Lansingerland Living editie 33 (december 2018)
DE EETKAMER: sfeervol tafelen Tekst: Bert Moons Foto’s: Thinkstock, Bert Moons N iet uit eten, maar thuis eten. We besteden steeds meer aandacht aan uitgebreid tafelen in eigen huis. Niet alleen voor speciale gelegenheden of als er gasten komen, maar ook door de week zitten we weer steeds vaker met het hele gezin aan tafel. Het is gezellig om op een ontspannen manier met elkaar de dag door te nemen. En het is gezond om aandacht aan het eten te besteden en dus aan de manier waarop er gegeten wordt. Gedachteloos eten op de bank voor de televisie is ‘uit’: we eten aan een snel gedekte, maar sfeervolle tafel. De eethoek neemt dan ook een steeds centralere plaats in in de woonkamer. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de eethoek is een aantal ingrediënten een must. EEN HOOFDROL VOOR DE EETTAFEL Omdat uitgebreid tafelen op dit moment een belangrijke woontrend is, speelt de eettafel een steeds prominentere rol in de woonkamer. En als er ruimte genoeg is in huis, is het ook in de aparte eetkamer vanzelfsprekend een sfeerbepalende blikvanger. Het is dus belangrijk om er met zorg een te kiezen. Allereerst is het formaat van belang. Steeds meer mensen kiezen voor een zogenaamde ‘woontafel’, een royaal exemplaar, dat multifunctioneel ingezet kan worden. Zodat je er, ook als er niet gegeten wordt, met z’n allen aan kunt zitten en genoeg ruimte hebt om bijvoorbeeld de krant te lezen of te computeren. Zeker als de tafel dagelijks door de kinderen gebruikt wordt, moet hij tegen een stootje kunnen. Máár het HUIS & INTERIEUR LANSINGERLAND Living 12
RkJQdWJsaXNoZXIy MTg1NTg0