Natuur die je raakt: ontdek het Salzburger Saalachtal

0
4044

Het Saalachtal is een rivierdal in het alpiene zuiden van het SalzburgerLand. Hier vindt u indrukwekkende bergen, romantische bergbeken en donkere bossen – en vakantieplaatsen met flair en traditie. Dit alles in de onmiddellijke nabijheid van de cultuurstad Salzburg. Het Saalachtal biedt zodoende voor ieder wat wils, zowel in de winter als ook in de zomer. Het Salzburger Saalachtal is voor gezinnen met kinderen dan ook de ideale vakantiebestemming.

In het Saalachtal wachten vier vakantieplaatsen op u: Lofer, Unken, St. Martin en Weissbach. Elke vakantieplaats heeft wel iets speciaals: Lofer en Unken enthousiasmeren in het noorden sportfans met uitstekende mogelijkheden voor wintersport, watersport en bergsport. Zowel Unken als ook Lofer staan bekend als wintersportplaatsen, die ook gezellige après-ski bieden. In het zuiden bieden St. Martin en Weissbach puur natuur en ontspanning: fietsen, wandelen, klimmen. Het alpiene decor behoort tot het natuurpark Weissbach en is één van de meest bekoorlijke gebieden van de Salzburgse bergwereld. In het gehele Saalachtal worden oude gebruiken en tradities nog in ere gehouden en door de plaatselijke bevolking samen met de vakantiegangers uit binnen- en buitenland in de praktijk uitgeoefend. Zowel party en action dan wel natuur en alpiene folklore – in het Saalachtal zal u het vinden. Het Salzburger Saalachtal kent voor de wintersporter twee skigebieden namelijk Loferer Alm en Heutal. De hoogte van de skigebieden ligt tussen de 800 en 1747 meter. Ondanks de geringe hoogte behoren zowel de Loferer Alm als Heutal tot de sneeuwzekerste skigebieden van het Salzburgerland.

Sneeuwzekere locatie

Juist in de winter is het Salzburger Saalachtal een ‘hot spot’. Dan regeert koning winter het Salzburger Land. En de dalen in het Salzburger Saalachtal worden actief – samen met de vele vakantiegangers. Zowel op de kabelbanen en sleepliften van het Loferer Alm-skigebied en langs het bijna eindeloze langlaufloipennet dwars door het dal of tijdens een heerlijke gemoedelijke arresleetocht dan wel winterwandeltochten met het hele gezin: de après-ski na afloop in de gezellige skihutten met warme Glühwijn is in ieder geval een must. U kunt ook ‘s avonds rodelen op verharde routes – ook hier zorgt floodlight voor onbeperkt plezier ook nog ‘s avonds laat. De skigebieden van het Salzburger Saalachtal bieden, voor zowel de beginnende als de gevorderde skiër, perfecte mogelijkheden tegen een zeer gunstige prijs-/kwaliteitverhouding.

Lang skiseizoen

De skisport is vooral zeer populair in het Saalachtal. In totaal telt het Salzburger Saalachtal 58 km pistes die onder te verdelen zijn in 5 km zwarte, 28 km rode en 25 km blauwe pistes. Er zijn in totaal 19 liften die u naar één van de 25 afdalingen brengen. De liften kunnen samen 14.000 personen per uur vervoeren. Dankzij sneeuwkanonnen is de dalafdaling op de Loferer Alm nagenoeg het gehele skiseizoen mogelijk. De langste afdaling op de Loferer Alm bedraagt 9 km met een hoogteverschil van 1100 meter. In het skigebied Heutal bedraagt de langste afdaling 4 km met een hoogteverschil van 500 meter. Het skiseizoen begint meestal voor kerstmis en loopt tot na Pasen. Voor beginners of mensen die zich wensen te vervolmaken, staan professionale skileraarteams ter beschikking. Of het nu gaat om alpineskiën, snowboarden of langlaufen, de plaatselijke skischolen zijn van alle markten thuis. In de twee skischolen van Lofer kan elk type wintersporter zijn vaardigheden op punt stellen. Er zijn zowel voor de beginners als voor de professionals speciale cursussen voorzien. De Loferer Alm staat bekend als een echt familieskigebied. Er is een speciale kinderclub die de kleintjes spelenderwijs leert skiën terwijl u uw afdaling maakt. Bovendien bevindt zich in het Salzburger Saalachtal de kindvriendelijkste skilift van Europa.

Langlaufer, Skiër en snowboarder

De heerlijk frisse berglucht inademen, genieten van de ongerepte natuur en geruisloos door het landschap glijden dat is toch de droom van iedere langlaufer. Het Salzburger Saalachtal is bekend om zijn grandioze langlaufmogelijkheden en heeft dus meer te bieden dan alleen skiën. Probeert u eens een van de vele langlaufloipes die dit schitterende gebied kent. Het Salzburger Saalachtal beschikt over 80 km perfect onderhouden loipes die de dorpen onderling op een adembenemende wijze verbinden. Diegene die er voor kiest om op een ontspannende manier te genieten van zijn/haar langlauftechniek kan zeer goed uit de voeten in het gehele dal. De conditielanglaufer moet zeker een keer één van de steilere loipes bezoeken in het ‘Unkener Heutals’. Mocht er onverhoopt toch een keer niet voldoende sneeuw liggen in het dal dan is dat geen probleem. Op de Loferer Alm (1747 meter)bevinden zich namelijk ook diverse loipes. Boven op deze schitterende alm heeft u de keuze uit drie verschillende loipes. Er is een loipe van 2, 3 en 6 kilometer. Tevens is er de mogelijkheid om u op de alm om te kleden in een daarvoor bestemde ruimte. Voor zowel de alpine skier als de snowboarder zijn er perfect geprepareerde pistes van lichtblauw tot zwart. De enige keuze die je als skiër nog moet maken, is of je op één van de uitstekend geprepareerde pistes wilt afdalen of dat je toch liever één van de maagdelijke “Pulverschnee” afdalingen neemt. Voor de snowboarders zijn er op de Loferer Alm ook diverse mogelijkheden in het “Funparc” waaronder een Quaurter-Pipe, Funbob, twee Pro Jumps en een Slide.

Kortom, het Saalachtal is ook voor de komende winterperiode weer een echte aanrader voor gezinnen met kinderen.

Meer informatie

www.lofer.at
www.lofer.com
www.norbertmaiersport.nl (010-4131167)