Lansingerland Living editie 33 (december 2018)

VOORWOORD HET LIFESTYLEMAGAZINEVOOR LANSINGERLANDENOMGEVING LANSINGERLAND Jaargang 9 - editie 33 - DECEMBER 2018 ‘Interviewmet Tineke de Nooij’ Column Vliegplan klaar? Culinair Creatief met chocolade Reizen Treed in de voetsporen van The Sound of Music LEZERSACTIE MAAK KANS OP OVERNACHTING BIJ ‘LA VIE EN ROSE’ D o, re, mi… Drie woorden en je begrijpt meteen waar we het over hebben. Na ruim vijftig jaar is The Sound of Music nog steeds immens populair. Waarom? Omdat de klassieker alles in zich heeft: romantiek, muziek, spanning én uiteraard prachtige filmlocaties. Die plekjes liggen er nog net zo bij als een halve eeuw terug. Dat maakt het Oostenrijkse Salzburg populair voor fans uit de hele wereld. Ruud Slagmolen volgde de ‘pelgrims’ en ontdekt de decors van toen. Arjan Klaver heeft een exclusief interview met Tineke de Nooij. Water is voor radio- en televisiepersoonlijkheid Tineke de Nooij een inspiratiebron. In haar programma’s, waarmee ze trendsettend is geweest, vormde water zelfs een vast ingrediënt. Niet alleen Koffietijd. Zij introduceerde bijvoorbeeld op de televisie ook een praatprogramma waarin de keuken en kokkerellen vaste onderdelen werden. Ook de wichelroedeloper in Tineke en de Paranormale wereld leverde spraakmakende televisie op. Dat takje zou haar later nog van pas komen op zoek naar….haar inspiratiebron. Het betoverende oude stadscentrum heeft zijn koninklijke en indrukwekkende uitstraling van weleer bewaard en is voor heel wat toeristen een geliefkoosde vakantiebestemming. InMarrakech ervaart u hoe demoderne wereld en Oosterse mystiek samengaan. Verwen uzelf culinair met een typisch Marokkaanse couscous of tajine. U zult zich de koning te rijk voelen in deze sympathieke en veelzijdige koningsstad! Culinair Neerlandica Christianne Muusers dook weer in de kookboeken van weleer voor een historisch recept. Ditmaal staat chocolade centraal. Chocola hoort bij de winter: chocoladeletters en -kransjes, chocolademelk op de ijsbaan. Als toetje bij het kerstdiner is het misschien te eenvoudig, maar dit is wel een feestelijk gerechtje, chocoladevla uit de achttiende eeuw. Probeert u het recept ook uit? Dit en nog veel meer treft u aan in deze wintereditie van Lansingerland Living. Wij wensen u eindeloos veel leesplezier! Patrick de Koning Hoofdredactie Lansingerland Living ABONNEMENT Belangstellenden voor Lansingerland Living die een nee-sticker voor reclame op de brievenbus hebben of die buiten het aangegeven versprei- dingsgebied wonen, kunnen zich een jaar abonneren op dit magazine door € 15,– over te maken op reke- ning 60.98.31.275 ten name van Rex Support BV te Rotterdam onder vermelding van Lansingerland Living en het afleveradres. DIGITAAL Wilt u de Lansingerland Living ook digitaal ontvangen, stuur dan een e-mail naar info@rexmagazines.nl en u zult na verschijning van iedere editie een link ontvangen naar de digitale online versie. Beste lezer, Met gepaste trots presenteren wij u de drieëndertigste editie van Lansingerland Living, speciaal gemaakt voor inwoners van Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek. LANSINGERLAND Living 5

RkJQdWJsaXNoZXIy MTg1NTg0