Nesselande Living editie 50 (winter 2019/20)

KIES DE BESTE BUBBEL MINICURSUS MOUSSERENDE WIJNEN VAN FREIXENET Ploppende kurken en sprankelende belletjes in sierlijke glazen: bubbels horen bij de feestmaand als pakjes onder een boom. Al smaakt een glas bubbels eigenlijk altijd wel. Maar hoe kies je uit al die verschillende mousserende wijnen? Hoe weet je of je kiest voor kwaliteit zonder te veel te betalen? Freixenet, ‘s werelds grootste cava huis, zet alle soorten bubbels op een rij en geeft een mini-cursus ‘bubbels kiezen’. Waar Champagne en Prosecco inmiddels oude bekenden zijn in het wijnschap, stijgt cava in populariteit. Deze Spaanse mousserende wijnen vallen op door hun gunstige prijs-kwaliteit verhouding. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen al deze bubbels? NESSELANDE Living 62 CULINAIR CAVA Herkomst: Spanje, Penedesstreek (95%) Druifsoorten: Xarello, Macabeo, Parellada, Chardonnay en Pinot noir. Rijping: Minimaal 9 maanden Methode: Méthode traditionelle CHAMPAGNE Herkomst: Champagnestreek, Frankrijk Druifsoorten: Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier Rijping: Minimaal 15 maanden Methode: Méthode traditionelle CREMANT Herkomst: Voornamelijk Frankrijk Druifsoorten: Afhankelijk van herkomst Rijping: Minimaal 12 maanden Methode: Méthode traditionelle PROSECCO Herkomst: Italië, vooral uit Veneto en Friuli Venezia Giulia Druifsoorten: Proseccodruif (Glera) Methode: Tankmethode Tekst: Kirsten van Wijk Fotografie: Freixenet

RkJQdWJsaXNoZXIy MTg1NTg0