Gouda Living editie 23 (september 2018)

VOORWOORD W aar je ook wandelt of fietst, overal schittert het goud, geel en roestbruin. In de herfst lijken de bomen nog meer op elkaar. Maar met deze minicursus weet je de beuk van de berk te onderscheiden. Ooit geweten dat een natuurkundeles zo leuk kan zijn? Ruud Slagmolen neemt ons meer op een ontdekkingstocht langs de vele boomsoorten die ons land telt. Haal jij ze uit elkaar? Arjan Klaver heeft een exclusief interview met Jörgen Raymann. De stamboom van Jörgen Raymann vertoont een verscheidenheid aan Europese, Aziatische, Amerikaanse en Afrikaanse takken en twijgen. In zijn nieuwe theaterproductie ‘Schudden aan die Boom’ geeft hij antwoord op de vraag of hij voldoet aan de vooroordelen en eigenschappen die zijn voorouders worden toegedicht. Maar de productieve Raymann geeft komend theaterseizoen met ‘Save the Earth’ ook antwoorden op ruimtelijke observaties en prangende kwesties. Het nieuwe Zwitserse horlogemerk Bastian Antoni presenteert zijn eerste horlogemodel: TURBULENT. De eigenzinnig vormgegeven 45 millimeter horlogekast in geborsteld staal en de opengewerkte wijzerplaat maken dit belangrijkste sieraad voor de man een robuuste eye-catcher. Voor Zwitserse begrippen is het hiernaast scherp geprijsd en vormt zo een interessante keuze in het middenprijssegment van automatische horloges onder de duizend euro. Dit najaar start Netflix met het derde seizoen van de populaire serie Outlander. Dan komt ook de dvd uit. Kun je niet wachten? Koers dan alvast naar Schotland met z’n dramatische kastelen en machtige landschappen. Wij wijzen je de weg naar de filmlocaties uit de voorgaande seizoenen. Culinair Neerlandica Christianne Muusers dook weer in de kookboeken van weleer voor een historisch recept. Ditmaal mosselen. Als de R in de maand zit, begint het mosselseizoen. Althans, dat was vroeger zo; tegenwoordig kun je ze dankzij koeltransporten en verbeterde opslagtechnieken het hele jaar door eten. Maar is het niet veel leuker om de seizoenen aan te houden? Vier de komst van de herfst met een grote pan vers gekookte mosselen. Probeert u het recept ook uit? Dit en nog veel meer treft u aan in deze najaarseditie van Gouda Living. Wij wensen u eindeloos veel leesplezier! Patrick de Koning Hoofdredactie Gouda Living ABONNEMENT Belangstellenden voor Gouda Living die een nee-sticker voor reclame op de brievenbus hebben of die buiten het aangegeven verspreidingsgebied wonen, kunnen zich een jaar abon- neren op dit magazine door € 15,– over te maken op rekening 60.98.31.275 ten name van Rex Support BV te Rotterdam onder vermelding van Gouda Living en het afleveradres. DIGITAAL Wilt u de Gouda Living ook digitaal ontvangen, stuur dan een e-mail naar info@rexmagazines.nl en u zult na verschijning van iedere editie een link ontvangen naar de digitale online versie. Beste lezer, Met gepaste trots presenteren wij u de drieëntwintigste editie van Gouda Living, speciaal gemaakt voor inwoners van Gouda, Reeuwijk en Waddinxveen. GOUDA Living 5 ‘Interviewmet Jörgen Raymann’ Column Made in China 2025 Culinair Een culinaire tijdreis met mosselen Reizen Treed in de voetsporen van Outlander HET LIFESTYLEMAGAZINEVOORGOUDAENOMGEVING G O U DA Jaargang 6 - editie 23 - SEPTEMBER 2018

RkJQdWJsaXNoZXIy MTg1NTg0