Lansingerland Living editie 45 (winter 2021)

LANSINGERLANDLiving 26 CULINAIR Tekst: Sandra van Houwelingen Fotografie: Sorgh & Hoop MAKKELIJK EN SNEL AUTHENTIEK SURINAAMS KOKEN KOOP NU DE KRUIDENPASTA’S VAN SORGH & HOOP! Per 1 februari te koop: het eigentijdse Surinaamse kookboek met verhalen en makkelijke en snelle recepten met de kruidenpasta’s voor iedereen met een volle agenda die graag zelf Surinaams wil koken! Huiskip & Ons Belang niet pittig 15 min. niet pittig 15 min. 4 porties 15 min. Surinaamse Hindoestaanse Kipkerrie Plan • 90 gram Hindoestaanse Kerriepasta van Sorgh & Hoop • 3 El olijfolie of zonnebloemolie • 1 middelgroot ui (ongeveer 100 gram) • 1 tomaat (ongeveer 100 gram) • 400 gram kipfilet of veggie kip of tofu • Zout of bouillonpoeder en peper naar smaak • 4 rotieplaten, naan, rijst of broodjes Prep • Snij de kipfilet, veggiekip of tahoe in blokjes • Snij de ui in stukjes • Snij de tomaat fijn Plezier • Bak ui met olie en voeg de kerriepasta toe • Roerbak 2 minuten en voeg kip, veggiekip of tahoe toe • Roerbak 3 minuten op middelhoog vuur • Voeg de blokjes tomaat toe • Sluit de pan 5 minuten totdat alles gaar is • Breng op smaak met peper en zout • Warm de rotie, naan of rijst op óf snij de broodjes open! Psst . . . • Voeg 300 gram gesneden sperzie- of snijbonen toe als de kip gaar is • Roerbak 300 gram gesneden spitskool of spinazie mee • Voeg gekookte aardappels en gesneden kousenband toe & Eigentijds Surinaams kookboek met eenvoudig te bereiden, gezonde recepten en smakelijke verhalen van de Surinaamse tantes Huiskip Ons Belang Voor info specerijen, meer recepten, info. kookboek, missie..

RkJQdWJsaXNoZXIy MTg1NTg0