Zorg en passie voor uw huisdier

0
1809
Dierenkliniek Nesselande - Fotografie: Maybelline Koense

Als trotse en bezorgde huisdierenbezitter gunt u natuurlijk uw huisdier het allerbeste, zeker wanneer het om de gezondheid van uw huisgenootje gaat. Uw keuze voor uw dierenarts is dan ook terecht een kritische. Bij Dierenkliniek Nesselande treft u altijd een dierenarts met passie voor huisdieren. Uw ‘gezinslid’ is dus in goede handen. Nieuw in de praktijk is behandeling middels lasertherapie.

“Onze kliniek richt zich primair op gezelschapsdieren als honden, katten en knaagdieren”, vertelt dierenarts Vahid Sheikh Bahai. “Maar ook voor vogels en bijzondere dieren kunt u bij ons terecht hoor.” Dierenkliniek Nesselande werkt alleen op afspraak. “Op deze manier kunnen we elk dier optimaal onderzoeken en behandelen en hoeft het baasje niet te lang in de wachtkamer te zitten.” Eventuele spoedgevallen worden uiteraard ook behandeld.

Bijzondere cliënten

Dieren zijn volgens Vahid bijzondere cliënten. “Het zijn eigenlijk net baby’s of kleine kinderen die niet kunnen aangeven waar het probleem zit. Je moet als dierenarts dan ook van alle markten thuis zijn om de juiste diagnose te kunnen stellen. Ik denk dat het beroep van dierenarts daarom misschien wel moeilijker is dan dat van een reguliere mensenarts.” Optimale zorg voor uw huisdier hoeft bovendien niet duur te zijn.

Full-service dierenkliniek

Dierenkliniek Nesselande is een modern uitgeruste kliniek voor gezelschapsdieren, met digitale röntgenapparatuur, echo-apparaat (buikonderzoek) en de nieuwste bewakingsapparatuur voor controle van de narcose bij operaties. Daarnaast is tegenwoordig door digitaal urineonderzoek binnen 30 seconden een uitslag bekend. “Of het nu gaat om een algemeen onderzoek, vaccinaties of operaties, u weet bij ons zeker dat er respectvol met uw huisdier wordt omgegaan. Verder zijn we tegenwoordig ook op zaterdag geopend. Hiermee komen we tegemoet aan de behoefte van de inwoners van deze wijk.”

Orthopedische operaties

Orthopedie omvat volgens Vahid veel aandoeningen van het bewegingsstelsel. “Bijna altijd gaat het dan om een huisdier dat kreupel is. Gelukkig valt het vaak mee en wordt dit veroorzaakt door een verstuiking of verrekking. Zeker bij puppies zien we dat door hun speelsheid vaak iets wordt overbelast”, legt Vahid uit. “Maar soms is het ernstiger en zijn de klachten niet met een simpele ontstekingsremmer te verhelpen. In die gevallen moeten we een orthopedische operatie uitvoeren.” Dierenkliniek Nesselande voert orthopedische operaties uit om gescheurde kniebanden of instabiele knieschijven te herstellen. Maar ook voor fracturen en elleboogdysplasie (los botje in de elleboog) bent u hier aan het juiste adres.

Laparoscopische Sterilisatie

“Bij de laparoscopische sterilisatie (kijkoperatie) wordt de buikholte opgeblazen met CO2 gas. Dit verhoogt de buikwand boven de interne organen waardoor er een soort koepel ontstaat. In deze koepel van gas is genoeg ruimte om alles goed te kunnen zien en te kunnen werken”, vertelt Vahid. “Daarna maakt de chirurg twee kleine openingen in de buikwand in plaats van een grote snede. Via deze twee openingen worden een camera en werkinstrumenten ingebracht. Met de camera kan de chirurg via de monitor de werkinstrumenten volgen en bedienen. Met een cauterisatie-apparaat brandt hij de grote bloedvaten naar de eierstokken door, waarna ze kunnen worden verwijderd. Er is haast geen bloedverlies bij het lossnijden van de eierstokken.” Deze chirurgische methode heeft volgens Vahid duidelijke voordelen ten opzichte van de niet-laparoscopische ingrepen. “In het algemeen kan gezegd worden dat de ingrepen via laparoscopie sneller verlopen dan de reguliere methodes, minder pijn na afloop van de ingreep geven en daarnaast zorgen voor een sneller herstel.”

Dierenkliniek Nesselande - Fotografie: Maybelline Koense

Lasertherapie

Sinds kort kunt u bij Dierenkliniek Nesselande bovendien terecht voor lasertherapie. Lasertherapie is een behandelmethode die beschadiging op celniveau repareert. Deze techniek wordt gebruikt om ontsteking te remmen, pijn te verminderen en wondgenezing te stimuleren. De therapeutische laser wordt dus gebruikt om te helen, niet om te snijden zoals de chirurgische laser. “Deze vorm van therapie is bij mensen al jaren gemeengoed en wordt nu ook steeds vaker op huisdieren toegepast. Lasertherapie is vaak een aanvullende behandeling en/of onderdeel van een behandelingsprotocol.”

Dierenkliniek Nesselande
Laan Van Magisch Realisme 201, Rotterdam
T. 010-2224054
www.dierenklinieknesselande.nl

Fotografie: Maybelline Koense