Gouda Living editie 22 (juni 2018)
Tekst: Patrick de Koning Fotografie: Rob Stolk, Marc de Jong BUITENLEVEN Leefgoed de Olifant Culinair genieten in een rustieke omgeving midden in de Randstad. I n Hitland-Noord, langs de Hollandse IJssel, net buiten Rotterdam, is de voor- malige steenplaats van ‘Steenoven De Olifant’ omgevormd tot ‘Leefgoed de Olifant’. Tot begin jaren 20 van de vorige eeuw werden in deze veldsteenoven (steen- fabriek) de bekende Hollandse ijsselsteen- tjes gebakken. De oude steenplaats die als grootste steenfabriek in de regio ‘De Olifant’ werd genoemd, werd in 1972 een woondo- mein. De steenoven, door ir. Sipkema onder architectuur van Gunnar Daan omgebouwd tot monumentale villa, is nu de plek waar culturele evenementen plaatsvinden. Sinds enige jaren organiseren de huidige bewoners Ahja Marijn Sipkema en Ariann Kraaijeveld, beter bekend als ‘De Dames’, in het woonge- deelte van de Steenoven concerten, exposi- ties en kleinkunstvoorstellingen. Daarnaast beschikt het Leefgoed over diverse locaties die uitermate geschikt zijn voor partijen, vergaderingen en workshops. BUITEN DE DEUR VERGADEREN “Het woondomein dat door de jaren heen in diverse stukken was opgedeeld, is nu weer samengevoegd tot één groot gebied van twee hectare met diverse opstallen”, vertelt Mirjam Kamminga die als rechterhand van chefkok en bedrijfsleider Erwin de Visser GOUDA Living 22
RkJQdWJsaXNoZXIy MTg1NTg0