Oog voor de patiënt als mens!

0
376
Dermalink - Oog voor de patiënt als mens!

Dermalink is een zelfstandige polikliniek voor huidziekten en spataders. De inwoners van Amersfoort en omstreken zijn erg tevreden over Dermalink. Dat blijkt uit de zeer hoge patiënttevredenheidsscores die Dermalink krijgt. Dermalink is op zijn beurt weer erg verguld met het vertrouwen dat patiënten en huisartsen in ze hebben.

Dr. Roeland Ceulen, dermatoloog en medisch directeur zegt: “Bij Dermalink doen wij iedere dag weer opnieuw ons uiterste best om kennis en kunde op het hoogste niveau te houden terwijl we geen concessies doen aan de laagdrempelige toegankelijkheid en de patiëntvriendelijkheid. Bij Dermalink hebben we oog voor de patiënt als mens. In deze tijden is dat helaas zeker niet vanzelfsprekend. En de mensen waarderen dat. Dat is waar wij het voor doen!”

Dermalink

GESPECIALISEERDE HUIDARTSEN

Dermalink heeft een dermatologisch team dat bestaat uit drie gespecialiseerde huidartsen, legt Ceulen uit. “Dermatoloog Dr. Marije Kroon is gepromoveerd op haar proefschrift dat zich richtte op de mogelijkheden voor behandeling van de pigmentziekte vitiligo. Daarnaast is dermatoloog Sagar Bhagwandin werkzaam. Naast zijn werkzaamheden voor Dermalink is Bhagwandin verbonden met het UMCU in Utrecht als supervisor van dermatologen die nog in opleiding zijn. Het leuke is dat hij de theoretische kennisoverdracht in het UMCU kan inwisselen voor de dagelijkse praktijk bij Dermalink. Mensen kunnen bij Bhagwandin terecht voor alle huidziekten, zoals constitutioneel eczeem en psoriasis maar ook voor huidproblemen die veroorzaakt worden door allergieën. Ikzelf ben gepromoveerd op minimaal invasieve behandeling van spataderen. Dat houdt zoveel in als dat we spataders tegenwoordig behandelen met weinig ingrijpende behandelingen zoals lasertherapie. Het grote voordeel is dat het onder plaatselijke verdoving kan, en de patiënt na een uurtje weer buiten staat en zijn dagelijkse activiteiten weer kan hervatten.”

Dermalink

COSMETISCHE DERMATOLOGIE

Ook cosmetische dermatologie wordt door Dermalink aangeboden. Een dermatoloog heeft verstand van gezonde en van zieke huid. Als geen ander kan de huidarts de huid ‘lezen’ en behandelen. Ook als het gaat om een cosmetische verbetering. Met de CO2-laser of een chemische peeling kunnen we de huid verjongen. Er zijn verschillende indicaties waarbij dit een goede verbetering geeft. Denk hierbij aan huidveroudering met rimpelvorming, cosmetisch bezwaarlijke moedervlekken, acnelittekens en ouderdomswratten. We voeren ook behandelingen uit met botox en fillers. Wanneer je kiest voor een behandeling van een zieke huid, dan wil je de beste specialist.” Volgens Ceulen moet je dat ook willen wanneer je kiest voor een cosmetische behandeling. Bij Dermalink is kwaliteit gegarandeerd. Een team van ervaren medisch specialisten staat voor je klaar. Buiten kantoortijden is de kliniek 24/7 bereikbaar voor spoedgevallen. “Een wel zo veilige gedachte!”

KWALITEIT GEWAARBORGD

De kwaliteit van Dermalink wordt onder andere gewaarborgd door het lidmaatschap van de Wetenschappelijke Vereniging van Dermatologen. Dermalink is KIWA-gecertificeerd met het ZKN keurmerk en door de overheid erkend als een officiële polikliniek voor medisch specialistische zorg. Als best medical practice voegen wij daar extra waarden aan toe: binnen één week een afspraak, binnen twee weken een behandeling, één behandelend arts als vast aanspreekpunt en gratis parkeervoorzieningen voor de deur. Wel zo patiëntvriendelijk! Na verwijzing door de huisarts worden alle medisch noodzakelijke behandelingen vergoed uit de basisverzekering, net als in het ziekenhuis. Dat geldt natuurlijk niet voor medisch niet noodzakelijke cosmetische behandelingen.“

Dermalink: een begrip in de regio!

Dr. Roeland Ceulen: Wij behandelen huidkanker snel en accuraat! Een van de meest voorkomende ziektebeelden die in onze kliniek behandeld worden is huidkanker. In Europa hoort Nederland bij de landen met het hoogste percentage aan melanoompatiënten. De sterfte aan melanoom is volgens het CBS sinds 2000 met liefst 38% toegenomen. “Wij zijn meer geïnteresseerd in de afname,” aldus dermatoloog Ceulen. “Door het vroegtijdig herkennen van huidkanker is er dus beslist winst te halen. Huidkanker is vaak het gevolg van te veel blootstelling aan UV-straling. Bescherming tegen overmatige blootstelling aan de zon is daarom van groot belang. Grofweg wordt huidkanker onderverdeeld in moedervlekhuidkanker, de zogenaamde melanomen, en niet-melanoom huidkanker. Niet-melanoom-huidkanker kunnen mensen over het algemeen zelf eenvoudig herkennen: er is bijvoorbeeld sprake van een ruw plekje dat komt en gaat, vaak op armen, oren, neus en het eens behaarde hoofd, dan wel is er een wondje dat gedurende zes weken maar niet wil genezen. Herken je een van deze symptomen, dan kun je maar beter op je hoede zijn, en een bezoekje aan je huisarts brengen,” aldus Ceulen. “Gelukkig is niet-melanoom huidkanker zelden levensbedreigend van aard. Maar zonder behandeling kun je er wel veel hinder van ondervinden. Behandeling is vaak eenvoudig, bijvoorbeeld met een kleine ingreep of speciale chemotherapiezalf die na een uitgebreide instructie op het huidkankerplekje wordt gesmeerd. Een ander verhaal zijn de melanomen, een vorm van huidkanker die zich uit als een kwaadaardige tumor, een meestal donker gekleurde moedervlek. Melanomen kunnen wel levensbedreigend zijn, omdat bij deze vorm van huidkanker relatief snel uitzaaiingen kunnen ontstaan. En dan is het goed om te weten dat we bij Dermalink speciale handmicroscopen hebben waarmee we de aard van de ernst van een huidafwijking kunnen bestuderen.” In het geval dat de dermatoloog denkt aan een melanoom, kan hij met de handmicroscoop de diagnose snel vaststellen zodat er snel tot behandelen kan worden overgegaan.

Dermalink
Blokzijlpark 30A&B, Amersfoort
T. 033-4334600
www.dermalink.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul a.u.b. uw commentaar in!
Vul a.u.b. uw naam in