Parketzorg geeft uw houten vloer de aandacht die hij verdient

0
4074

Gevestigd in Rotterdam-Nesselande is Parketzorg de regionale specialist in het leveren, leggen, onderhouden en renoveren van massief houten vloeren, parket, laminaat en pvc. Bovendien is Gérard ‘Vakman van het Jaar’ 2012 en 2013 en voor 2014 behoort hij wederom tot de beste vijf van Nederland. Verder werd hij vierde bij het NK Parket Leggen 2014.

Gediplomeerd all-round parketteur Gérard Pieket werkt alleen met kwaliteitsproducten en is zeer selectief in zijn keuze voor leveranciers. Voor een offerte komt Gérard bij voorkeur bij u langs om de situatie exact op te nemen en perfect in te kunnen schatten wat voor u de beste oplossing is. De vloer vormt immers letterlijk de basis in uw woning en is bepalend voor de sfeerbeleving in elk interieur. “In samenwerking met een aantal leveranciers kunnen wij u diverse kwaliteitsvloeren tegen een zeer scherpe prijs aanbieden. Van trendy PVC tot klassiek parket en van modern tot rustiek. Wij hebben immers geen winkel en dus geen opslag. Dit ziet u uiteraard terug in onze prijs, zonder dat u concessies doet aan de kwaliteit.” Op deze manier houdt Gérard het totale traject in eigen hand en kan hij samen met zijn partner Yvonne van Akelijen, die zich bezighoudt met de eerstelijns klantcontacten, alle klanten een perfecte service en dienstverlening bieden.

Kwaliteit staat centraal

Indien u gebruik maakt van de diensten van een gediplomeerd parketteur bent u er volgens Gérard van verzekerd dat hij een aantoonbare opleiding heeft gevolgd en een grote kennis heeft van alles wat er bij het leggen en onderhouden van parketvloeren speelt. Als lid van het Gilde van Gediplomeerde Parketteurs heeft hij bovendien de verplichting om meerdere workshops en cursussen te volgen. Daarnaast is Parketzorg aangesloten bij het CBW en is Gérard een Bona gecertificeerd Vakman.

Onderhoud aan uw houten vloer

Onderhoud is volgens Gérard van groot belang om uw bestaande houten vloer in optima forma te houden. “Naast het regelmatig dweilen van uw vloer met speciale zeep adviseren wij om minstens één keer per jaar uw vloer te behandelen met een polish of onderhoudsolie. Dit is afhankelijk van uw houtsoort.” Dit onderhoud kunt u uiteraard ook door Parketzorg laten uitvoeren. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de kleine onderhoudsbeurt waarbij uw vloer elk jaar weer opnieuw in de olie of polish wordt gezet. Daarnaast raadt Gérard aan om elke vijf en tien jaar respectievelijk een uitgebreide en een grote onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Volgens Gérard is de grote onderhoudsbeurt tevens een goed moment om wellicht te kiezen voor een nieuwe kleur. Wel wijst hij ons erop, dat de mogelijkheden hierbij afhankelijk zijn van de houtsoort. Op die manier hoeft u uw vloer niet te vervangen en kunt u weer jaren verder. Gérard komt graag vrijblijvend bij u langs om uw vloer te inspecteren.

Uw houten vloer in de winter

Tijdens de wintermaanden als wij de kachel stoken om het binnen lekker warm te krijgen, daalt de luchtvochtigheid in onze woning tot onder de 40%. Dit heeft volgens Gérard direct zijn weerslag op uw houten vloer. “De vloer gaat krimpen en er kunnen kieren, naden en scheuren ontstaan. Een ideale luchtvochtigheid zit namelijk tussen de 55 en 65%.” U kunt dit voorkomen door bijvoorbeeld met een Venta luchtwasser te werken. Deze ‘luchtbevochtiger’ (verkrijgbaar bij Parketzorg) is bovendien niet alleen goed voor uw houten vloer en (antieke) meubelen, maar ook nog eens voor uw gezondheid.

Tapis: eeuwenoude techniek voor een onslijtbare vloer

Een traditionele parketvloer (tapis) leggen is vakwerk. Een echt ambacht. Het wordt ook wel het fundament van alle parketvloeren genoemd. Deze eeuwenoude legwijze kenmerkt zich door de unieke bevestigingsmethode. Op ambachtelijke wijze worden de tapisdeeltjes één voor één geplaatst en authentiek gespijkerd op een daarvoor geschikt gemaakte en geplaatste ondervloer. Het leggen van een juiste ondervloer, het lijmen van de parketdelen op de ondervloer, het schuren en afwerken met lak of olie zijn handelingen die de kwaliteit van de vloer blijvend beïnvloeden. Een slecht gelegde vloer zal namelijk nooit mooi worden, ongeacht hoe goed de kwaliteit en duurzaamheid van het parket is dat u heeft gekozen. Het is dus belangrijk om met een ervaren parketteur in zee te gaan. Wist u overigens dat een ervaren parketteur gemiddeld ongeveer 10 m2 tapis per dag legt. Dat lijkt niet veel, totdat u weet hoeveel vaardigheid erbij komt kijken. En vergeet niet dat de vloer die hij voor u legt – in het patroon dat u wenst – een vloer is waar u tientallen jaren plezier van hebt. Als het parket dat u heeft gekozen van topniveau is, dan moet het leggen van de vloer dat ook zijn.

Parketzorg
Cypruslaan 253, Rotterdam
T 010-8184037
www.parketzorg.nl