuin groeit immers en heeft onderhoud nodig om in conditie te blijven.” Tuinonderhoud is bij Teus in vele varianten mogelijk. “Ik heb klanten die ervan genieten om zelf hun tuin te onderhouden. Zij bellen mij alleen om bijvoorbeeld het snoeiwerk wat ze zelf niet zien zitten te verrichten. Daarnaast zijn er ook klanten waar ik tijdens het seizoen iedere week langskom om het gazon te maaien. De mogelijkheden zijn divers, maar altijd vanuit uw wensen en behoeften.” En als Teus klaar is met het aanleggen van een tuin, dan gaat hij gewoon een half uurtje stil in de tuin zitten om van zijn werk te genieten.

TUINEN VOOR 55-PLUSSERS

Speciaal voor actieve en ondernemende 55-plussers heeft Teus het ‘Onderhoudsvriendelijk Tuinieren & Genieten’ ontwikkeld. “Ik heb gemerkt dat er veel mensen zijn die een mooie tuin willen, maar er weinig tot geen onderhoud aan willen hebben omdat ze hun tijd aan andere activiteiten willen besteden. Bijvoorbeeld aan de kleinkinderen, reizen of om meer tijd aan hobby’s te kunnen besteden. Door slimme aanpassingen in uw bestaande of nieuw aan te leggen tuin en door slimme keuzes te maken in materiaal, houdt u meer tijd over voor de leuke dingen in het leven.”

GOOISCHE GRASGOEROE

De afgelopen jaren heeft Teus een reputatie op het gebied van aanleg en onderhoud van gazons opgebouwd. Teus wordt door veel mensen dan ook gekscherend de ‘Gooische grasgoeroe’ genoemd. Hij heeft zich gespecialiseerd in gezonde gazons en werkt met biologische plaagbestrijding met nematoden om insecten op een natuurlijke wijze te bestrijden. Maar ook een slechte basis en slechte afwatering kunnen tot veel problemen met een gazon leiden. Wie zijn gazon echter door Teus laat aanleggen of onderhouden, kan rekenen op een mooie, groene grasmat.

DRIE TUINTIPS

  1. Snoei de buxus 1 keer na 15 mei en 1 keer voor 15 september. Als het warm en zonnig is ,maak ze dan eerst nat zodat er minder verbrandingsschade is.
  2. Snoei van de Boerenhortensia in het najaar alleen de takken die in de zomer gebloeid hebben, dan bloeit hij volgend jaar weer.
  3. Zet je Blauwe hortensia in zure grond(tuinturf) en geef in augustus aluin (te verkrijgen bij de meeste tuincentra), dan zal hij mooi blauw blijven.

MEER INFORMATIE

Wilt u elke dag genieten van een unieke tuin en het echte tuingeluk ervaren? Wilt u een onderhoudsvriendelijke tuin? Bent u de dode stukken in uw gazon zat? Ziet u op tegen het snoeien van uw buxussen, neem dan contact op met Teus Timmer voor een vrijblijvend gesprek.

Gardens by Teus Timmer
Tijmensenpoort 18, Leusden
T 06-53424218
www.gardensbytt.nl

Fotografie: Nico Brons