Lansingerland Living editie 45 (winter 2021)

LANSINGERLANDLiving 27 CULINAIR niet pittig 15 min. niet pittig 15 min. 4 porties 15 min. Surinaamse Creoolse kip Plan • 90 gram Creoolse specerijenpasta van Sorgh & Hoop • 400 gram filet van kip óf veggie kip • 1 ui (ongeveer 100 gram) • 100 gram tomatenblokjes vers of uit blik • 1 El ketjap manis óf suiker • 3 El olijfolie Prep • Snij 1 ui fijn • Snij de tomaten fijn of maak het blikje tomaat open • Snij het vlees in blokjes Plezier • Verwarm 3 EL olie, ui en Creoolse specerijenpasta in een koekenpan. • Voeg kip toe en roerbak +/– 4 minuten totdat het gaar is • Nu tomaten erbij en 5 minuten garen met dichte deksel op middelhoog vuur • Voeg ketjap toe en roerbak 2 minuten op hoog vuur Psst . . . • Voeg peper, zoute ketjap of zout naar smaak toe • Vervang kip door filet van vlees of vis, garnalen óf groenten • Wil je meer saus, voeg tomaten of tomatenblokjes uit blik toe • Serveer met rijst, gebakken banaan, kousenband, sperziebonen óf roerbakgroenten niet pittig 15 min. niet pittig 15 min. 4 porties 15 min. Surinaamse Javaanse ketjap kip Plan • 90 gram Javaanse Kruidenpasta • 300 gram filet van kip óf veggie kip • 2 El olijfolie • 1 ui • 2 El ketjap manis • 200 ml kokosmelk • 200 gram gesneden sperziebonen, kousenband of snijbonen Prep • Snij de ui fijn • Snij de kip in blokjes • Snij de bonen in kleine stukjes Plezier • Verwarm de olie en voeg ui en de kruidenpasta toe en bak kort • Voeg de kip of veggie kip toe en roerbak in 3 minuten gaar • Voeg ketjap, kokosmelk en bonen toe en sluit de pan tot groenten beetgaar zijn. Psst . . . • Voeg madame Jeanet of zwarte peper en zout naar smaak toe • Voor meer saus voeg je extra kokosmelk toe • Eet met rijst of Javaanse Bami • Strooi er lekker veel seroendeng en gefruite uitjes over!

RkJQdWJsaXNoZXIy MTg1NTg0